1. September

September

De zomerslaap is dan eindelijk afgelopen. Hoewel het in de maand augustus hondenweer was, bleef het spellenaanbod wat aan de droge kant. Gelukkig is het deze maand een waar bombardement van spellen. Wat overigens opvalt, is dat de Xbox deze maand geen enkele exclusieve titel heeft. Bij deze een overzicht waar we deze maand naar moeten kijken.Multi Platform spellen

Second Sight
http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_1.jpg Xbox | http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_4.jpg PlayStation 2| http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_3.jpg GameCube
Uitgever: Codemasters | Ontwikkelaar: Free Radical Design
Releasedatum: 3 september 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1683.jpgSecond Sight belooft de standaard voor stealth actiespellen te verfijnen. Het combineert een atmosferisch, psychologisch thrillerverhaal met paranormale krachten, stealth verkenningen en intense schietactie. In Second Sight speel je met John Vattic die ongekende psychische krachten bezit. Het spel biedt de mogelijkheid velden op verschillende manieren te voltooien. Je kunt sluipen, grof geschut gebruiken, je paranormale krachten gebruiken, of alle drie combineren. De mogelijkheid karakters psychisch te beïnvloeden en objecten en individuen van een afstand te manipuleren, moeten voor een frisse, dynamische gameplay zorgen.

Zoals gezegd speel je dus met John Vattic. Je ontwaakt uit een coma in een Amerikaanse medische faciliteit, waar je een traumaonderhandeling hebt ondergaan en deel bent geweest van experimenten. Je geheugen is vergaan en je weet niet meer wie je bent en wat je er doet. Het enige dat je weet is dat je zult moeten ontsnappen om te weten te komen wat er gaande is. Tijdens je ontsnapping zul je achterna gezeten worden door flashbacks en de ontdekking van je paranormale krachten. Langzamerhand ontdek je dingen uit het verleden en zal het spel schakelen tussen missies in de huidige tijd en het verleden.

Met de krachten die je bezit, kun je objecten verplaatsen en bewakers de stuipen op het lijf jagen. Verder in het spel zullen anderen krachten worden ontdekt, en bestaande krachten worden bijgeschaafd. Zo zul je vijanden van een afstand de lucht in kunnen tillen om ze met een vaart tegen een muur aan te smijten. Naast de psychische krachten krijg je nog de beschikking over dertien wapens, waaronder pistolen en sniper rifles.

ShellShock: Nam '67
http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_1.jpg Xbox | http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_2.jpg PC| http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_4.jpg PlayStation 2
Uitgever: Eidos Interactive | Ontwikkelaar: Guerrilla
Releasedatum: 3 september 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1634.jpgOntwikkelaar Guerilla brengt samen met uitgever Eidos Interactive "Shellshock: Nam '67" uit. In dit intense actiespel is het de bedoeling om van het groentje uit het team naar een volleerd lid van de speciale eenheid te groeien. Je wordt meegenomen naar de dodelijke, dichtbegroeide jungle van Vietnam, waar je de chaos van de hevige oorlogsvoering zult meemaken.

Door een goede combinatie van tactiek en samenwerking kun je elke missie tot een goed einde brengen, tel daarbij op dat het spel de jungle omgeving van Vietnam tot in de grootste details zal overbrengen en je hebt genoeg redenen om het spel aan te schaffen.

Shellshock: Nam '67 moet in september de winkels onveilig maken.

Burnout 3: Takedown
http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_1.jpg Xbox| http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_4.jpg PlayStation 2
Uitgever: Electronic Arts | Ontwikkelaar: Criterion Software
Releasedatum: 9 september 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1521.jpgHet eerste en tweede deel van Burnout waren samen goed voor meer dan twee miljoen verkochte exemplaren. Reden genoeg dus voor een derde deel waarin we nog meer spektakel mogen verwachten. Het 'crash and burn' concept belooft nog meer chaos te veroorzaken tijdens de toch al hectische races.

Burnout onderscheidt zich van andere racegames door zijn spectaculaire crashes, die in het derde deel wederom een grote rol gaan spelen. Na elke crash krijg je een soort mini herhaling waar het ongeluk tot in detail getoond wordt. Overigens is het niet de bedoeling dat er de hele tijd tegen iedereen in het verkeer gebeukt wordt. Er zal namelijk ook gewoon een wedstrijd gewonnen moeten worden.

Door tegenstanders net aan te missen, of door al slippend de bocht door te rijden, zal de boost meter gevuld worden. Is deze helemaal vol, dan kan je helemaal je borst nat maken met de sensationele hoge snelheden die bereikt worden.

Madden NFL 2005
http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_1.jpg Xbox | http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_4.jpg PlayStation 2| http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_2.jpg PC| http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_3.jpg GameCube
Uitgever: Electronic Arts | Ontwikkelaar: EA Tiburon
Releasedatum: 16 september 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/2133.jpgMadden NFL 2005 introduceert de Hit Stick techniek die de speler de mogelijkheid biedt een wedstrijd naar zijn hand te zetten met bijvoorbeeld een cruciale tackle. Daarnaast biedt het de kracht de wedstrijd van defensieve kant nog beter te controleren.

Samen met nieuwe defensieve bedieningen en verbeterde kunstmatige intelligentie, heeft de verdediging nu meer mogelijkheden, wat er voor moet zorgen dat verdedigen net zo leuk wordt als aanvallen. De Franchise Mode wordt uitgebreid met de nieuwe Storyline Central, waar je spelers en rondgaande verhalen beheert. De nieuwste informatie rondom je team kun je verkrijgen door wekelijks naar Tony Bruno’s radioshow te luisteren, of door artikelen te lezen uit kranten.

Def Jam: Fight for New York
http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_1.jpg Xbox | http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_4.jpg PlayStation 2| http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_3.jpg GameCube
Uitgever: Electronic Arts | Ontwikkelaar: Aki
Releasedatum: 21 september 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1865.jpgAltijd al in de huid willen kruipen van Carmen Electra, om daarna een paar stoute rappers in elkaar te slaan? Wrijf die ogen maar uit, want met Def Jam Fight for New York kan het, en het is nog eens leuk ook. En dat zeggen niet alleen wij, want het spel wist al een Game Critics Award E3 2004 in de categorie ‘Best Fighting Game’ te winnen.

Naast de eerdergenoemde Carmen, maakt het spel gebruik van veertig beroemdheden en rappers, waaronder Busta Rhymes, Fat Joe, Flava Flav, Freeway, Ghostface, Ice T, Joe Budden, Kimora Lee Simmons, Lil' Kim, Ludacris, Method Man, Redman, Sean Paul, Slick Rick, Snoop Dogg en Xzibit. Met al deze beroemdheden kun je de ring instappen om zodoende uit te maken wie nou de echte gangster is. Naast al deze bikkels kan jouw alter-ego worden geschapen. Geef hem de vaardigheden die bij jou passen en rust hem uit met de juiste kleding en natuurlijk de ‘Bling Bling’. Speciaal voor de Bling Bling is er de hulp van Jacob the Jeweller ingeroepen, om zo realistische sierraden in het spel te stoppen. De Bling Bling zal tijdens het spelen daadwerkelijk blinken als een gek, wat de rapwereld wat meer tot leven doet komen.

Def Jam Vendetta was een puur worstelspel en verkocht daarom in Europa niet al te best. In Fight for New York kan er nog steeds geworsteld worden, maar zijn er daarnaast vier andere vechtstijlen bijgekomen. Zo zijn er karakters die een voorkeur voor kickboxen hebben en karakters die het liever met een straatvechttechniek doen.

Ook de lengte is in vergelijking met het eerste deel flink wat verbeterd. Naast het feit dat er meer speelbare karakters in het spel zitten, zijn er ook flink wat meer missies te voltooien. In totaal zullen er negentig verschillende gevechten zijn, verdeeld over meer dan twintig locaties. Deze locaties zijn trouwens interactief. Alles in de arena kan gebruikt worden om jouw vijand mee af te ranselen. Ook doet het publiek vrolijk mee.

Star Wars: Battlefront
http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_1.jpg Xbox | http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_4.jpg PlayStation 2| http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_2.jpg PC
Uitgever: Activision | Ontwikkelaar: Lucas Arts
Releasedatum: 21 september 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1719.jpgDe laatste tijd ziet het de toekomst voor Lucasarts er zeer goed uit. Zo hadden ze in samenwerking met Bioware de prachtige titel ‘Star Wars: Knights of the Old Republic’ gemaakt. Maar Lucasarts is nu ook zélf bezig met een andere titel, namelijk Star Wars: Battlefront, een online multiplayer first person shooter. Het is een ware geschiedenistrip langs alle locaties die de Star Wars films tot op heden hebben geboden, van Episode I tot Episode VI. Er zullen daarbij ook planeten van het derde deel, dat volgend jaar in de bioscoop moet verschijnen, te bespelen zijn.

Zo zal je in het spel het gevecht op de ijsplaneet Hoth uit The Empire Strikes Back kunnen naspelen, maar ook bijvoorbeeld de veldslagen op de bosplaneet Endor uit Return of the Jedi, of de eerste kloon-oorlog uit Attack of the Clones. Battlefront is het beste te vergelijken met het sublieme Battlefield 1942, een multiplayer titel waar de vonken van af vlogen. Net zoals in Battlefield zul je in Battlefront gebruik kunnen maken van veel verschillende voertuigen, maar in plaats van tanks en helikopters zullen de voertuigen uit het Star Wars universum beschikbaar gesteld worden. Denk dan aan AT-ST Walkers, X-wings, of de supersnelle speederbike.

Zoals in bijna elk Star Wars spel kun je kiezen of je met de Rebellen of het Keizerrijk wilt spelen, elk met hun eigen voertuigen en manschappen. Zo zullen de Rebellen op Endor worden geholpen door de Ewoks en als vijand dienen voor het Keizerrijk. Het Keizerrijk heeft echter de ongelooflijke Death Star tot zijn beschikking. Maar niet alles is zo gestructureerd, aangezien op Tatooine het Zandvolk geen partij zal kiezen en dus op alles wat los en vast zit zal schieten.

Uiteindelijk draait het spel om de verovering van de planeten. Als je namelijk een planeet hebt overgenomen, dan krijg je een bonus. Deze kan je dan weer gebruiken in toekomstige gevechten. Denk dan aan Luke Skywalker of Darth Vader die te hulp kunnen schieten in een gevecht.

Colin McRae Rally 2005
http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_1.jpg Xbox | http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_4.jpg PlayStation 2| http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_2.jpg PC
Uitgever: Codemasters | Ontwikkelaar: Codemasters
Releasedatum: 24 september 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/2480.jpgHet nieuwste deel uit de Colin McRae Rally reeks zal een uitgebreide Career Challenge bevatten, samen met een online head-to-headmodus voor acht spelers. Zowel de Xbox, PlayStation 2 als de PC versie zullen online gaan.

De nieuwe Career Challenge zal meer dan twintig rallykampioenschappen bevatten, waaronder Challenges, Cups en SuperCups. In meer dan 300 rally-races kunnen er auto's gekozen worden uit de series 4-wheel drive, 2-wheel drive, 4-wheel Classics, Super 2-wheel, Rear Wheel, Distinctive en 4x4 classics. Buiten de Career Challenge om is er onder andere ook nog de 4WD Championship.

De details zijn ook opgekrikt met een nieuwe camerastand vanuit de motorkap en een bijgewerkte camera van achter de auto, wat voor nog meer snelheid en sensatie zal zorgen. Daarnaast zijn ook de schademodellen opgekrikt.

Juiced
http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_1.jpg Xbox | http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_4.jpg PlayStation 2| http://www.insidegamer.nl/images/news_prefix_2.jpg PC
Uitgever: Acclaim | Ontwikkelaar: Juice Games
Releasedatum: 24 september 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1952.jpgHet volgende spel over illegale straatraces gaat schuil onder de naam Juiced. In dit spel, van de bijna gelijknamige ontwikkelaar Juice Games, zal het vooral draaien om het winnen van illegale straatraces en het tunen van je auto.

Juiced zal echter niet zomaar een race spelletje worden. In Juiced gaat zit namelijk een heel leuke optie genaamd crew-based racing. Deze term heeft natuurlijk wat uitleg nodig.

Ieder team heeft twee auto’s die deelnemen aan de race. Wanneer je in de race problemen tegen komt kun je jouw teammaat om hulp vragen. Heb je bijvoorbeeld last van een bepaalde tegenstander, vraag dan jouw maat om hem van de weg te duwen of laat jouw teammaat het hele veld ophouden. Wanneer Juice Games deze optie goed uitwerkt, zal het spel waarschijnlijk best goed scoren.

Juiced zal op alle drie de platformen over het internet speelbaar zijn. Verder zullen de wagens volledig naar eigen smaak aangepast kunnen worden. Volgens de uitgever Acclaim zal er veel meer te veranderen zijn dan bij de concurrent Need fo Speed: Underground.


Game Boy Advance spellen
Door Jelle van Es

Deze maand valt er niet veel te beleven. Eigenlijk komt er maar één GBA topper uit en dat is Mario Golf Advance Tour. Gelukkig bracht de zomer ons al een aantal GBA topspellen, zodat we nog met die titels kunnen spelen. Deze maand dus slechts één noemenswaardig spel.

Mario Golf: Advance Tour
Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Camelot
Releasedatum: 17 september 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/435.jpgMario Golf geeft de speler wederom de kans om een lekker potje te gaan golfen. Er zijn een aantal verschillende holes te spelen, die elk weer verschillen van elkaar. De ene keer zul je over water heen moeten slaan, de volgende zit vol met zandbanken. Er zal vooraf dus goed moeten gekeken hoe de baan in elkaar zit. Gelukkig heeft elke hole een 2D map, zodat de speler goed kan zien waar welke hindernis zit.

Qua graphics ziet het spel er goed uit. De verschillende speelbare karakters zijn mooi gedetailleerd en de baan zelf is gemaakt met dezelfde technologie als die van de wereld map uit Golden Sun.

Mario Golf is een spel voor elk moment van de dag. De leercurve is niet al te hoog, zodat iedereen even lekker snel een potje kan spelen. .


GameCube spellen
Door Robert van der Werf

Na de zwakke zomer, met als dieptepunt deze maand, komt eindelijk de line-up van het najaar. Er verschijnen ongeveer tien titels voor de GameCube waaronder de multiplatform spellen Second Sight, Madden NFL 2005, NHL 2005, Def Jam: Fight for New York en Tiger Woods PGA Tour 2005. Maar dat is nog niet alles want er verschijnen ook nog drie exclusieve titels namelijk Animal Crossing, Wario Ware Inc.: Mega Party Games en WWE Day of Reckoning.

Wario Ware Inc.: Mega Party Games
Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Nintendo
Releasedatum: 3 september 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1759.jpgPak een succesvol Game Boy Advance spel, voeg er een multiplayer optie aan toe en je hebt Wario Ware Inc.: Mega Party Games. De Game Boy Advance versie stond bekend om de simpele spelletjes die vaak niet langer duurden dan vijf seconden. Nintendo heeft veel van het concept meegenomen naar de GameCube versie. Dit geldt ook voor het beeld en geluid van het spel aangezien de ontwikkelaars van het spel weinig hebben veranderd. Verwacht dus niet al te veel van het technische vlak.

Waar je wel veel van kunt verwachten is de multiplayer optie. Wario Ware Inc.: Mega Party Games zal in totaal vier spelers ondersteunen. Zal Mario Party onttroond worden door de rare spelletjes van Wario? Voor ongeveer €30,- kun je het spel over een paar dagen kopen.

Animal Crossing
Uitgever: Nintendo | Ontwikkelaar: Nintendo
Releasedatum: 24 september 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/251.jpgAnimal Crossing is op dit moment op de hele wereld te verkrijgen behalve in Europa. Maar aankomende maand kunnen wij ook een virtueel leven leiden. In deze levenssimulator moet jij je virtuele leven onderhouden door klusjes op te knappen of door Bells (de eenheid in Animal Crossing) te verdienen aan onder andere vissen.

Animal Crossing bevat enkele leuke opties zoals de speciale evenementen die een keer in de zoveel tijd plaats vinden. Het spel werkt met de interne klok van je GameCube. Als jij midden in de nacht gaat spelen, dan zal het in Animal Crossing ook donker zijn. Daarnaast kun je ook oude NES spellen verzamelen en spelen. Ook is het mogelijk om spulletjes te versturen naar andere mensen die Animal Crossing hebben door middel van een code systeem.

Om het spel in Europa wat populairder te maken, heeft Nintendo een speciale website geopend waar jij een Animal Crossing Ambassadeur kunt worden en zo leuke extraatjes kunt verzamelen. Het is zelfs mogelijk om een Game Boy Advance SP te winnen.

WWE Day of Reckoning
Uitgever: THQ | Ontwikkelaar: Yuke’s
Releasedatum: 30 september 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1785.jpgAan het einde van de maand mogen we nog een exclusief worstelspel op de GameCube ontvangen. Yuke’s brengt ons WWE Day of Reckoning. Ditmaal staat de Create-A-Wrestler optie centraal. Yuke’s heeft deze optie dieper gemaakt ten opzichte van het vorige deel.

Nadat je een worstelaar hebt gemaakt, moet je hem naar de top brengen in de Story mode. Ook deze optie is een stuk uitgebreider. Je moet het opnemen tegen zowel SmackDown! als Raw worstelaars. Heb je eenmaal de eerste positie veroverd, dan moet je deze postitie ook behouden. Naast de bestaande worstelaars zijn er ook enkele legendes aan het spel toegevoegd zoals The Giant en Brett Hart. Toch moeten fans van worstelen het doen met slechts veertig personages. Of dat een grote misser van Yuke’s is, merken we aan het einde van de maand.


PC spellen
Door Jurian Ubachs

September belooft zowaar een goede maand te worden voor de PC. Behalve Rome: Total War en The Sims 2 (zie onder) kunnen we ons ook verheugen op (onder andere) NHL 2005, Shellshock: Nam ’67 en Final Fantasy XI. September vormt zo de opening van een goed herfst- en winterseizoen waarin ook voor de PC vele toppers in het verschiet liggen.

Rome: Total War
Uitgever: Activision | Ontwikkelaar: Creative Assembly
Releasedatum: 24 september 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/711.jpgRome: Total War is een strategiespel van de makers van Shogun: Total War en Medieval: Total War. Het spel lijkt dan ook veel op die twee spellen, met als belangrijk verschil dat de duizenden troepen ditmaal volledig in 3D weergegeven zullen worden.

Behalve het uitvechten van de massale veldslagen tussen onder andere de Romeinen, de Grieken en de Barbaren, ben je ook bezig met het opbouwen van je rijk. Je zult voor iedere provincie in je rijk verdediging moeten bouwen, maar je kunt je ook richten op economisch gunstige aspecten als landbouw ed. Behalve bouwen moet je natuurlijk je leger op pijl houden door legereenheden te trainen. Alles wat je bouwt zul je ook terug zien in de 3D engine wanneer er in die provincie gevochten wordt.

Rome: Total War werd op de E3 (gamesshow in Amerika) aangekondigd, en liep daar weg met diverse awards voor beste strategie game, en werd door de media zelfs in de top 10 gezet van beste games.

The Sims 2
Uitgever: Electronic Arts | Ontwikkelaar: EA Maxis
Releasedatum: 17 september 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/690.jpgThe Sims 2 belooft vooral ‘realistischer’ te zijn. Nog steeds is het de bedoeling of één of meerdere poppetjes op je scherm feilloos door het leven te leiden, alleen spelen de karaktereigenschappen nu een grotere rol. Begin je bijvoorbeeld als een grote lul, dan zal je niet zomaar van deze reputatie afkomen; en begin je als een verschrikkelijk lui persoon, dan zal je binnen de kortste keren zien dat je je eerste ‘love-handles’ te pakken hebt. Weinig douchen of badderen zal als resultaat hebben dat andere Sims liever met een hele boog om je heen lopen. Verder is het erg leuk dat je daadwerkelijk ouder wordt. Begin je als een hippe twintiger, na lang spelen zal je ontaarden in een een relaxte veertiger en uiteindelijk zelfs in een tevreden opa. Met alle positieve en negatieve gevolgen van dien, uiteraard.

Een andere in het oog springende vernieuwing is de hogere complexiteit van relaties. Dat klinkt verschrikkelijk: in The Sims was het onderhouden van relaties zo ongeveer het meest frustrerende punt omdat het veel tijd kostte en lang niet altijd het gewenste resultaat opleverde. In The Sims 2 zal het onderhouden van relaties simpeler worden, en erg belangrijk: minder tijd kosten. Behalve dat zijn de relaties die je sim onderhoud dieper en persoonlijker. Zo is er een duidelijk onderscheid tussen ‘vage kennissen’ en ‘goede vrienden’ en zijn ook liefdesrelaties meer opgebouwd zoals dat in het echte leven ook geschiedt. Een ander leuk nieuwigheidje is de toevoeging van iets dat Electronic Arts zelf ‘DNA’ noemt. Dit houdt in dat als je sim begint aan de kweek van nageslacht, dit nageslacht dezelfde karaktereigenschappen zal hebben als de vader en de moeder.

Aangezien je sim natuurlijk niet langer genoegen neemt met de bouwkundige beperkingen uit het originele The Sims, vind je in het vervolg legio nieuwe mogelijkheden tot het neerzetten van een ideaal woonstulpje. Zo ben je bijvoorbeeld niet langer gebonden aan slechts één woonlaag naast de begane grond, nee, je kunt je huis nu laten bestaan uit meerdere verdiepingen, waardoor je ware paleizen uit de grond kunt stampen. Verder zul je talloze nieuwe behangetjes, dakpannen, ramen en meubels in de game vinden.


PlayStation 2 spellen
Door Remco Greeve

In de maand september verschijnen eindelijk weer een groot aantal PlayStation spellen. De zomerperiode is nu definitief voorbij, dus laat die spellen maar komen. Voor de maand september heb ik weer een aantal exclusieve en mogelijke toppers uitgekozen, waaronder een nieuwe Time Crisis en een nieuw deel uit de Resident Evil serie. Natuurlijk verschijnen er ook een groot aantal multiplatform titels, waaronder Burnout 3, Silent Hill 4: The Room en Juiced.

Time Crisis: Crisis Zone
Uitgever: SCEE | Ontwikkelaar: Namco
Releasedatum: 17 september 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/2084.jpgEr komt een nieuw Time Crisis deel uit op de PlayStation 2. Deze nieuwste versie van Time Crisis is geen volledig nieuw spel, maar een conversie van het al wat oudere Time Crisis arcade spel "Crisis Zone". Het spel wordt, zoals bij alle Time Crisis delen voor de PlayStation 2, speciaal voor de PlayStation 2 aangepast. Bijzonder aan dit deel is dat je deze versie ook met twee Guncons tegelijkertijd kan spelen, net zoals in de films van John Woo.

Namco zorgt er altijd voor de console versies altijd meer te bieden heeft. Ook met Crisis Zone zal dat het geval zijn. Het is binnenkort dus weer tijd om die stoffige G-con 2 en G-Con45 van zolder te halen. Met Crisis Zone is het weer een race tegen de klok om de wereld te redden van gemene terroristeren.

Resident Evil Outbreak
Uitgever: Capcom | Ontwikkelaar: Capcom Production Studio 1
Releasedatum: 24 september 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1590.jpgEr verschijnt in september een nieuw Resident Evil deel voor de PlayStation 2. Beetje vreemd als je weet dat Capcom een deal had gesloten met Nintendo voor nieuwe Resident Evil spellen. Dit PlayStation 2 spel is hierop een uitzondering. Resident Evil Outbreak is namelijk niet een 'normale' Resident Evil titel. In Outbreak krijg je te maken met verschillende personages die in Raccoon City te maken krijgen met allerlei gevaarlijke scenario's.

Resident Evil Outbreak is inmiddels al verkrijgbaar in Japan en Amerika en is daar online speelbaar. Het spel is helemaal gebouwd op deze online modus. Je dient met een aantal spelers samen te werken en af te rekenen met de vele zombies. Het spel is daarnaast ook offline speelbaar. En het slechte nieuws is dat de Europese versie geen online modus bevat. Capcom heeft deze om een vreemde reden gewoon geschrapt. Nu nog zien of het spel ook offline nog wat te bieden heeft of dat dit gewoon een slechte versie is waar Capcom even snel geld mee hoopt te verdienen.


Xbox spellen
Door Joost Vogel

Na een goede maand augustus is het in september voor de Xbox allemaal wat minder. Ditmaal is er zelfs geen één noemenswaardige exclusieve Xbox-titel op te noemen. Betekent dat een verloren maand? Zeker niet, want multiplatform spellen zijn ook gewoon leuk om te spelen.

Electronic Arts komt deze maand met een hele reeks sporttitels die voor de fans zeker de moeite waard zijn: NHL 2005, Madden 2005 en Tiger Woods PGA Tour 2005. Daarnaast verschijnen aan het begin van de maand ook racetoppers Burnout 3: Takedown en Juiced, plus de topper van Codemasters: Second Sight. Vanwege het grote aantal spellen dat deze maand verschijnt zal ik vast wel wat zijn vergeten, maar hierboven heb ik de belangrijkste opgenoemd. Bovenaan staan in ieder geval al deze multiplatform titels; vergeet ze niet te bekijken, want de Xbox is daarin sterk vertegenwoordigd!

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Sorry Ig maar Second Sight komt ook voor de cube uit..:S:S

 • Ik koop er geen een :)

  Moet sparen voor de komende maanden.

  Halo 2, Fable, Tales of Symphonia, Kotor2, en dan komen de DS en de PSP dr ook nog eens aan.

 • @Morquit: mmmm, gisteravond stond het er iig nog wel…. Ik zal het ff doorgeven…

 • nou Kotor II is niet écht verplichte kost hoor :P :P

 • Alleen Burnout3 zal ik gaan aanschaffen. Oktober wordt namelijk iets leuker (PES4;GTA SA). Btw die Time Crisis game is klote. Waarom? Omdat je een oude televisie moet hebben om met je gun te kunnen spelen. Met een 100 hz televisie kun je dit spel niet spelen. Dacht eerst dat mijn game stuk was, maar het kwam door mijn nieuwe televisie. Erg nep dat hij niet compitable is met een 100hz televisie.

 • Als ik het goed hebt, komt deze maand ook Final Fantasy XI eidenlijk naar Europa, als dat zo is, hoort die hier zeker tussen te staan :P.

  En Half-Life 2 dan?…  Rome:Total War, the Sims 2, Juiced en Animal Crossing spreken mij het meest aan uit deze lijst.

 • Second Sight stond en staat gewoon voor de Cube :)

 • FF XI heb ik wel genoemd in mijn PC stukje maar niet specifiek uitgelicht omdat het spel bij de meeste fans toch al helemaal bekend is…

 • ow, ik zie nu Final Fantasy XI wel genoemd in het stukje tekst erboven… goedzo!:P  best wel lekker maandje :)

 • Half_life 2 moet ik maar zien of die deze maand uit komt… :)

 • @Jaylee

  Omdat het nu is toegevoegd toen ik kwam kijken stonden alleen de ps2 en xbox logo….

 • Ja, Jurian vertelde het me toen straks. Vreemd, want gister had ik gewoon alles goed gezet :)

 • fable komt toch deze maand ?! *denkt* ohwja europa :P

 • Burnout 3 komt zeker weten. Daarnaast moet ik het nog ff aanzien: Wario Ware, Second Sight en Def Jam/WWE: Day Of Reckoning staan eigenlijk ook nog op me lijstje…  Veel games maar aan de andere kant: der komt over een enkele week een erg leuk loonstrookje binnen.

 • Bij Juiced stukje:  Volgens de uitgever Activision zal er veel meer te veranderen zijn dan bij de concurrent Need fo Speed: Underground.  *kucht* Acclaim, die failliete uitgever, geeft Juiced uit. Niet Activision. Zo. :P


 • geef mij maar:  SW battlefront

  Rome total war

  en natuurlijk Burnout 3


 • Burnout 3 al gepreorderd ;)

 • Geef mij Maar Burnout 3

  Final fantasy 11

  en een nieuwe High end pc van Dell XPS anders

  kan ik FFXI niet spelen

 • Wario Ware en Animal Crossing worden van mij, maar in de Ngamer stond ook dat Donkey Konga in dezelfde maand uitkomt, net als Boktai 2.Van Boktai 2 geloof ik het niet helemaal dat ie dan uitkomt (lijst waar ie instond verandert weleens), maar komt Donkey Konga dan in September uit of niet? Datum stond namelijk bij de review.

 • Komt Juiced nu nog wle uit als Acclaim failliet of hoe zit dat of wordt het over gekocht door een andere uitgever

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren