1. Een voorjaarsvakantie Viva Piñata - dag 8

Een voorjaarsvakantie Viva Piñata - dag 8

Ik had het gister mis, je tuin wordt niet groter als je een bepaalde hoeveelheid Piñatas hebt, het ligt ergens anders aan, maar waar het dan aan ligt ben ik nog niet helemaal uit. Hoe ik dit weet? Nou, vanochtend kreeg ik opeens de melding dat er geen kleine rupsjes meer bij “geproduceerd” konden worden, m’n tuin was te vol. Ik kreeg geen grotere tuin, nee, alleen de melding dat het wat rustiger moest.

Gelukkig was dat niet zo’n probleem, want ik hoef maar één nacht niks aan m’n rupsen te doen en er zijn d’r zo alweer een paar opgegeten. Jammer alleen dat de beesten die dat doen nooit langer blijven, ze moeten ook een soort stekelplant eten, maar dat doen ze niet. Daardoor komen ze elke nacht terug om mijn voorraadje rupsen te verschalken, en nee, zelfs een stekelplant recht voor hun neus planten helpt niet.

Toch zijn dit niet de eigenzinnigste beesten, nee, de prijs voor de Meest Eigenwijze Piñata gaat naar een vliegend, zoemend beestje dat van bloemen houdt. Na lange tijd heb ik er eindelijk weer twee in m’n tuin (eerder ook wel, maar ja, die verdomde kikkers), en dus wilde ik ervoor zorgen dat ze kleintjes gingen produceren voordat ze weer opgegeten werden.

Normaal is dit geen probleem, zelfs konijnen kunnen het tempo van Piñatas qua kleintjes krijgen niet eens bijhouden, maar dit beestje had geen zin. Eén van de twee was zo makkelijk als wat, maar de andere.. Eerst had ik al problemen met haar (vrouwen zijn altijd het meest eigenzinnig toch?) in een romantische stemming te krijgen: ze moest een bloem opeten. Dus ik plant speciaal voor haar zo’n bloem naast het huis van hen in de hoop dat ze hem op zou eten. Maar nee hoor, pas na álle bloemen bij langs te zijn gegaan doet ze het.

Alleen toen hield het nog niet op, nee, nu moest ik ze eerst nog bij elkaar zien te krijgen. De ene, het mannetje (die er altijd zin in hebben schijnt) was er wel klaar voor, maar wat doet zij? Ze gaat eerst in het huis zitten, waar ik helaas niet in kan komen. Pas na een hele tijd vliegt ze eruit en ik er natuurlijk gelijk achteraan om d’r bij het mannetje te krijgen. Maar.. ik raak haar kwijt. Je vraagt je vast af hoe dat lukt in zo’n (nog steeds best wel) kleine tuin, maar toch lukte het.

Afijn, na een tijdje vond ik haar wel, en kreeg ik ze eindelijk samen. Ze zoemden een beetje om elkaar heen, maakten wat rare geluidjes en toen.. vloog ze weg. Het was niet te geloven, na al die moeite die ik gedaan heb om ze bij elkaar te krijgen, en dan vliegt ze gewoon weg! Pff, ik wist niet dat dieren ook deden aan playing hard to get..

Dit artikel delen

Over de auteur