1. Evolution Studios exclusief voor Sony

Evolution Studios exclusief voor Sony

Evolution Studios heeft een contract met Sony Computer Entertainment Europe afgesloten, waardoor zij exclusief voor Sony spellen zullen ontwikkelen en uitgeven. Evolution Studios werkte al geruime tijd alleen voor Sony, met onder andere de WRC-serie. Nu zullen zij ook in de toekomst alleen voor SCEE werken.

Evolution Studios gaat zich nu ook bezig houden met de PlayStation 3. Het dochterbedrijf van Evolution Studios, bigBig is op dit moment al bezig met een titel voor de PlayStation Portable. Martin Kenwright, managing director van Evolution Studios vertelde het volgende:

"We've enjoyed a fantastic working relationship with SCEE throughout the development of the WRC franchise and are extremely pleased to be extending this partnership. We are looking forward to working exclusively with SCEE, applying our talent, vision and technology to new products and platforms. We are confident this will cement Evolution's position as one of the world's finest development studios."

SCEE was verder ook blij met het feit dat al meer dan 7000 WRC 4 betatesters het spel erg positief beoordeelde.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Gelukkig blijft WRC bij Sony, beste rallyserie ooit (op de PS2).

 • Da's vrij logisch, als 'ie alleen op de PS2 uit komt :D

 • wat bedoel je daar nou mee :/ als ie op de pc bev. zou uitkomen zou ie even realistis zijn

 • Denk dat dit meer voor de toekomst bedoeld is, dat Evolution ook alleen voor de PS3 gaat ontwikkelen. Ik heb ook een klein vermoeden dat WRC 5 een launchtitel voor de PS3 gaat worden.

 • dat zou wel lekker zijn…grote titels bij de launch.

 • WRC 4 is idd erg vet. Speelt echt zo chill, en het is ook gewoon voor mij de beste rally game ooit gemaakt. Tot nu toe kan er geen enkel ander Rally game aan tippen.  Zowel offline als online is het een top game.

 • Sony koopt (first party zoals Psygnosis) of maakt een bedrijf alleen second party (zoals Guerilla en Evolution Studios) met bedrijven die al een hele tijd niks anders hebben gedaan voor hun te developen. Dat vind ik heel goed, ze bieden kleine, jonge maar talentvolle developersbedrijven de kans om tot hun Sony Computer Entertainment te behoren.  Dat vind ik beter dan de strategie van Microsoft, die durft wel bedrijven opkopen die al een tijd voor andere hebben ontwikkeld. Kijk maar naar Rare die voor lange tijd exclusief was van Nintendo.

 • Heb toch liever een potje Colin.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren