1. Things will be different

Things will be different

Ik moet iets opbiechten. Die hele HD-hype van de laatste – laten we zeggen – twee jaar kon me gestolen worden. Natuurlijk hoefde je mij niet te vertellen dat next-gen gaming pas compleet is met een dikke HD-tv en dat het zonde was dat ik steeds maar weer naar een schraal 36-inch SD-tv-tje zat te turen. Ook ik wilde het maximale uit m’n Xbox 360 halen en dan moest toch een keer dat oude bakbeest ’t raam uit.

Tegelijkertijd zag ik het meer als een luxe uitbreiding dan bittere noodzaak. Mensen die me gek verklaarde dat ik het uithield met m’n gewone tv-tje verklaarde ik nonchalant zelf weer voor gek en antwoordde dat die HD-tv er vanzelf wel een keer komt.

Inmiddels alweer een maand geleden was dan eindelijk het moment daar en nu pronkt er een platte Samsung in huize Van der Kruit. En nu vraag ik het mezelf toch ook wel een beetje af hoe ik het zo lang heb uitgezongen met dat kleine tv-tje. PES ziet er eindelijk enigszins next-gen uit en ik begrijp nu pas waarom iedereen zo lyrisch is over de graphics van bijvoorbeeld Call of Duty 4. Alles is zo verschrikkelijk scherp dat ik voor geen goud meer terug wil naar dat gewone tv-tje op mijn studentenkamer.

Dus het heeft bijna twee jaar geduurd, maar nu kan het next-gen gaming dan eindelijk ook voor mij echt beginnen. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen. In ieder geval ben ik op tijd voor de toppers die er de komende maanden voor de Xbox 360 aan zitten te komen, zoals Rainbow Six Vegas 2 en natuurlijk GTA IV. Met die HD-tv in huis weet ik in ieder geval dat GTA IV alvast een uitspraak gaat waarmaken: “This time things will be different.”

Dit artikel delen

Over de auteur