1. Hij was er! De Dreamcast!

Hij was er! De Dreamcast!

Altijd spannend, de periode dat een nieuwe console op de redactie arriveert. Ruim twee jaar geleden begon de nieuwe cyclus met de introductie van de Xbox 360 en afgelopen jaar was natuurlijk de PlayStation 3 het middelpunt toen deze begin 2007 arriveerde bij InsideGamer.

Vandaag was het weer zo’n dag. Eindelijk weer een nieuwe console op de redactie. Geen Wee, 720 of PS4, maar een Dreamcast. De Dikke van Es had er namelijk ééntje op de kop getikt voor onze, al bijna half jaar leegstaande, Dreamcast Demo-unit. Tijd dus om aan te sluiten.

En tóen werd pijnlijk duidelijk dat Jelle deze legendarische console nooit in zijn collectie heeft gehad. Iedere Sega fan weet namelijk dat de Dreamcast in Europa een blauw logo had en in Japan en Amerika een rood logo. (En aangezien alle games die Jelle bij de Dreamcast had gekregen Japanse verpakkingen hadden was dus land van herkomst later snel duidelijk.)

Een Japanse Dreamcast

Ter info: het stroomvoltage in Japan is 100 Volt. In Europa is dit 230 Volt. Dan even een stukje wiskunde:

Hoofdredacteur InsideGamer + Japanse Dreamcast + Aansluiten zonder stepdown converter = PAF! + heel veel rook + schrikkende maar hard lachende Koen Kuipers.

En ik zat al met m’n gedachte bij een potje Power Stone. Ik denk al na over een inzamelingdactie: Help InsideGamer aan een Dreamcast.

Dit artikel delen

Over de auteur