1. Battlestations: Midway aangekondigd

Battlestations: Midway aangekondigd

SCi heeft Battlestations: Midway aangekondigd, een nieuw tactisch oorlogspel voor Xbox, PlayStation 2 en de PC.

Het spel is gebaseerd op de legendarische battle of Midway, en zeeslag waarin een zwaar in ondertal vechtende Amerikaanse vloot het won van een grotere en meer geavanceerde Japanse strijdmacht.

Als speler voer je het bevel over een compleet leger. Je zult de eenheden echt zelf besturen, en met een druk op de knop verwissel je van vaar of vliegtuig. Je hebt de beschikking over 45 verschillende soorten vaartuigen, 24 soorten vliegtuigen en nog 17 andere bestuurbare oorlogsmachines. De maps waarin je vecht, kunnen echt enorm groot zijn. Zo zal de afmeting van de grootste map vijftig bij vijftig kilometer zijn!

Je kunt kiezen of je aan de Amerikaanse of de Japanse kant vecht. Beide zijdes hebben een eigen verhaallijn, met bijbehorende missies. Ook is er nog een carrière mode, waarin je als bestuurder van een vooraf gekozen eenheid allerlei missies moet spelen. En uiteraard ontbreekt een spetterende online multiplayer mode niet. Hierin kun je het met maximaal zestien mensen tegen elkaar opnemen, en heb je de beschikking over meer dan zestig verschillende eenheden.

Het spel moet in de zomer van 2005 in de winkels liggen.(GP)

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • Klinkt erg leuk.

  • Ziet er goed uit, maar wat voor een computer heb je daar voor nodig? Zoveel vliegtuigen zo mooi in beeld brengen.

    Tis niet echt battlefield, lijkt me, dit zal wel realistisch worden, en ik denk moeilijk bestuurbare vliegtuigen.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren