1. DTM Race Driver 2

DTM Race Driver 2

Het racegenre kan je vandaag de dag in drie hoofdcategorieën verdelen. Zo heb je bijvoorbeeld funracers als Mario Kart. Daarnaast heb je tune-racers als Gran Turismo en Need for Speed: Underground. En het derde genre is het genre wat ik het serieuze racegenre noem. In dit laatste genre krijg je een auto, waar niks aan veranderd kan worden en waar vervolgens geracet mee moet worden. DTM Race Driver 2 valt onder de laatste categorie. Op de Xbox en PC is het spel al een tijdje uit en vanaf 8 oktober kunnen PlayStation 2-eigenaren er ook op los scheuren. Wij kregen alvast een voorproefje.

In vergelijking met de Xbox en PC-versie, die we beiden met een 9 en een Insiders Choice beloonde, is er niet veel veranderd. En dat is een dik compliment voor de PlayStation 2. In de PlayStation 2-versie zijn er zelfs een aantal exclusieve dingen te vinden. Zo kan er nu over het Catalunya circuit geracet worden en is er een verbeterde kampioenschapstructuur, die 99 verschillende autobaan combinaties mogelijk maakt.

In DTM Race Driver 2 neemt de speler de rol van een beginnende coureur op zich, die er van droomt om op het wereldtoneel te schitteren. Maar voordat het zover is, zal hij een grote hoeveelheid kampioenschappen moeten winnen. Elk kampioenschap introduceert een andere raceauto. In totaal zijn 33 verschillende kampioenschappen, waarbij spelers achter het stuur van Formule Fordjes, Rallywagens en klassieke auto’s kruipen. Over de kwantiteit van de auto’s kan er dus niet geklaagd worden. En datzelfde geldt ook voor de kwaliteit. Elke auto voelt namelijk erg realistisch aan en elke auto racet ook iets anders, waardoor de uitdaging blijft bestaan.

Realisme is erg belangrijk bij DTM Race Driver 2. In het spel zul je daarom geen enkel arcade-achtig element vinden. En als jij denkt dat het spel te makkelijk voor je is, dan kan er ook nog gekozen worden voor de Pro-Sim mode, waarin de auto’s nog realistischer reageren en waar het moeilijkheidsniveau hoger ligt. Nadeel van deze mode is dat elk foutje, hoe klein het ook is, je de race kost.

Mocht je dan nog steeds races op je gemak winnen, dan is er nog altijd de online mode. Op de Xbox is het op Project Gotham Racing 2 na het populairste racespel. En op de PlayStation 2 zal dat ook wel gebeuren, aangezien Gran Turismo 4 voor november gepland staat. Maximaal kan er met zijn achten online gespeeld worden. En dat is alles wat we momenteel over de online mode weten. Op de Xbox zat het in ieder geval prima in elkaar, zoals je hier kunt nalezen.

De versie die wij speelden had helaas geen save-mogelijkheid, waardoor we niet al te ver konden doorspelen. Maar wat we hebben gezien was identiek aan de Xbox-versie. Misschien was het hier en daar net wat minder scherp, maar dat maakt deze topper niet minder. Iedereen die een beetje van racen houdt en nog niet de kans heeft gekregen het spel op de Xbox of PC te spelen, zal aan de PlayStation 2-versie een hele goede hebben. 8 oktober ligt het spel zoals gezegd in de winkel.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

  • -fixed-    Anyway, hoewel ik in kan zien dat DTM2 een goede game is (gaf het zelf ook een 9) vind ik het maar niets om lekker te gamen.

  • Ik heb dit spel toen met de prijsvraag gewonnen(h)

  • en ik toen niet :P

  • wat een lelijke graphics, als je xbox versie gewend bent:)

  • Op gebied van Tunen horen NFSU en GT bijelkaar. Dat is gewoon met elke game zo.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren