1. Heart of Empire: Rome

Heart of Empire: Rome

Afgelopen vrijdag werd het spel Heart of Empire: Rome aangekondigd. Uitgever Deep Silver en ontwikkelaar Deep Red combineren hiermee hun ervaring en kennis om op die manier een zo goed mogelijk strategiespel te maken. Dat wordt dus Heart of Empire: Rome, dat in mei 2005 moet verschijnen.

Heart of Empire: Rome gaat uiteraard over de stad Rome in de oudheid. Je kunt er dus op wachten dat bepaalde basiselementen aanwezig zijn. Het is eigenlijk het standaard verhaaltje: je moet je stad zo effectief mogelijk opbouwen, waarbij je rekening moet houden met allerlei randzaken die het je moeilijker en ook makkelijker kunnen maken. Je zult dus weer de nodige wegen, gebouwen en voorzieningen moeten aanleggen.

Het spel gaat echter ver in alle facetten van het bestuurlijk gebeuren. Zo zal het bouwen zelf doen denken aan de bekende Tycoon spellen. Er is echter ook een heel andere kant, namelijk die van de politiek. Je zult jezelf aan de macht moeten houden. Dit kun je doen door je volk tevreden te houden, zoals we dat kennen uit vrijwel alle vergelijkbare strategiespellen, maar dan ben je misschien net op de helft. Je zult namelijk ook de senaat zo slim mogelijk moeten bespelen. In het oude Rome was weliswaar de consul het belangrijkst, hij moest wel verantwoording afleggen aan de senaat. Zij kon de consul ook uit zijn ambt ontheffen.

Je zult jezelf ook op een ander soort politiek moeten toeleggen, namelijk de ‘duistere’ politiek. Zelfs al zijn de senaat en je volk tevreden, als heel misdadig Rome je liever ziet vertrekken kun je maar beter goede bodyguards inhuren... Het is dus ook zaak de misdaad rustig te houden. Dit kun je bijvoorbeeld doen door races te organiseren in het Circus Maximus, of in het Colosseum Gladiatorengevechten te houden. Daar kan immers op gewed worden, dus daar is de georganiseerde misdaad bij gebaat.

Wat betreft het technische deel is in ieder geval duidelijk dat je de mogelijkheid krijgt om zowel een totaaloverzicht van de stad te krijgen als een zeer gedetailleerde view kunt selecteren om alles van dichtbij te bekijken. Er zijn ook al een aantal modellen vrijgegeven, deze kun je bij de screenshots bekijken.

Het ligt voor de hand dat Heart of Empire: Rome een singleplayer zal krijgen met een aantal uitdagingen daarin verwerkt, hoewel dit ook nog niet bekend is gemaakt. Sowieso is er over de verschillende modi nog niets bekend. Aan de ene kant is de tijd rijp voor een dergelijk strategiespel om online te gaan, aan de andere kant is een dergelijk spel ook behoorlijk ongeschikt voor multiplayer spellen, denk maar aan de Tycoon spellen die voor één speler bedoeld zijn. Laten we voorlopig maar even afwachten, want mei 2005 is uiteraard nog ver weg.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • we w88 af maar ik ben hier nog wle te jong voor

  • Minimum leeftijd

    3+ jaar    :D

  • whahahaha :P

  • lol

  • hmm lijkt me wel grappig! maar ik wil ingame screens niet die simpele artwork!

  • die zijn er nog nie he.. spel is pas net aangekondigd ;)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren