1. Augustus

Augustus

Augustus was vooral een goede maand voor Xbox bezitters. Met spellen als Riddick, Sudeki en Rainbow Six 3: Black Arrow konden zij zich makkelijk vermaken. Voor de GameCube bezitters daarentegen was het een verschrikkelijke maand. Alleen het barslechte Catwoman kwam er op uit en is daarom automatish de GameCube titel van de maand. Onze gedachten gaan uit naar hen die het spel daadwerkelijk hebben aangeschaft...

De PlayStation 2 had een mindere maand en moest het doen met een aantal multiplatform titels. En de Game Boy Advance sloeg de plank ook behoorlijk mis met slechts één titel.

En dan hadden we ook nog een PC spel, genaamd Doom 3.

Spel van de maand

Door Kris Boon

Doom 3


Uitgever: Activision | Ontwikkelaar: Id Software
Releasedatum: 13 augustus 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/726.jpgMotivatie: John Carmack, de geestelijke vader van Doom, had als ultiem doel het eerste deel om te zetten naar een technologisch hoogstandje. Kortom: Doom 3 moest worden wat Doom had moeten zijn als de techniek in die tijd toereikend was. En dat is hem goed gelukt. Het spel heeft dezelfde creepy sfeer als het eerste deel en de visuele pracht van de toekomst.

Verder heeft het spel een geweldige interactie met de omgeving, zijn er prachtige lichteffecten en presenteert het de meest enge monsters die je kan bedenken. Een heerlijk spel, die iedereen eigenlijk gespeeld moet hebben.


Game Boy Advance Spel van de maand
Door Jakob Dieckmann

Dragon Ball Z: Supersonic Warriors
Uitgever: Bandai | Ontwikkelaar: Banpresto
Releasedatum: 27 augustus 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/2275.jpgMotivatie: Daar Dragon Ball Z: Supersonic Warriors het enige spel voor de Game Boy Advance was in augustus, hadden we geen andere mogelijkheid om een andere titel te kiezen als "spel van de maand". In augustus verscheen het eerste Dragon Ball Z spel waarin 2D gevechten centraal stonden.

Wat dit vechtspel zo bijzonder maakte, waren de gevechten die zich ook in de lucht afspeelden. Je werd als personage niet meer verhinderd door allerlei onzichtbare muren links en rechts van het speelveld. In Dragon Ball Z: Supersonic Warriors heb je totale bewegingsvrijheid. Het is wel jammerlijk dat het zogenaamde button-bashen de enige manier lijkt te zijn om verder te geraken in het spel. Ingewikkelde combinaties zijn uit den boze en daardoor is Dragon Ball Z: Supersonic Warriors eigenlijk alleen geschikt voor de echte fans.

Zeker wanneer je in acht neemt dat de onderlinge verhoudingen tussen personages alleen te begrijpen zijn wanneer je de serie al langer volgt.


GameCube Spel van de maand
Door Robert van der Werf

Catwoman
Uitgever: Electronic Arts | Ontwikkelaar: EA UK Studio
Releasedatum: 18 juni 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1655.jpgMotivatie: In de categorie GameCube hebben we deze maand een zwaar gevecht. Catwoman staat aan de ene kant van de ring en aan de andere kant vinden we… Helemaal niets. En aangezien er geen tegenstander is voor Halle Berry “wint” Catwoman deze maand. Of het een terechte overwinning is, is een ander verhaal.

In het spel speel je met Halle Berry. Je wordt van het leven beroofd maar je gaat ondertussen verder als Catwoman. Je besluit wraak te nemen en gaat wat mensen uitschakelen. Het enige positieve punt aan het spel is dat het er nog wel redelijk uit ziet. Spelen wordt al een stuk lastiger vooral omdat de camera totaal niet meewerkt en de besturing ook niet al te best is. Electronic Arts mag absoluut niet trots zijn op dit spel maar wegens gebrek aan andere spellen is Catwoman GameCube spel van de maand.


PC Spel van de maand
Door Jurian Ubachs

Doom 3
Uitgever: Activision | Ontwikkelaar: Id Software
Releasedatum: 13 augustus 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/726.jpgMotivatie: Het PC spel van de maand ligt voor augustus nogal voor de hand: Doom 3 dus. Alleen al bij gebrek aan serieuze concurrentie, maar ook omdat het gewoon een goed spel is. Technisch is het spel op dit moment toonaangevend. Het spel beschikt over tot nog toe ongeëvenaarde graphics. De angstaanjagende sfeer wordt zeer goed neergezet daardoor en nog eens versterkt door de geluidseffecten. Die zijn vooral met een koptelefoon echt fenomenaal.

Doom 3 is eigenlijk geen spelletje meer, het is een complete ervaring. Het spel wordt gekenmerkt door angst. Op elk moment kunnen de meest vreemde en weerzinwekkende monsters tevoorschijn komen. De gameplay is hiertoe goed uitgewerkt. Zo kun je bijvoorbeeld niet tegelijk je zaklamp en je wapen dragen. Dat wordt dus óf bibberen met je wapen in het donker of verrast worden terwijl je geen wapen in je handen hebt. Voeg daar nog aan toe dat Doom 3 ook nog een lekkere online modus heeft en je weet dat de PC een toptitel rijker is.

PlayStation 2 Spel van de maand
Door Remco Greeve

SSX3
Uitgever: EA | Ontwikkelaar: EA Canada
Releasedatum: 31 oktober 2003 (origineel)

http://media.insidegamer.nl/topimages/967.jpgMotivatie: De maand augustus stelde voor de PlayStation 2 bezitters niet al te veel voor. Zeg maar gerust dat het bagger was. Catwoman was de enige grote release, maar zoals je waarschijnlijk al weet stonk dit spel naar rotte vis. Gelukkig komt daar vanaf deze maand verandering in. In september staan een groot aantal toptitels paraat die het hart van menig PlayStation 2 bezitter harder zal doen kloppen. Naast Catwoman was er gewoon bijna niets te vinden, en ik ga Catwoman voor geen goud het PlayStation 2 spel van de maand noemen. Gelukkig zijn daar de nieuwe Platinum titels!

Vorige maand verscheen SSX3 als Platinum titel. Een spannend en snel snowboard spel dat je niet mag laten liggen. Het spel bevat vele speelbare personages en prachtige sneeuwpistes. Daarnaast is de PlayStation 2 versie ook nog eens als enige online speelbaar. Mocht je SSX3 nog niet hebben, dan raad ik je toch echt aan om deze titel zo snel mogelijk in huis te halen. Zo zie je maar weer dat EA naast het verschrikkelijke Catwoman ook zeer grote en prachtige spellen kan afleveren.

Besteed je geld dus niet aan Catwoman, maar koop er gewoon twee nieuwe Platinum titels van, waaronder SSX3. Gelukkig is het volgende maand beter gesteld met de PlayStation 2 qua nieuwe titels.


Xbox Spel van de maand
Door Joost Vogel

The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay
Uitgever: Vivendi Universal Games | Ontwikkelaar: Starbreeze
Releasedatum: 13 augustus 2004

http://media.insidegamer.nl/topimages/1496.jpgMotivatie: Op voorhand zouden we bij een saaie (qua spellen) zomermaand als augustus stellen dat Sudeki ruimschoots tot beste spel van de maand zou worden verkozen. Het liep anders. De RPG van ontwikkelaar Climax viel tegen en in plaats van een topper werd Sudeki een subtopper. Daar kwam ook nog bij dat The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay, nota bene een spel gebaseerd op een film, wél een topspel bleek te zijn. En dan was er ook nog Rainbow Six 3: Black Arrow, maar ook dat spel kan kwalitatief gezien niet tippen aan Riddick.

In The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay moet je als Riddick (ofwel Vin Diesel) uit een zwaarbewaakte gevangenis zien te ontsnappen. Hierbij heb je af en toe de mogelijkheid om wapens te gebruiken, maar er moet meer gevochten dan geschoten worden. Gelukkig zijn deze gevechten uitstekend uitgewerkt.

Eigenlijk is alles in The Chronicles of Riddick: Escape from Butcher Bay prima uitgewerkt; het enige minpunt is de speelduur, want alles is te voltooien binnen acht uur. Desondanks blijft het een prachtig spel dat tegen alle verwachtingen in beter is dan Sudeki.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • OMG, catwoman GC spel van de maand :P  maar waarom wel een platinum titel als spel vd maand voor PS2 en geen Player's Choice voor GC? Lord of the rings, harry potter, medal of honor: rising sun, FIFA 2004, need for speed underground zijn in augustus PC geworden en zijn beter dan catwoman.

 • daar zit een logica in

 • Hadden we beter underground of lord of the rings kunnen doen. Op Doom 3 en Riddick na zijn alle prijzen gewonnen door gebrek aan beter. Hehehehe. Ach ja. Een kutmaand dus.

 • Holy November..

 • Je gaat een game die in de aanbieding komt toch niet als 'opnieuw uitgekomen' plaatsen? Als er nou werkelijk wat aan veranderd was, maar alleen de prijs is gedaald :S Wees dan eerlijk en plaats ook bij de PS2 Catwoman…..

 • komt doordat in september de goede games uitkomen niet in augustus.. cube is niet stervende doordat op pc en xbox wel (een paar) goede spellen zijn uitgekomen in augustus en voor de rest niet zou dat gelijk betekenen dat de cube stervende is…

 • terrored is cancerright! iets verder kijken dan je neus lang is reiziger

 • Hahahahaha GC heeft geen toppers ahahahahaahaha

 • @duo maxwell(tja zo heet je als je geen naam weet, dan noem je je naar een merk)  gamecube heeft wel toppers net zo als alle andere platformen.

  maar alleen deze maand niet net zoals de playstation 2.

 • SSX3 platinum spel van de maand? Whahaha nouja das wel weer iets teveel van het goede. Onimusha 3, Spider Man 2… Why SSX 3?

 • uhmm SSX 3? het is een goeie game, maar omdat het een classic is geworden hoeft je hem niet weer te nomineren!!

  dan kan je hem net zo goed nog eens reviewen!  ennuuu…..catwoman?

 • CATWOMAN?!

 • catwoman wtf. dat is echt een bagger titel. zegt wel weer iets over

  het niveau v/d gamecube op dit moment :)

 • ……..mmmm….ze hebben gelijk bij xbox…..Sudeki trok echt wel op niks…maar ik vind headhunter redemption beter……;maja….das mijn mening hé :D

 • @Supreme: Onimusha 3 en Spider-Man 2 verschenen in juli, NIET in augustus. SSX3 Platinum verscheen WEL in augustus.

 • Superslechte maand, behalve riddick

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren