1. Tony Hawk's Underground 2

Tony Hawk's Underground 2

Sinds het eerste deel van de Tony Hawk serie verscheen op de PSOne is het spel toonaangevend in zijn genre. Inmiddels zijn er al vijf spellen verschenen. De laatste, Tony Hawk’s Underground, krijgt nu een opvolger in de vorm van Tony Hawk’s Underground 2: World Destruction Tour.

Wat kun je verwachten van een Tony Hawk spel? In de eerste plaats hetzelfde als altijd, hetgeen dát is wat de serie eigenlijk zo leuk maakt: vette tricks, harde bails en ongelooflijke scores. Uiteraard doe je dit weer in een verhaalmodus. Het verhaal gaat min of meer verder waar het in het originele Underground gebleven was. De door jou gemaakte skater is een jonge prof op weg naar wereldroem. De manier waarop je dit kan bereiken wordt je min of meer in de schoot geworpen. Jij wordt samen met een aantal andere jonge skaters door Tony Hawk en Bam Margera ontvoerd en in teams verdeeld. Het is dan de bedoeling middels een world destruction tour bekendheid te vergaren. De winnaars krijgen de roem, de verliezers betalen het geheel. In de levels speel je niet meer alleen maar je eigen karakter (die je overigens kunt importeren vanuit Underground 1), maar ook met specifieke karakters in de levels. Dit gebeurt wanneer je opdrachten van karakters aanvaardt. Je kunt op die manier verschillende bekende skaters tegenkomen, zoals Bob Burnquist, Chad Muska en anderen. Tijdens het uitvoeren van de opdrachten bestuur je dus niet langer alleen jezelf, maar soms ook je 'opdrachtgever', of andere leden van jouw team.

Het draait echter nog steeds allemaal vooral om je eigen persoontje. In Underground 2 heeft jouw skater er nog een aardige vaardigheid bij: graffiti spuiten. Je kunt via create-a-graphic een eigen logo ontwerpen. Dat logo kun je dan overal neerplanten. Je kunt op je vingers natellen dat er opdrachten komen waarin je jouw tag op een speciale plek moet plaatsen. Om dit te kunnen doen zal er ook weer gelopen en geklommen moet worden. Neversoft heeft ook geprobeerd om dat wat beter bij het skaten zelf aan te laten sluiten. Samen met een aantal nieuwe bewegingen zal dit alles tot weer mooiere combo’s moeten leiden.

Nieuw is ook de zogenaamde Classic mode. In deze modus kun je runs van twee minuten uitvoeren, net als in de eerste paar Tony Hawk spellen dus. Van elk spel is een aantal levels geselecteerd. Deze zijn iets veranderd en zo speelbaar in Underground 2. Het is uiteraard geen verplichte kost, maar zeker leuk voor de mensen die de levels al kennen uit de vorige spellen en nu, dankzij de vele nieuwe mogelijkheden, geheel nieuwe combo’s kunnen skaten. Daarbij kun je je ook laten helpen door korte slow-motion periodes. Het klinkt misschien een beetje vaag, maar het moet spelers in staat stellen de moeilijkste trucs beter te landen. Het zou kunnen werken, mits goed uitgewerkt.

Het spel oogt anders dan zijn voorgangers. Men heeft nu gekozen voor een iets minder realistische aanpak. De skaters zien er wat ‘cartooniger’ uit. De verhoudingen van de lichaamsdelen zijn soms niet 100% correct. Dat lijkt misschien hinderlijk, maar dat hoeft niet zo te zijn; het geeft het spel een wat losser imago. Wat het geluid betreft: het ligt in de lijn der verwachting dat het spel een uitgebreide soundtrack zal hebben. Er zijn echter nog geen namen bevestigd, dus dat is afwachten.

Een teleurstelling voor allen die het spel niet op de PlayStation 2 gaan spelen: het grootste gedeelte van het online gebeuren is alleen beschikbaar op die console. In hoeverre Xbox Live ondersteund zal worden is nog niet duidelijk. Het is vrijwel zeker dat er in ieder geval geen online multiplayer op de Xbox te verwachten is, die dus wel op de PlayStation 2 zou komen. Hoe dit alles uiteindelijk uitgewerkt zal zijn zullen we moeten afwachten. De eerste indicaties voor een datum mikten op de herfst van 2004 en de voorlopige datum is 29 oktober. Laten we hopen dat het spel deze datum haalt, al lijkt het spel ruim de moeite waard te worden, ook als het wat later wordt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Tony Hawk blijft elk jaar weer met wat nieuws te komen, en wat fris en leuks. :)

  Alleen voor mij wordt het toch elke keer wat minder, als ervaren THPS speler speel je de game zo uit, je kan alle tricks al, gewoon veel grinden en manualen.

  Maar nu met allerlei nieuwe opdrachten en vooral dat graffiti wordt het leuker, wanneer stopt het ooit? :P

 • Uiteindelijk zullen ze hun skateboards vervangen met raket aangedreven inline skates, zal het shell shaded worden, en zal al die punk en rap music vervangen worden door irritante maar geniale Japan-achtige hip hop funk muziek. :] I WAS COOKING FOR MY SON AND HIS WIFE…

  Uhum, naja, na tony hawk 2 heb ik geen TH game meer gekocht…. Ik wou net 3 gaan kopen toen de volgende verscheen :P Ik hoop alleen wel dat je naast met een rolstoel flips en tricks kan doen, grafitti kan sprayen, trappen klimmen en nog allemaal andere "jack ass" achtige shit kan doen, ook nog ergens kan gaan skaten ._.  Edit: lol, lange maar zinloze reply :)

 • Waarom staat er toch altijd dat tony hawk 1 als eerst op de psone kwam, hij kwam toen toch ook op de dreamcast?  Nouja, ik heb wel zin in dit spel, al vond ik underground kwa multiplayer wat minder met de levels, maar de single player was zeker ok. Hopen dat ze het nog steeds leuk kunnen maken:)

 • ja maar hij kwam toch eerder uit voor de psone :P

 • spellen makers moeten es ophouden met het zo ontzettend uitmeleken van titels een deel zes of zeven bah of ff met een 10-2 nou laggen man.

  er komt tegenwoordig veel te weinig orginele spellen uit. en das jammer.

 • Ben het gedeeltelijk met je eens nedgamer!

  Maar denk ook dat het probleem is dat het steeds moeilijker wordt met iets orgineels te komen er zijn al zoveel spellen, probeer dan maar is een spel te maken die geen enkel anders spel heeft. En het probleem is ook eigenlijk dat het niet veel jaren meer duurt dat de consoles op zijn toppunt zijn, want mooier dan werkelijk heid kan niet.

 • muah

 • thps 1 kwam btw ook op de dreamcast, n64, gameboy (weet niet welke) en ook nog op de N-gage

 • Ikkuh ga m Kopuh!! Eens Tony Hawk fan, altijd Tony Hawk fan!

 • Tja, ik heb nog geen TH op de ps2 dus opzich klinkt dit wel leuk in de oren. met wat nieuwe functies en shit. maja het geld groeit me ook niet op de rug. Jackass erin zou wel leuk zijn ja hehe

 • Dit deel wordt volgens mij het minste deel van TH. Heel die onrealistische zooi erin, de eerste delen waren tenminste realistisch (in zeker opzicht). Dit is zo nep als het maar kan.

 • Nou. Als je deze game gaat spelen dan vergeet je dat het wel wat onrealistish is. Kan niet wachten tot de mod this serie voor deze game.

  Lekker weer parks bewerken. Hopelijk is de park editor verbeterd zodat je grotere parks kunt maken. Jammer genoeg is er weer een limiet aan geheugen waardoor je niet te veel kunt plaatsen.

  Ook hoop ik dat je in CAT nu ook manual en grind tricks kunt maken.

  Waarschijnlijl zal de BGOAT clan weer lekker glitchen en de old clan weer veel parks gaan maken. Meer info over deze game op www.thugxonline.com en www.bgoat.com.

  Er is trouwens ook een gerucht dat er 15 old skool levels in zullen zitten.

  Iig zit canada uit THPS 3 erin. • lol lijkt me wel vet heb alleen underground 1 nog niet uitgespeeld :)

 • is heel makkelijk maar thu2 lijkt me een beetje saai zoals de 1e alleen je kan meer dinge doen in dit spel… ik vind dat er geen verschil in zit!

 • Whoohoo!  THUG2!

 • kheb egt een zware hekel als er een spel op tijd gaat. Over het algmeen vind ik thps wel leuk, maar de opdrachten doen met tijd, DUS NIET!!!!.  Kick the time limit in tony's ass!!!

 • vet! lijkt me wel cool! moet nog steeds thug1 spelen :P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren