1. Second Sight

Second Sight

Codemasters en InsideGamer organiseren deze week gezamenlijk een themaweek over het nieuwe multiplatform actiespel Second Sight, van de makers van TimeSplitters.

Second Sight belooft de standaard voor stealth actiespellen te verfijnen. Het combineert een atmosferisch, psychologisch thrillerverhaal met paranormale krachten, stealth verkenningen en intense schietactie. In Second Sight speel je met John Vattic die ongekende psychische krachten bezit. Het spel biedt de mogelijkheid velden op verschillende manieren te voltooien. Je kunt sluipen, grof geschut gebruiken, je paranormale krachten gebruiken, of alle drie combineren. De mogelijkheid karakters psychisch te beïnvloeden en objecten en individuen van een afstand te manipuleren, moeten voor een frisse, dynamische gameplay zorgen.

Zoals gezegd speel je dus met John Vattic. Je ontwaakt uit een coma in een Amerikaanse medische faciliteit, waar je een traumaonderhandeling hebt ondergaan en deel bent geweest van experimenten. Je geheugen is vergaan en je weet niet meer wie je bent en wat je er doet. Het enige dat je weet is dat je zult moeten ontsnappen om te weten te komen wat er gaande is. Tijdens je ontsnapping zul je achterna gezeten worden door flashbacks en de ontdekking van je paranormale krachten. Langzamerhand ontdek je dingen uit het verleden en zal het spel schakelen tussen missies in de huidige tijd en het verleden.

Met de krachten die je bezit, kun je objecten verplaatsen en bewakers de stuipen op het lijf jagen. Verder in het spel zullen anderen krachten worden ontdekt, en bestaande krachten worden bijgeschaafd. Zo zul je vijanden van een afstand de lucht in kunnen tillen om ze met een vaart tegen een muur aan te smijten. Naast de psychische krachten krijg je nog de beschikking over dertien wapens, waaronder pistolen en sniper rifles.

Second Sight ligt vanaf afgelopen vrijdag in de winkels en is verkrijgbaar voor Nintendo GameCube, Sony PlayStation 2 en Microsoft Xbox.

Artikelen deze themaweek

Terugblik op TimeSplitters 1&2

Prijsvraag

Recensie

Het Bedrijf: Free Radical Design

Dromenland: Second Sight '2'

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren