1. Waarom Final Fantasy XI niet op de Xbox komt

Waarom Final Fantasy XI niet op de Xbox komt

Final Fantasy XI komt op de PlayStation 2 (VS) en PC maar niet op de Xbox met Xbox Live ondersteuning. In een interview met Computer & Video Games zei Senior Vice President Hiromichi Tanaka dat het niet ligt aan de lage afzet van de Xbox.

Tanaka meldde dat Microsoft het probleem was:

However, the reason we didn't go into Xbox was because Microsoft wanted a closed system that keeps exclusive to Xbox and they control it. We want to be a totally open system where we have multi-platform, multi-nationality/multi-continent and stuff like that.

Dat was ook het probleem van Electronic Arts toen ze Xbox Live nog niet ondersteunde. Hiromichi Tanaka zei ook dat alle spelcomputers bekeken worden en of ze geschikt zijn voor Square Enix. Op dit momenten kijken ze onder andere naar de Xbox 2.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • bill moet nou eenmaal alles onder controle hebben

 • blijkbaar werkt het wel goed, want xbox live is wel een klasse beter dan ps2 online. (En nee, dat is geen fanboy talk)

 • echt suf.. ik bekeek dit spel al live online via livecam van FF11 (ps2 jap) maar dat is al anderhalf jaar geleden :| en ondertussen is hij hier nog steeds niet uit..

 • nou ja…bill dat alles onder controle wilt hebben is BS…zijn monopoly pasotie is te overrated…

  maja…Xbox Live is idd dankzij zn 'beveilig' en 'maintanance' weer beter dan zelfs meeste PC servers, tis dan ook logisch dat je ervoor moet betalen…maar persoonlijk zie ik het ook nie zitten om EN live te betalen EN FFXI

 • komt hij weer met ze socom 2 , dat is de enigste (goede) shooter die er is op netwerk . Ik speel bijna nooit meer socom 2 , laat staan netwerk gaming . Maarja smaken verschillen .

 • Laten we hopen dat ze op de XBox een Live systeem maken voor de Live games, en dan ook nog een appart systeem verwerken in de Xbox 2, dat ze ook nuiten het XBox live netwerk kunnen met bepaalde games. Zou meer ontwikkelaars aantrekken.

 • uhm…neen Xbox is niet doomed vanwege 1 spel (Dat niet ALLE PS2 bezitters zullen spelen…trust me) as for Socom 2….ok…PS2 heeft Socom 2…en wat heeft de Xbox…hmm…sorry, maar ik kan niet direct ff alle 60+ games opnoemen…

 • lol, die microsoft dudes zijn ook een stelletje rare dudes… ze willen altijd alles in eigen handjes hebben  met Final Fantasy XI loopt de XBox een top-game mis… maarja ik koop een PS2 vooral voor de Final Fantasy games, dus ik heb er geen problemen mee :P, alhoewel ik een online game toch liever op de PC koop, zoals deze dus…

 • Een topgame? Ik vond hem fucking saai….

 • Ben het niet altijd eens met de visie van Microsoft, maar je moet ze wel nageven dat ze er zelf helemaal achter staan, door zelfs niet voor grote namen als Square te buigen. Net als met dat hele EA gebeuren. Bedrijf met ballen, ze zijn goed bezig daar.

 • Bill vind dat ie nog niet genoeg geld heeft. Hij probeert het of dood te concureren zoals ie bij de mac heeft gedaan (halo). Of iets ovenemen (nintendo). Ik weet dat ik later een eigen bedrijf wil. Maar één ding weet ik zeker. Ik maak wel mutli-platform games maar als microsoft (bill gates) mij wilt omkopen kan hij ook geen games meer verwachten.

 • uhm grey matie heb je ff11 wel gespeeld dat shit is echt f-ing groot en mmorpg of the year en tja op de xbox zou je dan 18 dollar per maand moeten betalen das ook niet handig

 • Ten eerste sluit ik me volledig aan bij T1G. FF is suf… Besturing is gewoon matig en dat turn based gezeik mogen ze ook weleens afschaffen met de mogelijkheden op het gebied van besturing tegenwoordig. Turn Based is ooit eens ontworpen als een systeem dat de problemen van de beperkte besturing van vroegere consoles moest verhullen/oplossen. Tegenwoordig vind ik dat je realtime gevechten moet hebben, wil je serieus genomen worden.

  Maar dan nog… Ik denk verder dat het maar een kwestie van tijd is voordat de eerste FF naar de xbox komt.

 • Ten 1e: FFXI heeft helemaal niks met de rest van de serie te maken Grey, dus je moet niet lullen.

  En ik geloof ook niet dat je het echt gespeeld hebt, als je dat wel gedaan hebt

  wil ik dat je maar eens naar de ragnarok server komt of bewijzen geeft.  En ten 2e: FFXI is niet turn-based..

  FFXI is Realtime dus je moet niet lullen Klaasje.  Stelletje n00bs.

 • Square Enix lult als andere developers er geen moeite mee hebben en als nu zelfs EA het doet wat is hun probleem dan? Opzoute met hun.

 • Ik heb een voorkeur voor turn based RPG games, als je real time wilt vechten neem je maar een action adventure of platform game.  Overigens zou het open stellen van het Live netwerk funest zijn voor de kwaliteit ervan. In eigen beheer houden heeft gewoon veel voordelen met betrekking tot de waarborging van kwaliteit en snelheid.  En het systeem is echt niet slecht, anders had EA niet gezwicht onder de "druk" van Microsoft. Een game als FFX zou mooi zijn op de Xbox, maar om daar de hele filosofie van Xbox Live op aan te passen is pure onzin.


 • Private servers zijn illegaal nerd.

 • Ik kan er ook niks aan doen dat jij nog niet oud genoeg bent om te werken zodat je de maandelijkse kosten kunt betalen.T_T

  En illegale shit is verboden op ig.

 • Als het illegaal is niet.En jouw vergelijking slaat nergens op.

 • Weer te weinig aandacht???????

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren