1. Vietnam: The Tet Offensive

Vietnam: The Tet Offensive

Sinds een paar maanden worden we min of meer overspoeld met spellen over de Vietnam oorlog. Zo zagen we bijvoorbeeld al Battlefield: Vietnam, Vietcong en Shellshock: Nam ’67 aan ons voorbij trekken. Uitgever Oxygen komt volgende maand ook met een Vietnam spel, genaamd Vietnam: The Tet Offensive.

Vietnam: The Tet Offensive draait om het Tet offensief, zoveel is wel duidelijk. Het Tet offensief was een van de bloedigste veldslagen van de oorlog en duurde dertien dagen. De Noord-Vietnamese communisten vielen tijdens de Tet-festiviteiten (een Vietnamese feestdag omtrent hun nieuwjaar) de Amerikanen furieus aan. Overal werden de yanks teruggedrongen. Onder andere de historische slag om Hué vond plaats gedurende het Tet-offensief.

Uiteraard is deze slag ook vertegenwoordigd in het spel. Als speler heb jij echter je eigen problemen om je zorgen over te maken. Aan de vooravond van het offensief ben jij, een jong lid van de special forces, bezig met je missie om een zoekgeraakte CIA-agent op te sporen. Helaas voor jou valt hij in Noord-Vietnamese handen, waardoor jouw missie ineens een stuk gecompliceerder wordt. Als dan overal om je heen ineens de hel losbreekt en jouw landgenoten overal terugtrekken, kun je pas echt concluderen dat je goed in de nesten zit.

Je gaat dus alsnog op zoek naar de CIA agent. Daarbij zul je, zoals te verwachten viel, om de haverklap vijanden moeten uitschakelen. Dit doe je zowel individueel als soms ook in teamverband. Niets nieuws dus. Of toch? Vechten ligt in The Tet Offensive iets gecompliceerder dan in ‘normale’ First Person Shooters. Alles wat je doet kost namelijk energie. Natuurlijk kun je, als je in de penarie zit, een dikke sprint trekken om te maken dat je wegkomt. Alleen jammer als je dan 100 meter verderop een man tegen man gevecht aan moet gaan, maar compleet zonder energie zit. Vermoeidheid merk je in je snelheid en je richten. Goed omgaan met je energie is het devies, anders zul jij een van de duizenden Amerikanen zijn voor wie Vietnam het graf is geworden. Mocht je dan toch gewond raken, dan kun je nog gered worden; niet-dodelijke wonden kun je genezen.

Tijdens je missies heb je soms ook de beschikking over voertuigen. Deze voertuigen hebben, als we de makers mogen geloven, een uitermate realistisch schademodel. Zo zou je, als je goed schiet, een licht voertuig al met 1 schot kunnen uitschakelen. Je hebt ook nog de mogelijkheid lucht- of artilleriesteun te vragen. Je kunt echter niet geheel om deze steun leunen; tijdens het Tet-offensief was steun nou eenmaal niet altijd voor handen.

Wat kunnen we concluderen over Vietnam: The Tet Offensive? Het lijkt al vast te staan dat het FPS element zelf redelijk wat diepgang zal krijgen. Uiteraard kunnen we nog weinig vaststellen over de gameplay van het spel. Grafisch lijkt het, als we kijken naar de nu voor handen zijnde screenshots, niet al te geweldig. We moeten zeker de PC versie echter nog uitstel van executie geven, aangezien het beeldmateriaal vooral PlayStation 2 werk lijkt. Vietnam: The Tet Offensive moet 24 september verschijnen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • klopt grafisch ziet het er nog niet echt geweldig uit!

  Maar jah is nog in ontwikkeling dus kan nog veel gebeuren!

 • natuurlijk ziet het er gewoon bijna lelijk uit, al moet ik wel zeggen dat het iets aparts heeft.

 • 1e screenshot, dat gebouw heb je ook in BF:V. :)  Vind het maar beetje teveel, sinds BF in vietnam is zijn er nu opeens 100en vietnam games. :S

 • Doom3 kan wel inpakken :P

 • Daar hadden we het al over gehad ;-)  http://www.insidegamer.nl/content.php?id=1149

 • ziet er nog steed beroerd uit

 • Ik heb allebei de medal of honor sieries op PS2 dus deze komt ook misschien bij mijn collectie

 • wtf zoon slechte screens dat zijn niet de graphics van het normale spel das onmogelijk en ik weet eigenljk nog niet zo zeker of het een slechte game word , we gaan ff moeten afwachten

 • ziet er te slecht uit om een goeie game te worden

 • Ziet er niet echt oogstrelend uit :p

 • Er zijn altijd games die ondanks ondermaatse graphics toch nog behoorlijk goed scoren zie bijv. ghost recon die zag er niet uit maar verkocht behoorlijk goed en werd nog behoorlijk veel online gespeelt dus misschien word dit zo'n uitzondering en word het goed. Ze hebben tenminste een geweldige battle als setting gekozen en als dat goed aangepakt word kan dat een goede sfeer leveren.

 • kom op zeg, hoe durf je zo'n spel uitte brengen je moet echt niet gaan verwachten dat dit dikke omzet gaat draaien…

 • lelijke graphics zeg! ( mijn mening! )

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren