1. Het is tijd voor generatie VIII

Het is tijd voor generatie VIII

*Artikel bevat spoilers gebaseerd op leaks*
Afgelopen E3 kondigde Nintendo via een gelikte trailer
 Pokémon Ultrasun en Ultramoon aan, twee vervolgen op het succesvolle Pokémon Sun en Moon. Hoewel dit twee kwalitatief hoogwaardige games zijn, waren de reacties van de fans teleurgesteld. De aandelen van Nintendo kregen een tikkie op de beurs en in alle haast werd nog gemeld dat er ook een core-Pokémon game voor de Switch in ontwikkeling is voor 2018 of begin 2019 en sindsdien angstvallig stil. Echter zijn er de afgelopen week indicaties geweest dat de pr-machine binnenkort zal gaan starten. Ik verwacht zelf dat we volgende maand de eerste teaser van generatie 8 kunnen verwachten. Wat ik zelf van generatie 8 verwacht is hier te lezen en ik hoop in de toekomst nog vaker mijn visie op Pokémon te mogen geven..

Allereerst is Nintendo opzoek naar mensen die hun game willen lokaliseren naar de gebruikelijke talen. Nu zegt lokalisatie nog niks over in welke fase de game zich bevind; lokalisatie gebeurd meestal zonder game. Echter, wat opvalt hieraan is dat het om de eindredactie gaat en dat ook marketing-gerelateerde zaken worden benoemd. Tevens is de vacature voor de Spaanstalige localisator veel uitgebreider dan die van de andere talen. Er wordt meer affiniteit met de taal en cultuur verwacht, duidt dit op een gebied gebaseerd op Spanje en is het buurland van Spanje niet Frankrijk, het land waar de Kalos-regio op is gebaseerd? Is het mogelijk dat er eindelijk weer een relatie tussen regio's komt zoals we kregen voorgeschoteld in generatie twee (Johto-Kanto)?

Ik denk dat we hier wel op mogen hopen er zijn namelijk nu al legio aanwijzingen in Kalos. Zo is er het treinstation waarvan de bestemming onbekend is, maar wel richting Spanje gaat. Maar het beste bewijs is de Moondial. Deze maanwijzer zou in de toekomst verder worden uitgediept, maar dat is tot op heden niet gebeurd. Ik vermoed dat de Moondial is gelinkt aan Lugia, de legendarische Pokémon uit generatie twee en betiteld als de maan-Pokémon. Deze link wordt ondersteund door Coro-Coro. Coro-Coro is een Japans tijdschrift dat rond de tiende van de maand belangrijke Pokémonnieuws brengt. In de laatste editie werd alvast vooruitgeblikt naar maart, in deze editie zal er uitgebreider worden ingegaan op Lugia met informatie die wij nog niet wisten. Dit kan duiden op een nieuwe vorm, misschien eenzelfde vorm als Mewto kreeg in Pokémon X en Y?

Zolang Nintendo zich in zwijgen hult, zullen we niks weten en kunnen we blijven speculeren. Dit vind ik een van de leukste periodes in Pokémon en met mij vele anderen. Deze theorie vind ik erg plausibel en ik hoop dat we volgende maand de eerste teaser van generatie 8 kunnen verwachten.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Ik ben heel benieuwd naar een Switch Pokémon game. Lijkt me echt heel tof :) Ik heb al jaren geen Pokémon game meer aangeraakt omdat ik de handhelds niet heb. Ik heb alleen een GBA. Om na al die jaren weer eens met een kek stel Pokémons aan de slag te kunnen lijkt me heel leuk.  Interessante theorie, in ieder geval!

 • Oef dan heb je nog vele pokemon te leren kennen (veel generaties gemist). Mijn laatste pokemon was pokemon Y, dus ook ik heb nog wat in te halen. Zodra pokemon er is voor de Switch komt die zeker in huis, ben erg benieuwd in wat voor jasje ze het gaan stoppen.

 • Ultra Sun & Moon werden een week voor de E3 aangekondigd btw…  En de Switch game kan drie opties zijn: Gen 8, Gen 1 Reboot of een Gen 4 Remake/Reboot.
  Aangezien Pokémon GO alle oude fans weer wakker hebben geschud en ze al aangaven de reeks een lichte reboot willen geven in de trend van Zelda.
  Maar kwa leaks lijkt het inderdaad een Gen 8 te worden.  Daarbij, Ultra Sun & Moon waren niet teleurstellend onder fans. Ultra Sun scoorde een 9.1 op metacritic en ik ken genoeg mensen die de Ultra games beter vonden dan de eerste delen.
  Ikzelf heb Gen 7 overgeslagen omdat alles aan die games mij op dit moment tegenzit, heb een eerste uitgave van de 3DS waar ze slecht op draaien dus ja.

 • De aankondiging was een tegenvaller, het spel zelf niet. De fans hadden toendertijd een Switch-rpg verwacht. Verder denk ik dat ze echt een klapper willen maken en daar vallen reboots niet onder, gen 4 remakes vallen hierdoor af. Kanto is altijd onderwerp van gesprek en wellicht maken ze de regio speelbaar, maar ik verwacht meer een Kalos-
  Gen 8 connectie!
  Nintendo is veel games aan het rebooten door nieuwe wegen in te slaan. Een van de geruchten is dan ook een nieuw vechtsysteem gebaseerd op Ni-No-Kuni. Ik ben er zelf erg sceptisch over omdat het echt de kern van de game raakt, maar we moeten afwachten of het ook daadwerkelijk gaat gebeuren.

 • Ik kan het niet laten, maar het is Mewtwo, niet Mewto. ;)
  #Mewtwo

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren