1. Crisis Zone

Crisis Zone

De PlayStation 2 bezitters kunnen eindelijk weer uitkijken naar een nieuw schietspel van Namco. Haal het stof maar weer eens van je G-con 2 of de wat oudere G-con45 af, want met het nieuwe Crisis Zone is het weer een waar knalfestijn. Crisis Zone, zeg maar het neefje van de Time Crisis serie, verscheen jaren geleden al in de speelhal. Nu maakt het spel pas de overgang naar de PlayStation 2. Beter laat dan nooit zullen we maar zeggen.

Ontwikkelaar Namco verzint altijd een gaar en lachwekkend verhaaltje voor hun schietspellen, dus zo ook bij Crisis Zone. Crisis Zone speelt zich af in het pas geopende Garland Square, net buiten Londen. Een zwaar bewapende terroristische organisatie, genaamd U.R.D.A., heeft het complex overgenomen. De motieven van de terroristische organisatie zijn nog niet bekend. Dit is waar de Special Tactics Force ingeschakeld word. Onder leiding van Claude McGarren moet deze antiterreureenheid deze terroristische groep zien uit te schakelen. Gewapend met een kogelwerend scherm en een sub machinegeweer begint Claude aan zijn missie.

Maar hoe speelt Crisis Zone nu precies? Crisis Zone heeft veel gemeen met de Time Crisis spellen, maar op enkele punten is Crisis Zone wel degelijk anders. Zo schiet je in Crisis Zone met een machinegeweer in plaats van het ‘pief-paf-poef’ pistooltje in Time Crisis. Je kunt dus lekker de trigger van je G-con inhouden, terwijl je de vele vijanden neerschiet op je scherm. Wanneer je kogels op zijn, schuil je even achter je kogelwerende scherm. Dit moet je ook doen wanneer een vijand op het punt staat jouw te raken. Je wordt als speler dan gewaarschuwd door een hoge toon en een ronde cirkel die precies aanwijst welke vijand jouw in zijn vizier heeft. Maar wat Crisis Zone pas echt gaaf maakt is het feit dat je alles, maar dan ook alles op je weg kunt kapot schieten. Ramen, PC’s, beeldschermen, flessen, meloenen, vuurwerk, basketballen, kassa’s, lampen, telefooncellen, boeken etc etc. Het is één chaotische benden als je dit spel aan het spelen bent, en het voelt fantastisch. De voorwerpen reageren allemaal weer anders op je kogels, echt geweldig gedaan. Leuk detail: je kunt Crisis Zone met twee G-con’s tegelijkertijd spelen, in John-Woo stijl dus! Ik vraag me alleen af hoelang je dat kan volhouden. Één gun op het beeldscherm richten geeft na een aantal minuten al kramp.

Zodra je Crisis Zone opstart kun je kiezen uit een Story mode en een Crisis Missions mode. In de Story mode krijg je de speelhal versie voor je kiezen. Je kunt, zodra je begint, kiezen uit drie verschillende levels. Zoals bij bijna al dit soort spellen kun je deze drie levels binnen 20 minuten uitspelen, daarna wordt je nog getrakteerd op een vierde level. Klinkt op het eerste gezicht erg karig, maar toch is dit niet helemaal waar. Crisis Zone zit namelijk vol met vele extra’s, waaronder een tweede missie die zich een paar maanden na het voorval op Garland Square afspeelt. Ook daarna is de koek nog lang niet op, maar dat moet je zelf maar ontdekken. Naast nieuwe missies die je kunt vrijspelen kun je ook meer levens en continues bemachtigen door het spel meerdere keren te spelen. Deze zul je in de wat hogere moeilijkheidsgraden zeker nodig hebben, want Crisis Zone is geen gemakkelijk spelletje. Zelfs niet op het makkelijkste niveau. En dan is er nog die Crisis Missions mode waarin je allerlei opdrachten goed moet voltooien. Je moet bijvoorbeeld zoveel mogelijk vijanden neerknallen zonder te schuilen achter je kogelwerende scherm. In deze modus krijg je later ook de beschikking over nieuwe wapens, waaronder een speciaal lasergeweer.

Zoals ik eerder al aangaf verscheen Crisis Zone enkele jaren geleden al in de speelhal. Toch ziet deze PlayStation 2 versie er zeer goed uit, in mijn ogen zelfs beter dan Time Crisis 2 en 3. Daarnaast is het ook machtig dat alle voorwerpen ook in de PlayStation 2 versie kapot geschoten kunnen worden. Misschien nog een tip: Crisis Zone is net als die andere shooters niet op alle TV’s te spelen. Voornamelijk nieuwe TV’s geven problemen. Let daar dus op voordat je Crisis Zone aanschaft. Ik ben wat minder te spreken over de muziek, deze deuntjes blijven veel minder in je hoofd hangen dan die in bijvoorbeeld Time Crisis. Ook de stemmen zijn weer van diezelfde crappy kwaliteit als al die andere Namco shooters.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • gelukkig weer een goede game waarbij je je gun kan gebruiken :D

 • weet iemand of die guns werken als je een beamer gebruikt.

 • Vengeful: met een beamer kan toch niet. Je schiet dan op de muur :D

 • "Ik had in het begin het idee dat dit weer zo’n kort spel zou gaan worden, maar Crisis Zone bewijst het tegendeel."  "- Op het eerste gezicht erg kort "  eh?


 • Inloggen is ook handig ;). Maar ik snap niet waarom het een minpunt is dat het op het eerste gezicht kort lijkt, daar kom je toch niet eerder achter dan wanneer je gaat spelen.  Vond TC op de PSX altijd wel vet, op de PS2 alleen de eerste PS2 versie geleend. Was altijd wel lachen vind ik.

 • Omdat al die shooters zoals deze kort zijn, en toen ik Crisis Zone opstartte dacht ik ook dat het weer kort zou zijn. Maar als je gewoon lang speelt dan open je allerlei nieuwe modi, die je op het eerste gezicht dus niet eens kan zien dat ze bestaan. Als een reviewer de game dus maar even speelt en de Story Mode niet een aantal keer uitspeelt dan lijkt het spel kort, omdat hij maar 3 levels gezien heeft. Dit is dus niet waar.

 • @Keess, nope, zit geen twee speler mode bij. MAAR, als je twee Gun's hebt kun je gewoon in de Dual Gun mode ieder een gun nemen ;)

 • Jah in principe is er dus wel een 2 player mode.. of misschien zetten ze er niet bij maar is was het daar wel voor bedoelt… lijkt mij het meest voor de hand liggend tenminste

 • Nope, die mode is speciaal om in je eentje met 2 guns te spelen.

 • ik heb hem al :P

 • ziet er kewl uit

 • lijkt me wel vet time crisis had ik ook op de pc was wel grappig en zeer makkelijk maar kan je het bijvoorbeeld ook spelen met controller ofzo? of moet je persé zo'n laser gun gebruiken?

 • @Doomed Angel: Precies! jij snapt het :)

 • in de arcadehallen kon je bij Crisis Zone met een SMG schieten ipv een pistool…

 • Waar slaat dat op dat ie zegt 'op het eerste gezicht erg kort' en dat toch niet is. Wat boeit dat nou dan.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren