1. Ati bijna klaar met grafische kaart voor Xbox 2

Ati bijna klaar met grafische kaart voor Xbox 2

Ati, het bedrijf dat de grafische chips maakt voor de 'Xbox 2', heeft een groot deel van de werkzaamheden voor de opvolger van de Xbox beëindigd. De arbeiders die al geruime tijd aan de Xbox 2 werkten, zijn nu op een ander project gezet.

Dit nieuws betekent dat de opvolger van de Xbox al ver in ontwikkeling is. De grafische kaart behoort tot één van de belangrijkste onderdelen en daar hoeft Microsoft zich geen zorgen meer over te maken.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Ben benieuwd met welke 'huidige' kaart of kaarten van Ati deze te vergelijken zal zijn qua prestaties.

 • Ik vraag me af of het wat wordt,die grafische kaart voor de X-Box 2.Zal wel iets zijn van dubbel de power van de X800.Hoop het tenminste van wel als ze met Sony concurreren willen.

 • @ Nephtis..

  als ze een kaart voor de Xbox2 kunnen maken met dubbel de power van een X800… dan zal die toch ook al voor de pc gemaakt zijn??  dan kun je zeggen "ja, dat kan maar dan is hij ook dubbel zo duur" (dus dan koopt niemand nu nog zo'n kaart!)..

  dan zeg ik "hm dan komt ie ook niet in de Xbox2 aangezien hij wel betaalbaar moet zijn"..


 • ehhh denk je nou echt dat die kaarten exact tzelfde zijn?? nee idd.. dacht t ook niet..

  Die kaart voor de Xbox2 is dan ook gericht op deze console..

  Dat de huide Xbox ook nog mooie plaatjes eruit kan toveren blijft geweldig.. bij de pc moet je er telkens nieuwe zooi inproppen wil je beste graphics, vloeibaarheid etc hebben..

  Console zijn gewoon beter.. alleen shooters mogen van mij op de pc blijven

 • mmm

  maakt me niet zoveel uit ik koop hem toch niet onmiddellijk.

  ik heb de eerste Xbox en daarmee kom ik echt wel toe

 • Vet, alleen Nvidia heeft nu de beste videokaarten. :P

  Ben benieuwd wat het is, zal wel beter zijn dan de beste van de huidige generatie pc videokaarten… dus kunnen we ziekelijk mooie games verwachten!

 • Hmm, vergelijk de xbox hardware niet met pc hardware, werkt heel anders. Nvidia gaf Microsoft ook een Geforce 3 terwijl ze zelf al de geforce 4 hadden. En de xbox is veel sterker dan welke Geforce 4 kaart dan ook. Dus is niet te vergelijken.

 • @ Maxcre8

  Over ongeveer 2 jaar verwacht ik wel een kaart van ATI die dubbel zo goed is als de X800.Dus die zal dan waarschijnlijk ook voor de PC te koop zijn(niet dezelfde versie) voor een hoogere prijs.Die prijs geld dan niet voor de X-Box 2,die zal natuurlijk goedkoper zijn want ze gaan er veel meer van verkopen.

 • Hmm, vergelijk de xbox hardware niet met pc hardware, werkt heel anders. Nvidia gaf Microsoft ook een Geforce 3 terwijl ze zelf al de geforce 4 hadden. En de xbox is veel sterker dan welke Geforce 4 kaart dan ook. Dus is niet te vergelijken.  Mja, was ook een dik getweakede GF3, vind het zoiezo raar dat ze een GF3 erin deden, maja zal wel te maken hebben met de productiekosten.

  Vind het zeker wel te vergelijken, Ati maakt zoals PC als consolekaarten.

 • kaart voor XBOX2 is vergelijkbaar met een 9800XT Core met minder geheugen…  Bron: ATi een maand of 6 terug

 • Haaa… waar hebben jullie dit nu van, Ati doet de cube!!!

 • ATI heeft de Cube gedaan inderdaad, ATI doet nu de XBOX2…  is al vrij lang bekend hoor…

 • De XBOX heeft geen Geforce3, dat is een vage vergelijking. Het noemt niet eens GeForce. Noem het liever dan een GF 3,5 dan of zo.  Het is qua snelheidsfrequentie gelijk aan een GF3 met allerlei technieken geimplementeerd van de GF4 reeks.  Een XBOX of XBOX 2 heeft nooit een gelijkwaardige kaart nodig aan die vd PC-wereld om gelijkaardige beelden te tonen. De consoles zitten vol dedicated gaming hardware die veel efficiënter is, dus minder van nodig. Daarom eerder iets 9800XT-achtig in de XBOX2 dan een X800.


 • Het is allang bekend dat het een 9800XT-achtige kaart gaat worden…

 • En blijft Nintendo dan nog bij Ati bij de Revolution?

 • onzin nieuws.  wariofan. hou je kop, je lult alleen maar onzin.. en je weet niet eens hoe het zit.

 • @Kafura1983  Komt omdat ze programmeurs speciaal voor die console programmeren en hij wordt dan ook helemaal geoptimaliseerd voor die console. Bij de PC gooien ze echt een hoop details er in waardoor je dat alleen op de nieuwste PC's goed kan draaien en niet zo vloeiend op de oude. Meestal zien oudere spellen op een oude PC er mooier uit dan nieuwe spellen op een oude PC.

 • wow de videokaart is klaar w00h00 aint we happy had blijer geweest alsie helemaal af was :p

 • 100X sneller is de PS2 wel dan de PS1 hoor.  De PS1 kon bvb 300.000 polygons per seconde berekenen. De PS2 is dat zo'n 20 miljoen/seconde. En de Emotion Engine is zeker vele malen krachtiger dan de 33 Mhz processor in de PS1.

 • Je kan verdomme niet eens meer je Xbox Games op de Xbox 2 afspelen eerst moet je een remotecontroler aanschaffen om allen een paar kut DVDtjes te kijken en nu kan je als je de fucking XBOX 2 wil hebben je oude games niet eens meer afspelen.

  DAG GTA III EN VICE CITY want ik ga toch echt niet 2 wolkekrabbers in me kamer proppen IK VIND DAT MICROSOFT HIER IETS AAN MOET DOEN, oke ik wil toch wel de XBOX 2 maar wil ook de games van de XBOX er op spelen wat dat betreft heeft PLAYSTATION het beter voor mekaar.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren