1. Moslim mode

Moslim mode

Zoals sommigen van jullie weten; ik hou mezelf nog al bezig met nieuws en actualiteiten. De meeste "Islam-berichten" hoor ik dus ook. Wilder's filmpje, de reactie daarop, geweldadigheden en alle andere ellende. Vaak vraag ik mij dan ook af waarom het loopt als dat het doet. Maar wat ik laatst hoorde, dat sloeg alles; de boerkini! Nee, dit is niet wat je denkt. Ik verbaasde mij niet over deze badmode, maar over de mensen die er zo'n heisa van maken.

Op het nieuws zie ik een man tegenover een moslima staan: "Dit is een teken van vrouwe onderdrukking en jij laat dit toe!" Deze man laat zijn blakende ontwetendheid blijken en tevens heeft hij zo'n agressieve houding dat het nooit in goede aarde overkomt. Deze moslima zou zichzelf onderdrukken, maar begeeft zich wel zonder man/broer in het zwembad. Een strenge, onderdrukte moslima zou dat absoluut niet mogen. Per definitie is zij dus niet onderdurkt op de manier als de meneer wil doen voorkomen.

Daarnaast moet gekeken worden naar het kledingstuk op zich. Het is niks meer als een schaatspak, alleen dragen ze het tijdens het zwemmen. Is dit erg of schadelijk? Ik denk het niet. Laten we niet vergeten dat tot de jaren 90 een badmuts in de meeste zwembaden verplicht was en bedekkende badpakken ook geen taboe. Nu naaien we ze aan elkaar, hangen we er een religieus tintje aan en dan zou het ineens verschikkelijk wezen? Dat is op zijn minst hypocriet. Deze dames beoefen hun geloof op een manier dat niemand in de weg zit tenzij ze lichtgeraakt zijn. We vragen toch ook niet of Christelijke jongens hun kettingen met kruisjes afdoen omdat dat aanstoot kan geven? Gelijke monniken, gelijke kappen.

Ik vraag me af of we niks belangrijkers hebben om met moslims over te discusseren. We hebben een chronisch probleem met geweld, bedrijgingen en andere vorm van on gewenst gedrag van extreme moslims. Laten we het daar samen over hebben hoe we dat moeten aanpakken en laat die dames lekker hun baantjes trekken.

Dit artikel delen

Over de auteur