1. Halo 2

Halo 2

Bungie had nooit kunnen inzien dat een titel als Halo zó veel los zou maken bij het publiek. Iedereen die een Xbox heeft is eigenlijk wel in het bezit van het schietspel waarin je in de huid kruipt van de Master Chief. Als je de afgelopen twee jaar nog niet op je Xbox of PC in aanraking gekomen bent met Halo dan heb je nu alle reden om naar de winkel te rennen en een exemplaar aan te schaffen.

Het originele Halo spel wist namelijk door het boeiende verhaal en de uitstekende speelbaarheid vele gamers aan de Xbox te kluisteren. Een perfecte besturing, een geweldige soundtrack en mooie beelden zorgden voor een onvergetelijke ervaring.

Bij Halo 2 wordt de draad opgepakt nadat Spartan II soldaat John 117 dicht bij de aarde weer opduikt. De thuisplaneet van het menselijke ras wordt vol onder vuur genomen door de Covenant, het buitenaardse genootschap van diverse alien rassen dat als doel heeft om het menselijke ras te vernietigen. Ditmaal lijkt het gehele Covenant leger er op uit getrokken te zijn om een eind te maken aan de wereld zoals men die kent op aarde. Als supersoldaat is het jouw taak de mariniers en de mensheid in het bijzonder te behoeden voor de ondergang.

Alles wat Halo goed maakt zal Halo 2 verbeteren en meer. Als je dacht dat Halo een goede titel is dan mag je twee maal zo veel verwachten van deel twee, daar ben ik van overtuigd. Allereerst is op het visuele vlak Halo compleet vernieuwd, verbeterd en getuned. De Master Chief, de mariniers en de Covenant zijn zoals te zien is in de zeven minuten durende trailer veel beter vormgegeven. Het weergeven van bijvoorbeeld de kaken van Covenant Elite’s en de reflectie van een straatlicht op de helmen van mariniers ziet er schitterend uit. Daarnaast zal ditmaal wederom Martin ‘O Donnel tekenen voor de soundtrack van het spel.

Wat mag er worden verwacht van Halo 2?

Allereerst is het logisch dat de kunstmatige intelligentie verbeterd wordt, zodat je nu Covenants in bepaalde formaties aan kunt treffen en geschrokken Grunts nu anders zullen reageren. Daarnaast is het nu mogelijk om met twee wapens tegelijkertijd rond te lopen, zoals ook te zien is in de trailer wanneer de Chief twee sub machine pistolen in ontvangst neemt. Nieuwe tegenstanders als de Brute’s en de Prophets zullen een andere aanpak vereisen zodat de speler constant op zijn hoede moet zijn en een situatie goed zal moeten bekijken alvorens op te treden.

De Warthog, het gangbare vervoermiddel op Halo zal ook enkele aanpassingen ondergaan. Een versie die meerdere mariniers kan vervoeren evenals een met rupsbanden inzetbare sneeuwvariant van de terreinwagen die rondreed in Halo.

Ook staat inmiddels een buggy op de stapel die je snel van de ene locatie naar de andere zult kunnen gaan brengen. Ook de Covenant komen met nieuw wapentuig waaronder de zwaarbewapende Phantom, een verbeterd vervoersmiddel voor de vele troepen die op aarde worden gedropt.

Gelukkig zijn ditmaal zowel de omgevingen als de voertuigen te vernietigen. Hierdoor is het nu mogelijk om een rondvliegende Ghost van haar rechtervleugel te ontdoen, of de Warthog te laten slippen door een band lek te knallen. Daarnaast doen nieuwe wapens hun intrede die door Bungie met de grootst mogelijke voorzichtigheid in het spel worden geïmplanteerd. Over ieder toegevoegd schietijzer zal worden nagedacht zodat deze effectief in een spelsituatie kan worden ingezet. Covenantwapens, als het energiezwaard van de Elite soldaten, zulllen waarschijnlijk ook nu aan de menselijke zijde kunnen worden gebruikt.

Halo 2 is een titel die de aanschaf van een Xbox meer dan rechtvaardigt. Naast dat het één speler gedeelte voor een onvergetelijke ervaring zal gaan zorgen is het spel ideaal voor een XboxLive ondersteuning. Verwacht diverse nieuwe modi die Bungie een geheel andere draai laten geven aan het online spelen op de Xbox.

InsideGamer ziet in Halo 2 de mogelijke kanshebber voor game van het jaar en wie de trailers van maker Bungie heeft gezien kan alleen maar beamen dat Xbox-bezitters weer een onvergetelijke ervaring staat te wachten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Kansmaker op Game van het Jaar 2004:  Halo 2, Fable, Half-Life 2, Metal Gear Solid 3, Resident Evil 4 (ook al haat ik dit serie zo erg)  Mine money is on Half-Life 2 en Fable. Beide gaan revolutionair worden, beiden hebben de potentie om entire gaming te veranderen.  ———-  Anyway…….  Jullie moesten er ook bijschrijven dat NPC communicatie een groot nadruk krijgt. In de trailer ging Master Chief met de smg's effetjes knallen en daarna voordat hij het 'kapotte, krotte, opgeblazen' gebouw inging, ging hij opzij terwijl de marines een 'grenade' gooide in het gebouw om de covenant op te blazen. Toen hij met die turret aan het schieten was, zei één van de mariniers dat er vijanden zijn aan de rechterkant. Wapens kan je wisselen met de marines. (uit de oxm genomen) Mariniers kunnen om hulp vragen als ze in problemen komen, ze kunnen bijvoorbeeld om een whartog vragen.  Anyways ga zo maar door met de impressies.


 • Ik heb halo 1 gespeeld en die vondt ik in het begin echt super cool maar na een tijdje vond ik er geen reet meer aan. Dus ik denk niet dat ik halo 2 ga kopen voor het verhaal als ik het koop speel ik het alleen online en voor de rest ook niet..

 • Ziet er spectaculair uit. Als ze de framerate nu wel hoog kunnen houden ben ik blij. Jammer genoeg ben ik nooit fan geweest van de gameplay van HALO 1, hopelijk doet HALO2 het voor mij beter.

 • er waren kleine minpuntjes aan Halo deel 1:

  - de gameplay was eigenlijk ietsje te langzaam

  - geen xboxLive mogelijkheden  dat waren de minpunten, dus als deze twee goed uit de bus komen in deel 2, dan ben ik erg gelukkig!!!


 • Nog een minpunt waren de repetitieve omgevinggen, hopelijk brengen ze wat meer variatie.

 • ja, ik vond halo ook niet super, ook al hou ik wel van fps, deze ziet er in ieder geval wel vet uit

 • Vond Halo op de Xbox niet echt leuk. Was anders gewend op de PC. Toch als ik dit zo lees zijn ze alles aan het verbeteren voor het vervolg wat ik minder leuk vond aan deel 1.

 • Raar dat er toch zoveel mensen gematigd positief of zelfs negatief zijn over Halo, terwijl hij nog steeds wordt bestempeld als de beste game voor de Xbox tot nu toe.

  Zelf vind ik het een onwijs goed spel, en vooral in de co-op mode is het genieten geblazen.

 • Halo was ook niet perfect, ben er zelf ook niet de grootste liefhebber van. Maar die co-op is inderdaad wel heel erg vet, net zoals die grote veldslagen in je eentje. Het is gewoon een goed spel, maar Halo 2 wordt echt tien keer beter gok ik.

 • Halo is wel degelijk een vd beste Xbox games. Er is geen enkele console shooter die in de buurt komt qua wat dan ook. Aan de andere kant was het einde idd erg saai. Maar in elke review was daar wel wat over te vinden. Bungie weet nu donders goed niet zomaar wat te knippen en plakken om het snel af te krijgen :P

 • Nou ik vond dat laatste stukje in die warthog echt niet saai hoor;)

 • van halo vond ik de eerste levels echt cool, alleen toen de flood de levels ging domineren vond ik het wel saai worden, die kon je zo makkelijk ontwijken en afknallen dat der geen bal aan was. Het laatste level met die warthog wegracen was wel weer cool. Maar aangezien de flood gelukkig door de masterchief vernietigd is, kunnen we ons verheugen op lekker veel covenant in het 2e deel en dan lijkt het me een prima spel worden.

 • Jep een een ras aliens erbij kan ook geen kwaad :)  Warthog race was wel spannend jah. Was jammer genoeg een korte rush

 • Jezus, wat een negativiteit over Halo!

  In mijn ogen is Halo het beste spel dat ik ooit gespeeld heb (ja, dat lees je goed). Van het begin tot het eind bleef ik geboeid, en ik pinkte bijna een traan weg toen ik eindelijk mijn controller neer kon leggen, al kijkend naar de allerlaatste cutscene…

  Ik hoop dat Halo 2 alleen maar beter wordt, want van wat ik allemaal gezien, gelezen en gehoord heb (behalve van die vertraging dan) wordt ook het vervolg op Halo een gigantische hit. Je moet niet echt helemaal in orde zijn in je hoofd, als je 'm gewoon niet koopt als-ie uit is…

 • Een spel dat gehaast moest worden om de launch van de XBOX te halen, kreeg het wel veel hoge reviews.  Bungie heeft toegegeven dat de framerate meer tijd nodig had. Omdat alles zo snel moest gebeuren hadden ze geen tijd om het op een rotsvaste frame per second te houden.  Het 4de level, Silent Cartographer, was maar een testdemo dat niet eens moest komen in het uiteindelijk spel maar omdat Halo gerushed moest worden hadden ze geen keus.  Die repetitieve omgevingen worden aangepakt in Halo 2 omdat ze alle tijd hebben die ze nodig hebben.  Trouwens…….. kennen mensen het begin van het 4de level nog waar je gedropt word met mariniers en de actie meteen spetterd van je scherm?? Verwacht zo een scene terug, alleen in Halo 2 style (van de oxm natuurlijk).


 • het is duidelijk dat dit weer de mooiste game van 2004-2005 gaat worden toch!?

 • Lkkr…heb ik echt zin in…aanschaffen die hap…Veete game was Halo al en nu Halo 2…tja wat moet je ervan zeggen…het schrijft geschiedenis…

  Dit is een must have voor alle gamers…Wie shooters als Rainbow Six en Splintercell,counterstrike enz enz heeft liggen moet deze erbij hebben…een unieke ervaring en super goed gemaakt.Niet alleen de game zelf is perfect…ook de lol die je kunt beleven en de vrijheid en opties die je hebt zijn te gek…Halo 2 wordt de game van hwet jaar…daar ben ik zeker van met de 2e plaats voor GTA San Andreas…

  alhoewel daartussen wel twijfel is…

 • halo 2 rulezzzzzzzzzzzzzzzzz

 • ze doen het nog steeds behoorlijk goed ja.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren