1. MOH: Pacific Assault demo

MOH: Pacific Assault demo

In 1942, vliegend over Guadalcanal, rapporteerde de bemanning van B17 dat de Japanners een landingsbaan construeerden om de geallieerde weg naar Tokio te blokkeren. De 1ste Marine Afdeling viel aan en leidde de strijd bij het vliegveld – zij wachtten toen tevergeefs op de levering van extra hulpmiddelen en versterkingen om het hele eiland te veroveren.

Zonder hulpmiddelen en omringd door de vijand, heeft de Marine die zes maanden van strijd geleverd, tegen de constante aanvallen van het Japanse leger. De Japanners noemden deze plaats Lunga Point. De Marine noemden het stuk land Henderson Field. Het was de sleutel voor de controle over het Stille Oceaan gebied. Mijn naam is David Kers, en ik was erbij.

Al eerder schreef Jurian een E3 impressie over Medal of Honor: Pacific Assault, de nieuwste telg in de Medal of Honor-reeks. Nu, drie maanden later brengt Electronic Arts een demo van het spel uit. Het gaat hier om de slag bij Henderson Field.

Na de 500 MB zware demo netjes geïnstalleerd te hebben en de instellingen optimaal te hebben gezet begint de demo. Dan wordt je wakker gemaakt om te horen te krijgen dat je kamp wordt aangevallen door de Japanners. Overal om je heen wordt geschreeuwd, en explosies en geweervuur weerklinken. Terwijl je uit je tent rent, en je geweer laad, krijg je al meteen te maken met de eerste vijanden. Je richt en schiet met scherp op de vele Japanners die je tegenkomt. Samen met je team schuil je achter tonnen, tafels en bomen. Bomen ja, want we zitten hier midden in de jungle. Ondertussen probeer je de verschillende Japanse troepen van het leven te beroven. Doe je dit niet dan is één kogel tussen je ogen al genoeg, en is het einde missie. Welkom in de hel.

Langzaam maar zeker begin je het spel door te krijgen, en ontdek je ook de plus- en minpunten van de demo. Als er door een teammaat wordt geschreeuwd: “Grenade!”, en je vervolgens wegrent om dekking te zoeken, dan zie je van een afstand hoe er netjes op de plek waar de granaat is ontploft een kuil is gevormd, en alle objecten eromheen zijn weggeblazen of omgevallen. Dan merk je ook dat de kunstmatige intelligentie van je tegenstanders niet altijd logisch is en nog aardig wat werk nodig heeft. Zo rennen er dozijnen Japanners vol goede moed van vijftien meter afstand op je af om je met hun kolven te bewerken. Helaas voor deze kerels heb jij een geweer, en zij maar al te gemakkelijk een kogel tussen hun tanden. Als je echter toch een klap voor je hoofd of een kogel in je been krijgt is daar altijd nog een dokter waar je om kunt roepen. Als deze in de buurt is, dan zal hij naar je toe komen en je wonden behandelen.

De demo biedt drie moeilijkheidsgraden van Easy tot Hard. Speel je op Hard dan krijg je nog een aardige uitdaging voorgeschoteld. Als je je eenmaal uit het kamp hebt weten te vechten, dan zul je vliegtuigen moeten beschermen, en er voor moeten zorgen dat zij ook kunnen opstijgen. Lukt het je uiteindelijk om genoeg manschappen het luchtruim in te sturen zonder het loodje te leggen dan heb je de demo tot een succesvol einde gebracht.

Kort maar krachtig, dat is wat je deze demo kan noemen. Wat ook overheerst in deze demo is het chaotische sfeertje dat net echt lijkt, en je midden in de oorlog plaatst. De besturing is bijna gelijk met die van Medal of Honor: Allied Assault, die ook niet optimaal was, maar je gelukkig in de volledige versie zal kunnen aanpassen. Een leuke demo, die laat zien wat we kunnen verwachten van Pacific Assault. De demo (534 MB) kun je hier downloaden.

Dit artikel delen

Over de auteur

David Kers Vindt games als Quest for Glory, Super Monkey Ball, Dark Souls bijzonder leuk.

Reacties

 • ….netjes eerste regel van het derde kopje staat er geen asault in de naam van het spel niet dat het uitmaakt ofzo :p coole review..

 • Netjes hoor, zelf vond ik de demo iets tegen vallen maar ik hoop dat de game toch nog op multiplayer gebied gaat pieken.

 • Euh, dit is een impressie van de demo jongens. Niet een nieuwsbericht dat de demo uit is, die kan je hier vinden.  Vond de demo trouwens een meesterwerk :)

 • Ondertussen probeer je de verschillende Japanse troepen van het leven te beroven. Doe je dit niet dan is één kogel tussen je ogen al genoeg, en is het einde missie. Welkom in de hel.

  Meen je dit serieus? Je kan toch echt wel meer kogels vangen hoor.

  Deze demo sucks, kort.. mousse lag.. en het is net alsof ik medal of honor 1 aan het spelen ben. De game zou een super a.i bieden.. haha laat me niet lachen. O ja, let op die spelfouten in je preview.


 • word @ Asshole dus

 • tis een leuke demo maar een korte :/ :(

 • Die demo zuigt. Weegt veelte zwaar (voor die korte duur) en draait helemaal niet goed. Ook vind het meer van hetzelfde, allied assault in een ander jasje.

 • het is nog maar een begin maar ik geef je gelijk met de zwaarte voor 534 mb is het zeeeeer kort heb de demo in een goeie 10-15 min. uitgespeeld :S maar ik ben wel benieuwd naar het spel

 • uhhum ea, uhhum uitmelken uhhum

  weer meer van hetzelfde

  ik snap niet wat iedereen in deze serie ziet. Er zijn veel betere shooters beschikbaar en als je persé wo2 wilt is er nog altijd call of duty

  en lijkt deze niet veel op rising sun?

 • vond de demo ook tegenvallen, heb het volgende:

  AMD Athlon64 3000+

  512Mb DDR400

  Sapphire Atlantis 9800Pro @ XT  en hij hapert op medium @ 800*600 :S • Heb ook problemen met demo… Is zeker alleen speelbaar voor Pentium 4 bezitters…lol

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren