1. Thom's Muzieklog: Op verzoek!

Thom's Muzieklog: Op verzoek!

Na het (bescheiden) succes van m'n vorige muzieklog had ik besloten om er nog eens eentje te doen, maar dan wou ik er wel iets vernieuwends aan doen, anders is het gewoon meer van het zelfde. Dus na lang peinzen bedacht ik: ik maak hem op verzoek! Zo gezegd zo gedaan, en voila, mijn nieuwe muzieklog!

Als eerste een trashmetalband uit de jaren negentig, die furore maakte met het nummer Cowboys from Hell. Na wat albums te hebben gemaakt gingen ze, helaas (toch Dimebag?) weer uit elkaar. En nog helaazer, is leadgitarist Darrel 'Dimebag' Abbot doodgeschoten. RIP Dimebag.

Hier is Pantera met het nummer Cowboys from Hell!

En toen, een Industrial metalband uit Denemarken/Frankrijk, waar ik eigenlijk helemaal niet zoveel van weet, dus probeer ik dit infovakje vol te typen met dom gelul, wat eigenlijk best goed lukt omdat ik goed dom kan lullen. Ok, genoeg dom gelul, luister maar gewoon naar Mnemic met het nummer The Naked and the Dead!

Nummer 3, een hardrockband waar ikzelf voor het eerst mee in aanraking kwam door het nummer No One Knows, toen ik een jaartje of 8, 9 was. Ik was meteen verkocht, en heb tot nu toe al hun CD's. De recentste, Era Vulgaris, is een steengoeie plaat, met, volgens een member van IG, als hoogtepunt het nummer 3's and 7's. We hebben het hier over Queens of the Stone Age!

Volgende, een metalband die eigenlijk geen introductie meer behoeft. Het enige wat ik erover kan zeggen is dat ze naar Pinkpop komen, en dat er nog een hééél klein kansje bestaat dat ik ernaar toe kan. Alleen m'n vader nog omkrijgen, dat lukt vast. Maar genoeg over mij, geniet van Metallica met het nummer Master of Puppets (live met een orkest)!

En dan, een hardrockband die al heel lang bezig is, al van toen mijn vader nog geen grijs haar had (en da's lang geleden). Tegenwoordig doen ze niet zo veel, na het uitbrengen van A Matter of Life and Death. De beste song van Iron Maiden vind ik nog steeds No More Lies. We hebben het natuurlijk over Iron Maiden!

En dan last but not least, een britse rockband. Ook hierover heb ik niet zo heel veel info. Dan maar wat ik van dit nummer vind: Briljant! Het is maar kort, maar ook krachtig! Zoals een member van deze site al zei: Blur met Song 2 moet er gewoon in! Nou, hier is hij dan!

Nou iedereen, dit was het einde van deze log, en tevens ook het einde van deze duolog over muziek! Ik hoop dat iedereen er van genoten heeft! Bedankt voor het kijken en ehm... wat kwam er dan ook weer... Tot ziens!

Dit artikel delen

Over de auteur