1. Iedereen is nu next gen....toch?

Iedereen is nu next gen....toch?

Consoles komen en consoles gaan. Inmiddels zijn onze geliefde Xbox-en, Gamecube's en Playstation 2's alweer vervangen door hun nakomelingen. Daarom is zowat iedereen alweer een aantal maanden/jaren alweer aan de gang met al het next gen geweld wat ons is voorbij geraast. Toch is er nog een groep die dan wel een console koopt, maar geen next gen is en sinds vandaag hoor ik ook bij die groep.

Het begon allemaal gisteravond toen ik de zoveelste reclame folder van de Dixons weer doorbladerde. Aan het einde waren weer de verschillende games en consoles afgebeeld waar elke gamer wel naar verlangt. Leuk en aardig allemaal, totdat je natuurlijk naar het prijskaartje kijkt. Een Playstation 3 voor bijna 500 euro en een Xbox 360 voor 300 euro, dat is geen kattenpis, maar dat zijn serieuze bedragen. Natuurlijk, een echte man zou zeggen 'ga sparen' maar waarom zou je dat gaan doen. Uiteindelijk komen er toch weer opvolgers van deze generatie consoles en dan is de rest alweer veroudered. Dan kun je vaak je console verkopen voor een lagere prijs dan dat je hem (of voor sommigen haar) eerst hebt gekocht.

Maar back to basic , ik las dus de reclame folder en iets in die folder had mijn aandacht getrokken: Een Playstation 2 pakket met twee controllers en een geheugenkaart, dat voor de prijs van 150 euro. Nu zat ik te denken: Zou ik het doen of niet, want er is een groot struikelblok en dat zijn mijn ouders. Ze hebben ooit wel eens tegen me gezegd dat ik mijn geld verstandiger moet gebruiken. Kijk alvast vooruit naar die ene auto of die andere motor. Langzaam dwaalde de PS2 uit mijn hoofd weg totdat...

Mijn moeder opeens weet dat ik naar de PS2 kijk en zonder enige twijfelmaat zegt ze: Waarom koop je hem niet? Oké, zet de tijd stil. Wat heeft ze nu gezegd? Jarenlang hadden ze me het advies te geven om niet een nieuwe console te kopen en nu opeens wel? Waarom opeens. Reden was dat ze vonden dat ik een stuk volwassener met geld omgaan ben geworden en daarin moet ik ze gelijk geven. Er was eens een tijd waarin ik al mijn geld aan games uitgaf, maar inmiddels maak ik lange dagen op school en op stage waardoor ik haast geen puf meer heb om nog te gamen (sommigen zullen het ook wel opvallen door het aantal recensies wat ik de laatste tijd heb geschreven). Na lang denken en twijfelen vertrouwde ik de gehele zaak en het stond vast: Morgen heb ik een PS2

En die zin is werkelijkheid geworden. Ik ben nu een aantal uur een trotste eigenaar van een zilveren PS2 met de volgende games: PES 6, Super Bikes 07 en Dragonball Z Tenkaichi 2. Ik ben tot dusver erg onder de indruk van het apparaat. Niet dat ik nog nooit op een PS2 heb gespeeld, maar toch, de controllers, de games: Het voelt allemaal perfect aan. Natuurlijk ga ik in de toekomst nog een aantal titels erbij scoren, want de hedendaagse prijzen voor PS2 games liggen wel tegen de 20 á 30 euro, dus dat kan ik nog wel veroorloven. En wat betreft mijn oude console, de Gamecube? Die bewaar ik , voor als ik nog eens trek heb om met mijn oude kubus vriend te spelen.

Dit artikel delen

Over de auteur