1. Sega GT Online

Sega GT Online

Omdat Xbox Live pas op 14 maart 2003 in Nederland te krijgen was, ontbrak in Sega GT 2002 een online modus. Inmiddels leven we in 2004 en viert Xbox Live bijna zijn eerste levensjaar. Sega dacht daarom spelers alsnog de mogelijkheid te geven om Sega GT 2002 online te spelen. Voor een zacht prijsje ligt nu Sega GT Online in de winkel. Maar om nu te zeggen dat het spel je zuur verdiende centjes waard is, nee.

Sega GT Online biedt de complete Sega GT 2002 game en de online mode. Wel zijn er een paar nieuwe banen en auto’s te bekennen, maar voor de rest niets nieuws onder de zon. Eigenaren van Sega GT 2002 hebben wel één voordeel. Ze krijgen namelijk de mogelijkheid om hun vooruitgang in Sega GT 2002 op te vragen. Helaas worden niet al het geld en de gewonnen auto’s overgezet. In plaats daarvan moet er genoegen genomen worden met een cheque van honderdduizend credits, waar dan een splinternieuwe auto gekocht van kan worden. Erg jammer en vervelend, want nu moeten er tientallen races gereden worden, voordat er een stoer autootje aan je wagenpark toegevoegd kan worden. Dit terwijl je liever als Sega GT 2002 bezitter gewoon online wilt scheuren met de auto’s die al tot je beschikking stonden.

De online mode zelf valt zwaar tegen. Er zijn genoeg racemodi, er kunnen competities opgezet worden en nog veel meer. Op papier klinkt dit mooi, maar helaas valt de werkelijkheid tegen. Je besteedt meer tijd aan het zoeken van een speelbaar spel, dan dat je werkelijk bezig bent met racen. En als je dan eindelijk een spel hebt gevonden, is er een grote kans dat de kamer niet kan binnentreden. Negen van de tien keer is de race namelijk al bezig en is het betreden van de kamer onmogelijk.

Daarnaast heeft Sega GT Online erg veel last van lag, waarbij het nemen van de juiste bocht nog lastiger wordt. Helemaal erg wordt het als je een race met twaalf man wilt beginnen. Naast het feit dat het laden van het spel een eeuwigheid lijkt te duren, is het racen zelf alsof je in een dronken bui de hik hebt. Alles behalve leuk kan ik je verzekeren.

De online mode is dus niet veel soeps. De offline mode daarentegen blijft fier overeind staan. Net als in Gran Turismo kun je auto’s kopen, ze verbeteren en tal van kampioenschappen winnen. Met het winnen van races kan er geld verdiend worden en kunnen nog mooiere auto’s gekocht worden. Helaas kon dit ook al lang in Sega GT 2002, dus daarvoor hoef je Sega GT Online niet te kopen.

Conclusie en beoordeling

Sega GT Online slaat volledig de plank mis. De online mode is bar en bar slecht en moet het zwaar af leggen tegen concurrenten als Project Gotham Racing 2. Hoewel dit geen concurrent genoemd mag worden. Sega GT Online mag niet eens de schoenen poetsen van Project Gotham Racing 2. De enige reden waarom je Sega GT Online zou moeten kopen, is voor de offline mode. En dat is toch opmerkelijk voor een spel dat nota bene Online in zijn naam heeft staan.
6,7
Score
67
Score: 65
 • Pluspunten
 • Met zijn twaalven tegelijk spelen
 • Minpunten
 • Spel ziet er veroudert uit
 • Online mode werkt niet
 • Muziek irriteert

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Wow! En ik was nog wel zeer benieuwd naar dit spel, na het lezen van deze review, weet ik niet eens meer of het spel wel een keer huren waard is.

 • Hmm eerst zat ik te twijfelen of ik wel of niet deze game zou gaan kopen, maar nu weet ik dat ik deze game zeker laat liggen in de winkels….

 • kut spel dus

 • waarom doen de afbeeldingen het niet op de hele site? of is dat alleen bij mij?

 • Ik heb langere nieuwsberichten gezien, en gemaakt :P  Maargoed, als het zo bagger is moet je er niet al teveel woorden aan vuil maken.

 • Nou ik vind dat het spel minimaal een 8 verdient. De muziek is helemaal niet irritant(en anders zet je gewoon je eigen soundtrack aan) en online heb ik nog geen lag gehad. Als je gewoon een paar mensen toevoegt die ook het spel hebben dan kom je zo in een goede server. Als je daar bent dan is het smullen, want het racen in teams en het ruilen van auto's is erg goed gedaan.

 • ik heb sega GT (de offline versie) bijna net zo veel gespeeld als PGR2. Ben het wel met bomberman eens.

 • Nou, als je meer dan 2 uur hebt gezocht naar een goed spel online, is er voor mij de lol af. En het racen in teams en ruilen is idd leuk, behalve dat je bijna altijd met Amerikanen bent en die gebruiken termen die ik niet ken.

 • Zo te zien vraagt deze review om een second opinion… :D

  Ik snap de beoordeling van jelle ook wel… Zo'n 40 euro voor een soort van "gepatchte" versie van een oud spel is veeeeeeeel te veel.

  Als je gewoon lekker wil racen en keuze wil hebben uit veel auto's is dit helemaal niet zo'n slechte titel.

 • Vrij korte rev inderdaad, maar ik kan me voorstellen dat je er weinig woorden aan vuil wil maken als je het echt een slecht spel vindt. Ik ga de game nog steeds kopen, vooral om de online mode (offline boeit niet zo). Speed Devils Online voor de Dreamcast zal ik ook eens als voorbeeld nemen. Het spel zag er helemaal niet zo goed uit, en de speelbaarheid liet ook nog wel te wensen over maar het was gewoon erg tof om online te doen. Ik denk dus ook dat Sega Gt Online niet tegen zal vallen voor mij… maar goed, we zien wel ;)

 • Dat kan nooit waar Online mode werkt niet. Dan mogen ze het niet eens verkopen :(

 • Ow wacht ik denk dat ik het verkeerd begrijp. Der woord vast mee bedoeld dat het online gedeelte geen sucses is :)

 • Diepe teleurstelling dit "SEGA GT".

  Weet niet uit welke schoenendoos ze dit hebben gehaald, maar dat had ze beter erin kunnen laten en niet kunnen uitbrengen.

  Grafisch en Gameplay "Sucks Big Time".

  Veel te traag allemaal qau realisme…. teveel negatiefs om op te noemen.

  Hou het hier maar bij, zijn gelukkig vele betere racespellen verkrijgbaar.


Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren