1. Het beste van de Game Convention 2004

Het beste van de Game Convention 2004

De afgelopen Game Convention in Leipzig, Duitsland, was een redelijk succes en nu zijn de winnaars bekend. Net als bij de E3 (Electronic Entertainment Expo) worden er namelijk een aantal prijzen uitgereikt binnen verschillende categorieën.

Het voor ons nog onbekende Heritage of Kings: The Settlers werd verkozen als het beste PC-spel. Volgens de jury is dit het eerste spel dat succesvol real time strategy en rpg-elementen door elkaar husselt.

Op de consoles vielen er geen verrassingen. Metal Gear Solid 3: Snake Eater won als beste PlayStation 2-titel omdat het ecosysteem erg indrukwekkend schijnt te zijn. Halo 2 sleepte de titel van beste Xbox-spel binnen vanwege de multiplayer optie en het naadloze design van de omgevingen. En volgens de jury zet Resident Evil 4 de nieuwe grafische standaard voor de GameCube en werd dus meteen maar als béste Cube-titel bestempeld.

Port Royal kreeg goud op de mobiele telefonie afdeling, de overzetting van het complexe PC spel was uitermate goed gelukt. De techniek en de speelwereld waren voor World of Warcraft (PC) genoeg om de titel van het beste online spel te bemachtigen.

Als laatste won Gran Turismo 4 (PlayStation 2) de prijs van de mooiste visuele kunstjes. Geen één voetbal spel als Pro Evolution Soccer 4 (PlayStation 2, PC, Xbox) is zo fascinerend neergezet en kreeg dus terecht de titel ‘Beste Gameplay’. Atari’s GameTrack bleek goed te zijn voor het goud in de categorie ‘Meest Vernieuwend Product’. De zogenaamde GameTrack registreert je bewegingen waardoor diverse spelletjes zonder controller te besturen zijn.

Hier een overzicht van het geheel:

Beste PC-spel:

Beste PS2-spel:

Beste Xbox-spel:

Beste Gameboy-spel:

Beste GameCube-spel:

Beste Mobiel-spel:

Beste Online-spel:

Beste Graphics:

Beste Gameplay:

Innovatiefste Product:

Heritage of Kings: The Settlers

Metal Gear Solid 3: Snake Eater

Halo 2

LoZ: The Minish Cap

Resident Evil 4

Port Royal

World of WarCraft

Gran Turismo 4

Pro Evolution Soccer 4

Gametrack

Ubisoft

Konami

Microsoft

Nintendo

CEG / Capcom

Elkware / T-Mobile

Vivendi

Sony

Konami

Atari

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Die PC game is onterecht. Daikatana had ook kunnen winnen daar aangezien Half Life 2 niet aanwezig was… Anders had die natuurlijk gewonnen.

 • Waarom geen World of Warcraft dan op nummer 1….

 • Eehm… Het is The Settlers: Heritage of Kings. Andersom dus.  edit: Beter, alleen ziet die list er in Firefox fucked up uit. Misschien iemand even naar de stylesheet kijken?  edit2: Er wordt hier gefixt waar je bijstaat. Nice :-)  edit3: Nou klopt 'ie weer niet (die list dus). Ik wordt gek denk ik.
 • wel een leuke lijstje vind ik

 • waar is brothers in arms?

 • Wat betreft die naam heb jij het verkeerd K2. Dat van jou klinkt beter maar volgens de official UBI site is het anders en wij gaan uit van official informatie. Dit is het bewijs.  http://www.ubi.com/US/Games/Search.htm?q=The%20Settlers

 • Hey idd, wat idioot. Dat is net zoiets als Snake Eater: Metal Gear Solid. De serie is namelijk gewoon The Settlers, en ik zag in een trailer ook de naam in de logische volgorde staan:  edit: fuck die html, check gametrailers.com ;-)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren