1. Wario Ware Inc.: Mega Party Games

Wario Ware Inc.: Mega Party Games

Op de Game Boy Advance had Wario al veel succes geboekt met Wario Ware Inc.: Minigame Mania. De kleine spelletjes die binnen enkele secondes afgelopen waren, deden het goed bij de consument en Nintendo gaf Wario ook een kans op de GameCube.

De singleplayer

Het concept is zo goed als onveranderd en dat is voor sommige onderdelen in het spel een positief punt. De snelle spelletjes van de Game Boy Advance-versie zijn dan ook weer terug te vinden in Wario Ware Inc.: Mega Party Games. Het spel is helaas niet zo verslavend in de singleplayer, iets wat bij de kleine Game Boy-versie wel zo was. Ik heb de Game Boy Advance-versie helemaal kapot gespeeld, maar de GameCube-versie heeft bijna geen meerwaarde. Het zijn exact dezelfde spelletjes en de kleine extra’s, zoals een paar filmpjes, zijn de moeite absoluut niet waard om ze vrij te spelen.

Ook de visuele kant van het spel is slecht. Nintendo heeft de spelletjes simpelweg rechtstreeks gekopieerd naar het GameCube schijfje en er helemaal niets aan veranderd. Dat geldt ook voor het geluid van de spelletjes. En dat is een teleurstelling en waarschijnlijk ook de reden waarom Nintendo het spel voor ongeveer €30,- in de winkels heeft gelegd. Kort samengevat is de singleplayer nogal waardeloos en daarvoor hoef je Wario Ware Inc.: Mega Party Games niet te kopen. De multiplayer is daarentegen een stuk interessanter.

Sterke multiplayer?

In de multiplayer zijn er verschillende spelopties. Allereerst moet je van tevoren een personage kiezen. Dit heeft op één spel na helemaal geen invloed. In het spel waar het wel invloed op heeft, speelt één persoon vijftien spelletjes. Helaas is het mogelijk dat de andere drie personages door het beeld heen kunnen lopen. Daarnaast hebben deze drie personages ook de mogelijkheid om tijdelijk wat groter te worden of door het beeld heen te springen. Vreselijk irritant, maar iedereen zal zich kapot lachen wanneer er voor de zoveelste keer een spelletje totaal onspeelbaar is vanwege Wario, Jimmy en Mona die het scherm met hun lichamen bevlekken.

Maar dat is niet het enige spel. Je kunt ook met zestien man tegelijk een uithoudingstest spelen. De computer selecteert willekeurig een persoon en die moet een spelletje spelen. Als je verliest, ligt je eruit en anders zit je nog in het spel en is de volgende persoon aan de beurt. Ik heb het spel met nog twee andere vrienden gespeeld en dan is de controller doorgeven nog wel te doen. Of dat ook het geval is met zestien personen valt nog te bezien, vooral als de snelheid tijdens het spel snel stijgt. Daarnaast zijn er nog enkele andere varianten die je net iets anders speelt. Dit zorgt voor wat variatie maar telkens draait het om één doel en dat is zoveel mogelijk van die kleine spelletjes winnen. En het is nog erg vermakelijk ook. De multiplayer-opties zijn een goed idee wat goed uitpakt. De spelletjes zijn snel en eenvoudig en er zitten bijna geen pauzes tussen de verschillende spelletjes. Mario kan met zijn kinderpartijtje inpakken. Mario Party heeft nog één optie wat Wario Ware Inc.: Mega Party Games niet heeft en dat is het werken in teams. Maar op dit kleine puntje na is dit spel superieur aan de Mario Party-serie.

Het punt van irritatie was de langzame speelstijl in Mario Party waardoor je vaak moest wachten. Wario Ware Inc.: Mega Party Games heeft dat dus niet, geen bord dat het spel onnodig vertraagd. Ook zijn de spelletjes die je speelt eenvoudig, maar je moet er wel van houden. Vind je Wario Ware op de Game Boy Advance dus drie keer niets, dan kun je dit spel beter laten liggen. Vind je de spelletjes wél leuk, en heb je genoeg vrienden die regelmatig langskomen dan is dit spel een goede keuze. Omdat Wario Ware Inc.: Mega Party Games makkelijke en simpele spelletjes heeft, kunnen ook je vrienden die nog nooit een controller hebben aangeraakt makkelijk met dit spel meespelen. Binnen tien minuten kunnen ze met gemak de concurrentie bijblijven.

Conclusie en beoordeling

Wario Ware Inc.: Mega Party Games heeft twee kanten. Een matige singleplayer optie waar je het spel absoluut niet voor moet kopen. Heb je echter vrienden die regelmatig langskomen? Dan is het een ideaal spel. De simpelheid zorgt ervoor dat je vrienden meteen aan de slag kunnen gaan en de snelle en eenvoudige spelletjes zorgen ervoor dat niemand zich gaat vervelen. Op het gebied van beeld en geluid valt het spel tegen, maar voor ongeveer €30,- kun je het spel eigenlijk niet laten liggen. Een ideaal party-spel dat naar mijn mening een stuk interessanter is dan Mario Party.
7,7
Score
77
Score: 75
 • Pluspunten
 • Simpelheid
 • Hoge snelheid
 • De prijs
 • Minpunten
 • Techniek is matig
 • Slechte <i>singleplayer</i>

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Lijkt me wel een leuke game. Maar heb alleen geen gamecube. Ik wil er wel eentje kopen. Maar dan kom ik weer in nog meer geld problemen.

  Goeie review trouwens.

 • Goede review idd, ben het ook met het cijfer eens. Voor de singleplayer hoef je het idd niet te doen, maar de multiplayer is echt dikke lol. Vooral die mode met die schildpadden is hilarisch.

 • heb het laatdt nog met 4-en zitten doen….Het was echt dolle pret…de simpelheid en humor doen ut hem helemaal,..

 • Leuk, minigames :-D

 • Ik heb de GBA versie niet, dus deze moet ik gewoon hebben :D

 • een 8? te hoog!

 • Geniaal spel, echt machtig game voor wat het is!

 • Als je de gba versie nooit gespeeld hebt, is deze singleplayer natuurlijk ook gewoon erg tof! Multiplayer is ie idd geniaal. jammer van die geschrapte filmpjes e.d.  @garfreek, deze heeft alles wat de GBA versie had, maar met een supergave multiplayer. Bovendien is deze game zo'n 15 euro goedkoper dan de GBA versie.

 • hijs echt superleuk met vrienden :) laatst gespeeld op een feestje

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren