1. Rockstein: Wanneer no life niet van toepassing is

Rockstein: Wanneer no life niet van toepassing is

Deze weblog deelt MIJN mening over de bekende combinatie van woorden: No Life. Er zullen wat spellingsfouten te zien zijn, en je zult het misschien niet overal mee eens zijn. Maar dat is het mooie van weblogs :) Je kan je eigen mening uiten. Verder zijn mijn logs NOOIT bedoelt om iemand te beoordelen, discrimineren, of beledigen.

Bedankt voor je tijd :)

No life, geen leven hebben... We hebben het allemaal wel eens gehoord, vooral als gamer. Vele van ons hebben het vast ook gebruit. Meestal als grap, maar ook vaak om andere te beledigen, of te beoordelen op hun lifestyle. Maar wat is een No Life precies, en waarom zou je het gebruiken?

You have no life...

De hierbovenstaande zin wordt vaak gebruikt bij gamers die zich volledig focusen op wat ze het liefst doen: Gamen. Het wordt misschien wel bij meer dingen gebruikt, maar dat is niet het punt :) No life is een woord geworden waarmee mensen het makkelijk vinden om iemand te beschrijven. Als je deze zin hoort, denk je gelijk aan een jongen/meisje die het grootste gedeelte van zijn/haar tijd op zijn/haar kamer doorbrengt met gamen, gamen, en nog eens gamen. Voornamelijk denken mensen dan ook gelijk aan games zoals World of Warcraft, Guildwars, en jank zo maar door. Deze "No lifers" willen om geen reden hun computer verlaten. Ze schijten in de hoek van hun kamer en urineren in flesjes. Ze zijn dik, hebben veel puisten, en hebben hoogstwaarschijnlijk vet haar. Wanneer bijvoorbeeld hun moeder/vader de kamer binnenkomt om te zeggen dat het wel genoeg is geweest, andtwoord de "no lifer" agressief, en begint soms zelfs te meppen... Maar is dit ook waar? Voor sommige helaas wel. MAAR zeker 95% (durf ik te gokken) van ALLE gamers is niet zo. Er ontwikkeld zich een nieuw steriotype in de gamewereld. Wat alleen niet veel mensen zich realiseren is dat veel gamers niet zo zijn. Velen gaan naar de kroeg, doen aan sport, en chillen graag met vrienden. Alleen ze besteden ook veel tijd aan gamen... Zijn ze dan gelijk No life?

No life wordt vaak gebruikt als iemand vaak games speelt. Mijn vraag is dan: Waarom heeft diegene dan geen leven? (niet stoppen met lezen) Zij doen datgene wat zij het liefst doen: Gamen. Je hoort vaak mensen om je heen praten over voetbal. Sommige zijn zo gek van voetbal dat ze niets liever doen, of nergens anders over praten. Nu kan je natuurlijk zeggen: Voetbal is actief. Daar zit wat in, maar het komt uiteindelijk op hetzelfde neer. Dus wanneer ben je (in mijn ogen) een No Life? In mijn ogen ben je een No Life als je de hele dag niemand ziet, niets eet, geen oogcontact met andere legt, schijt in een hoekje van je kamer, pist in flesjes, en agressief richting andere doet wanneer ze je voorstellen om iets anders te doen.

Hier zullen de meningen over verschillen, en dat is maar goed ook. Beetje variatie in de wereld moet kunnen. Maar niet gelijk omdat iemand het liefst zijn/haar tijd in één bepaald iets steekt, maakt diegene een No Life. Er zijn grenzen. Maar veel achter de computer zitten vindt ik nog kunnen. Ik geef toe: Ik zit zelf ook het grootste deel van de dag achter mijn PC/Gameconsole. Maar wanneer iemand mij vraagt om een biertje te drinken met vrienden in de Booth, dan heb ik meestal geen bezwaar :) Ik douch mezelf, ik poets heel netjes mijn tanden, ik doe braaf een schone onderbroek aan met een schoon paar sokken, en game graag veel.

Het is je eigen keuze hoe je je leven wilt leven. Wil jij graag een MMO tot diep in de nacht spelen, niet uitgaan, niet jezelf verzorgen, en agressief doen tegen andere? Be my guest. Maar No Life is niet gelijk toepasselijk als iemand zich het liefst richt op één ding.

Bedankt voor het lezen van mijn uber cliché weblogje :)

Thank you, and good fucking night :D

Dit artikel delen

Over de auteur