1. Pathway to Glory

Pathway to Glory

Ik heb nu een maandje of twee de Nokia N-Gage QD in mijn bezit. En hoewel Nokia goede bedoelingen heeft, heb ik er nog bar weinig opgespeeld. Want wat zijn momenteel nou topspellen voor de handheld? Sterker nog, zouden jullie als bezoeker één N-Gage exclusieve titel kunnen noemen? Waarschijnlijk niet. Maar als het aan de makers van Pathway to Glory ligt, zal dat in november veranderen. Het spel moet er voor zorgen dat gamers de N-Gage aanschaffen. Afgelopen week gaven zij een presentatie op het eiland Pampus, waarna we het spel ook even konden spelen. Omdat dit inmiddels de derde impressie is van het spel, beperk ik mij tot een aantal nieuwe feiten en vertel ik daarna wat over de gameplay.

Het belangrijkste nieuwtje dat de Finse makers (met een onverstaanbaar accent) wisten te melden was dat zij voice commando’s in het spel willen gaan stoppen. Doormiddel van een headset kan de speler tijdens een multiplayer potje korte stemberichten versturen. Aangezien dit versturen wat bytes in beslag neemt (wat terug te vinden is in de telefoonrekening), zal de kwaliteit van deze berichten wel laag zijn, om zo de speler zo min mogelijk financieel te belasten. Tevens kunnen spelers voorgeprogrammeerde tekstberichten versturen naar de medespelers. Denk hierbij aan opmerkingen als ‘help me’ en ‘charge’. Met het versturen van deze berichten wordt een plaats op de speelkaart aangewezen, zodat jouw medestrijders weten waar ze moeten zijn. Tot zover de nieuwe feiten. Voor de andere informatie verwijs ik jullie graag naar de eerste impressie en onze E3 impressie.

Dan het spelen van het spel zelf. Helaas lukte het ons niet om via Blue Tooth een locale multiplayer game te starten, zodat we het met de single player missie moesten doen. Voordat aan de missie kon worden begonnen, moesten er eerst een veelvoud aan keuzes gemaakt worden. Zo moet er een team samengesteld worden, dat vervolgens de juiste uitrusting moet hebben. Sluipschuttergeweren zijn nuttig op grote afstanden, bazooka’s kunnen voertuigen en gebouwen kapot maken en voor de liefhebber zijn er nog tal van machinegeweren, pistolen en granaten. Alles om de Duitsers af te maken.

De missie die we voor onze kiezen kregen, speelde zich af in het Italiaanse Sicilië, compleet met wijngaarden, traditionele huisjes en Duitsers. Heel veel Duitsers. Helaas voor hen heb jij de beschikking over een vijftal eerste klas soldaten die maar al te graag Duitsers afmaken. Elke soldaat heeft een aantal actiepunten, dat hij kan inzetten. Deze punten kunnen worden gebruikt om een afstand te overbruggen en om vijanden af te knallen. Overigens kunnen er bij het schieten meerdere actiepunten ingezet worden, waardoor jouw speler scherper ziet. Ook kan er voor gekozen worden om een aantal actiepunten te bewaren. Als je dat doet, dan kan jouw soldaat een aanval van een Duitser counteren. Tevens kunnen de soldaten dekking zoeken achter bomen, hekjes en muurtjes. Tactiek is dan ook erg belangrijk in het spel.

Visueel is het spel een pareltje. Iedereen die de N-Gage vergelijkt met de Game Boy Advance, kan die vergelijking nu in de prullenbak gooien. De animaties, de nagemaakte gebouwen en de details in het spel zijn van een uitzonderlijk hoog niveau. En dat maakt de gameplay ervaring alleen maar beter.

Ik heb de eerste missie in verband met tijdnood helaas niet af kunnen maken, maar de tijd die ik met het spel heb doorgebracht was van hoge kwaliteit. Een collega van mij noemt het een goede combinatie van Advance Wars en Commandos en daar kan ik mij bij aansluiten. Pathway to Glory is een zeer vermakelijk spel, waar je best een N-Gage voor kunt aanschaffen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Het ziet er in ieder geval goed uit.. maar om nu een dure N-Gage GSM aan te schaffen voor een vermakelijk spelletje, nein!

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren