1. Spyro: A Hero's Tail

Spyro: A Hero's Tail

Wie herinnert zich Spyro niet? Het olijke paarse draakje dat toch behoorlijk wat aardige trucjes kon en zo menig (eind)baas wist te verslaan. Onze paarse vriend leerde, naar mate de serie vorderde, steeds meer leuke trucjes. Zo kon hij in The Year of the Dragon al boksen en skateboarden. In november keert Spyro terug in alweer het vijfde spel rond zijn drakenpersoontje, Spyro: A Hero’s Tail.

Deze keer moet Spyro het drakenrijk redden van Kwaadaardige Rode Draak. Deze heeft door het hele rijk zogenaamde “Dark Gems” verspreid. Op deze manier probeert hij de controle over de wereld te krijgen. Spyro moet alle “Dark Gems” vernietigen om zo het drakenrijk van de Rode Draak te redden. Het vrij standaard achtergrondverhaaltje belooft niet al te veel goeds op het gebied van originaliteit.

Om zijn doel te bereiken heeft Spyro allerlei handige trucjes achter de hand. Zo kan hij nu ook met water spuwen en heeft hij als nieuwe beweging onder andere zijn tailsweep achter de hand. Tevens kan hij zich nu ook vasthouden aan balken en randen. Ook heeft Spyro de beschikking over enkele handige nieuwe gadgets. Zo is er bijvoorbeeld de “Aqualung”, een handig hulpmiddeltje om onbeperkt onderwater te kunnen blijven. Maak je dus maar klaar voor wat onderwater actie.

Mocht Spyro het niet redden, dan staan er een aantal speelbare sidekicks klaar. Zo is er Hunter the Cheetah, een meester met welk wapen dan ook. Sgt. Byrd, de halve zelfmoordpinguïn staat ook voor je klaar en uiteraard is de trouwe Sparx the Dragonfly er ook bij. Blinky the Mole, een gravende én klimmende mol, zal je ook waar mogelijk assisteren. Het mag voor zich spreken dat elk karakter geheel eigen voor- en nadelen heeft zodat je op verschillende punten in het spel de juiste keuze zult moeten maken. Uiteraard zul je her en der ook nieuwe vijanden tegenkomen. Zo zijn er nu kwaadaardige meermannen en kannibalistische pygmeeën die het op jou gemunt hebben. Natuurlijk kom je ook de Rode Draak zelf tegen.

Het spel speelt zich af in het drakenrijk, een rijk dat veel verschillende omgevingen kent. Tijdens het spelen zul je omgeving voor omgeving van kwaad naar goed veranderen. Dit gebeurt geleidelijk, naar mate je verder komt in dat deel. De overgang van kwaad naar goed zul je in alles merken; de vijanden worden minder kwaadaardig, de muziek wordt rustiger en de wereld wordt kleurrijker.

Alles wijst erop dat Spyro: A Hero’s Tail een waardige toevoeging aan de serie zal worden. De ontwikkelaar claimen zelfs het beste Spyro spel tot nu toe te brengen. Als je nagaat dat de wereld in totaal vier keer zo groot zal zijn als de wereld in eerdere spellen en de speeltijd twee keer zo lang (in totaal ongeveer 20 uur) zal zijn, valt daar wat voor te zeggen. Spyro: A Hero’s Tail moet eind november in de winkels liggen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Spyro is imo mislukt en het worden nooit goede spellen. Ontwikkelaar zegt altijd dat het spel een stuk beter is dan de vorige maar vaak zijn het zinloze toevoegingen of het extreem verneuken van de lengte van een game (door veel te herhalen enz.).

 • Agree with Robkazoe, maar toch blijf ik het rete zonde vinden. Want het is opzich een leuk gamecharacter.

 • Ik vond em altijd wel grappig… heb me er soms kostelijk mee vermaakt op de PsOne :)

 • idd alleen had ik nooti zin omt uit te spele:P

 • nah ik vind er nix an! net als spyro enter the dragonfly! maargoed dat ik um nog moch ruilen in de videotheek na 1 uur :P

 • de psone versies zijn allemaal best goed alleen die nieuwe is echt niet leuk. Nou komt dat ook doordat die door een ander team is gemaakt.

  dat zal nu wel weer het zelfde verhaal zijn. dus deze loop ik ook niet erg warm voor :(

 • De eerste next-gen crash was door travelors tales gemaakt en dat was egt een verneukte versie. Die van vicarious visions gaan nog wel.

  Maar spyro en crash zijn tog nog best wel leuk.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren