1. Nintendo Dual Screen speelt geen oude spellen

Nintendo Dual Screen speelt geen oude spellen

De Nintendo Dual Screen zal, in tegenstelling tot de Game Boy Advance, geen Game Boy en Game Boy Color spellen afspelen. Een Nintendo-fan had een e-mail gestuurd naar Nintendo waarop hij het volgende bericht ontving.

Hello and thank you for contacting Nintendo,

Great question! The Nintendo DS will not play older Game Boy games from the 8-bit Game Boy systems (DMG, MGB and CGB.)

The Game Boy Advance contained a Z80 processor which allowed it to play original 8-bit Game Boy games. Because of the age of the processor, and the difficulty in adding that processor to an already highly complicated architecture, the Z80 was not included in the final design of the DS.

For more information about the Nintendo DS, be sure to check out our website at www.nintendo.com.

De kans dat je oudere Game Boy spellen op de Nintendo Dual Screen zult kunnen spelen zijn dus geslonken. Of deze spellen wél op de opvolger van de Game Boy Advance te spelen zullen zijn, is onbekend.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • hmm jammer, maar niet egt erg, want ik speelde die games toch nooit…

 • hmm, en dan toch de DS is toch al krachtig genoeg om GB/GBC games te emuleren, dat kon de GBA ook al, alleen dan liep het geloof ik nog niet zo lekker.

 • De GBA emuleerde de games niet. Hij had gewoon een processor die volledig compatible was met oudere spellen. De NDS heeft die dus niet en emuleren kost HEEL veel kracht om een of andere reden.  Maar ach, ik heb toch geen GBC games behalve Pokémon Crystal en die speel ik wel gewoon op mijn GBA, aangezien ik niet van plan ben om die weg te doen.

 • Ik speel de originele Tetris nog op mijn GBA, omdat al die vervolgen niets extra's hadden te brengen.

 • Boeiend. Die spellen speel ik dan op mijn GBA, moet dat ding toch nog ergens voor gebruiken als ik de DS heb. Heb btw toch niet veel GB(C) spellen, dus er echt om geven doe ik niet.

 • Op een nieuwe console wil ik nieuwe spellen spelen. Boeit me dus niks dat het niet kan. Dat backward compatible vind ik allemaal maar de grootste onzin. Volgens mij is dat toen geintroduceerd met de PS2 om een zogenaamde voorsprong op de Cube en de Xbox te nemen. Mensen die oude spellen hebben zullen ook de oude console hebben, want je mag toch aannemen dat je voor een nieuwe console geen oude spellen koopt.

 • SSS-Blade voor de GBA is wel degelijk een GB(C) emulator gemaakt (niet door Nintendo), dit omdat de backup-units geen GB(C) spellen kunnen spelen zonder GB-GBA Bridge.  Ontopic, dit is toch jammer je zou verwachten dat de nieuwe chip (gebruikt voor N64 grafics) toch makkelijk de GB(C) hardware kan emuleren. Zeker als Nintendo dat zelf schrijft aangezien hun precies weten wat voor hardware erin zit en wat er dan geemuleerd moet worden. Gemiste kans als je het mij vraagt.

 • Dit is al zoooooo oud nieuws. dit had ik al een half jaar eerder gehoord. je kunt er wel GBASP spellen op spelen maar geen GB spellen of GBC spellen.

 • alsof je een gbds gaat kopen om er gba games op te doen >.<

 • lolz

  als er flashcards komen voor de ds is het wel mogelijk om GB(C) er op te emuleren ook nes,snes,megadrive dat kan dat kan de ds echt aan met ze 64 bit cpu  ik zelf heb een GamePark32(gba clone) daarom heb een nes,snes,gbc,Pcengine,megadrive en Atari st emulators op

  werkt echt goed :P


 • leuk, heeft Nintendo weer games om te porten. krijgen we straks Pokemon crystal DS en shit

 • Ik heb nooit een gbc gehad wel zo'n grote grijze gameboy, als ik die spellen wil spelen speel ik ze daar wel op, nooit op m'n gba:sp. Op die grijze speelt gewoon zoooooo goed :D.

 • had ik ook al gezegd maar niemand luistert BMH–

 • jmmer, kwou wel pokemon blue op de ds spelen :(

 • waarom?!?!?!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren