1. Catwoman

Catwoman

Wie de film Batman Returns heeft gezien, zag Michelle Pfeiffer als de angstige secretaresse van de beestachtige geldmagnaat Max Shreck. Haar nieuwsgierigheid werd haar in deze film fataal, maar uit haar as herrees zij als de kattige Catwoman. Twaalf jaar nadat Catwoman in een bijrol figureerde in een film met Batman, is ze terug op het witte doek. Ditmaal kruipt Halle Berry in de huid van de latex dragende Catwoman.

Naast de film, die sinds enkele weken in de bioscoop draait, is er voor de verschillende platformen een spel uitgebracht. Het vooroordeel dat titels die op basis van films worden uitgebracht niet aan de verwachtingen voldoen, is deze keer maar al te duidelijk aanwezig.

Om te beginnen is het verhaal van een schrikbarend laag niveau. Nu leunt de film al niet op een verhaal van hoog niveau, maar in het spel wordt er al helemaal weinig aandacht aan besteed. Na een introductiemissie, waarin direct al de zwakke controles opvallen, begint het ‘echte werk’. In de beelden die na de intro-missie worden getoond, moet duidelijk worden waarom de nogal schuchtere Patience Phillips sterft en als Catwoman herrijst. Catwoman is nu uit op wraak, en gaat op jacht om diegenen die verantwoordelijk zijn voor haar ‘dood’ te straffen. Ach ja, tenslotte gaat het om de gameplay van een spel. En die is natuurlijk dik in orde…

Maar nee, dat gaat in dit spel ook niet op. Zonder enig ‘doel’ voor ogen beweeg je je in de vrij saaie omgevingen, op zoek naar een volgend slachtoffer waar je je katachtige klauwtjes in kunt zetten. Hoewel Catwoman visueel gezien nog vrij aardig oogt, is Gotham City saai, donker en inspiratieloos vormgegeven. In gevecht met criminelen, agenten of ander gespuis, gebruik je de rechter control stick om flink van je af te trappen. Veel invloed op deze bewegingen lijk je niet te hebben, waardoor weinig voldoening ontstaat na afloop van een gevecht. Ook de one liners die Halle Barry er lukraak uitgooit zijn van een bedroevend slecht niveau.

"Working the night shift? So am I."

Catwoman kan naast haar wraakgevoelens ook nog wat ruimte vrijmaken voor het verzamelen van diamanten. Wanneer ze hier genoeg van heeft verzameld, kunnen nieuwe bewegingen worden aangekocht. Het standaard repertoire aan bewegingen is echter al voldoende om het spel tot een goed einde te brengen.

Ondanks weinig overtuigende missies en een onvaste besturing, kan een spel als Catwoman nog best uitgroeien tot een vermakelijke spelletje. Met Catwoman zul je ook á la Prince of Persia acrobatische toeren uit moeten voeren, waarbij een goede camera-voering van groot belang is. Wanneer je alleen voor de zoveelste keer na een sprong hopeloos misgrijpt en alwéér naar beneden stort, dan begint er wel wat te knagen. Als je bedenkt dat het spel volzit met dit soort momenten – die overigens vrij slecht zijn uitgewerkt – dan snap je wel dat na vele vruchteloze pogingen de lol er wel van af is. Ook in gevecht met diverse criminelen loop je tegen deze op één plaats gefixeerde camera aan. Weer opnieuw beginnen, weer dat saaie gebied doorkruisen, opnieuw die sprong wagen om voor de zoveelste keer wéér hopeloos naar beneden te storten. Moedeloos werd ik er van, tot ik op een gegeven moment de controller naast mij neerlegde, het spel uit de lade haalde, om het sinds die dag niet meer aan te raken.

Conclusie en beoordeling

Catwoman stelt enorm teleur en is zelfs voor de casual speler alleen de moeite waard om te huren. Naast een zwak verhaal en idem gameplay, is de besturing er ook vooral op gericht simpele handelingen uit te voeren, waardoor het knokken met criminelen weinig voldoening zal geven. Het eeuwige gestuntel met de gefixeerde camera is echter het absolute dieptepunt van het spel. Gamers doen er goed aan dit spel links te laten liggen, en het geld ervan te besteden aan titels die wél speelbaar zijn. Eén van de, zo niet dé slechtste titel die ik gespeeld heb op de huidige generatie consoles. Electronic Arts zou zich diep moeten schamen voor dit wanproduct.
4
Score
40
Score: 40
 • Pluspunten
 • Halle Barry beweegt soepel
 • Kort, en dus ook zo afgelopen
 • Minpunten
 • Camera
 • Besturing
 • Spelomgevingen zijn saai

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Ik sluit me hier helemaal bij aan, net ook mijn xbox controller weggesmeten door irritaties. Een 3 is het zeker waard.

 • Haha, daarom ook eerst de recensie op Insidegamer checken. Dit spel is namelijk niet voor de poes! Purrrrr.

 • I love them kitties, but this abomination isn't for kiddies!

 • Is het ook. Het was 1992, maar ik heb dus een klein foutje gemaakt, en per ongeluk 14 neer gezet. *fixed*

 • game en film 3 x bagger.

  dus een 3 is een perfect cijfer voor dit $%^& spel.

 • Film is superslecht, en deze game past daar dus mooi bij.

  Geen Oscarmateriaal dit keer van Halle Berry. :D

 • Achja, zat eraan te komen. :)  Een incashgame, dit keer gebaseerd op een kutfilm, hehe.

 • Een plupsunt is wel de mooie graphics… maar das ook alles;

 • Hij zegt toch ook plupsunt ? ;-)

 • Ik wist dat hij niet geweldig was, maar een 3 zo erg. Jammer :-(

 • 3 whahahahahah..mee eens

 • @ Remco: Waarschijnlijk wel een andere award dit keer misschien voor Halle Berry namelijk de Rassy Award tegenovergestelde van de oscars.  Alhoewel de graphics er naar mijn idee niet zo heeel erg slecht uitzien

 • zul je wel weer zien dat deze game in de charts komt, dan wordt ik echt gek, heb al 3 keer wat over deze game gelezen en overal zeggen ze dattie crap is, hoop echt dat niemand dit gaat kopen!!

 • Batman Returns was overigens vet tof! Michelle Pfeiffer > Halle Berry.  Niet dat ik iets tegen Halle Barry heb maar ze ziet er gewoon niet uit in dat pak met dat belachelijke hoofdmasker waardoor ze zo'n superlomp voorhoofd krijgt…

 • Had liever Michelle Pfeiffer gezien, Batman Returns was een goede film. Catwoman huur ik wel een keertje als ik niets te doen heb. Moet the Dardevil ook nog huren :P

 • wat een shit game zeg !!!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren