1. Nintendo over eigen toekomst

Nintendo over eigen toekomst

Hiroshi Yamauchi en Satoru Iwata spraken beide over de onrustige toekomst van Nintendo. Binnen het bedrijf wankelt het namelijk al tijden. Vele media dachten zelfs aan een ondergang gelijkwaardig aan die van Sega als ontwikkelaar van spelcomputers.

Uit het interview dat de ex en huidige directeur hadden met de Nikkei Industrial Daily blijkt dat de toekomst van Nintendo leunt op de Nintendo Dual Screen. Ex directeur Yamauchi sprak zelfs de uiterst verontrustende woorden:

"if it succeeds, we rise to the heavens, if it fails, we sink into hell."

Uit het interview blijkt ook dat meneer Hiroshi nog steeds zo zijn invloeden heeft binnen het bedrijf, het idee van twee schermen komt namelijk vanuit hem. Voor het volledige interview moet je hier kijken, wij houden je op de hoogte van de ontwikkelingen binnen Nintendo.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Maarreh, ze zijn toch nog ruim marktleider op hand-held gebied? Kan me niet voorstellen dat ze daar geen extravagante winstmarge op hanteren.

 • ja, maar al hun geld gaat op aan die kubes, en nu weer in die DS.

 • David: "Nintendo will sink into hell."

 • wat een GELUL !  nintendo heeft enorme reserves opgebouwd door de jaren heen voor slechtere tijden + ze maken nog altijd vette winst op de gba en zelfs de gamecube , in tegenstelling tot sony en ms .  Het is dus belachelijk om te denken dat nintendo failliet zou gaan ..


 • nou…ik koop de DS wie ook ?

 • Hoe kan je nou al zegen wat je koop…..

  hoeveel is er bekend over psp of over de nDS

  haast niets toch???  ik weet er iig nog bijna niets over


 • idd, eerst eens zien wat ze ons te bieden hebben.

 • Tja, maar als er nu al een hype rond de PSP is en het ding is alsnog zo kut als de klere en Sony gooit er een mooie reclame campagne tegen aan dan verkoopt het ding beter dan de DS.

 • Nintendo zegt dit alleen maar om de trouwe fans aan te sporen dat ze de DS kopen. Lijkt me best wel geinig btw twee schermpjes

 • ja, maar aan alleen trouwe fans hebben ze niet genoeg hebben we inmiddels wel gemerkt.

 • alsof de gameboy serie nog niet genoeg trouwe fans heeft :|

  iedereen op de hele fucking wereld weet wat een gameboy is en wat je er mee kan en iedereen zal ook meteen een handheld koppelen aan een gameboy+nintendo.

  dit is een groot voordeel voor nintendo en ik denk dat sony hier wel wat aan kan doen maar niet genoeg om te zorge dat niemand meer een gameboy koopt want de gameboy heeft gewoon een reputatie.

 • Als ik dit moet geloven, dan denk ik dat het niet zo zal aanslaan met die DS.  Ik kan mij geen enkele goede reden bedenken waarom die DS nou zo bijzonder moet zijn. Een marketeer zou zeggen, het gaat hier om het onderscheidend vermogen (dus twee schermpjes) wat een concurrentievoordeel op zou moeten leveren.  Wat moet ik nou met twee schermen, ja leuk…kan ik twee dingen tegelijk zien…waar ik loop op een kaart bv. en wat ik doe. Who gives a shit!!! Als ze morgen een auto uitbrengen die 2 motoren heeft i.p.v 1 dan kan je er nog zo veel of weinig mee. Dat is niet iets wat ik al Gamer wil! Ik wil Games games en nog eens games…en het liefst niet teveel op oude succes (dat is niet productvernieuwend genoeg), hoeft niet altijd diepgaand….als ik gewoon wil knallen dan wil ik "hersenloos" knallen. Wil ik avontuur dan speel ik zelda enz.  Ik vind dit echt een idee van lik me reet, hier is naar mijn mening niet goed over nagedacht…ze luisteren gewoon totaal niet/ze negeren gewoon de behoeften van de consument en in dit geval de gamers!!!  Ik zal niet zeggen wat het allemaal precies wel zou moeten zijn, maar ik weet wel dat ik bv. graag wat betere games wil zien. Ook zie ik graag games voor inmiddels ouder geworden doelgroep. Dan zeg ik niet dat ze de "kleintjes" moeten vergeten…zo ben ik immers ook begonnen. Maar het concept games bij Nintendo mag natuurlijk ook wel wat meer met de tijd meegaan.  Iedereen die zin heeft om zijn gal te spuwen, go your gang!
 • Hoewel ik je mening niet deel vind ik het toch heel tof dat je je derde bericht op InsideGamer plaatst! ;).

 • nah, cpt. Camouflage, ik denk dat je nu toch conclusies trekt die je nog niet kan trekken. Er is nog niks bekend over de daadwerkelijke toepassing van die schermen, voor hetzelfde geldt is het een multiplayer apparaat, waar je allebei eigen scherm hebt, zal wel niet, maar totaal niet te zeggen.  Nintendo blijkt aardig wat vertrouwen in dit apparaat te hebben, en ze moeten toch aardig overtuigd zijn van dit ding, gezien de risico's die ze nemen en de manier hoe ze hem nu aankondigen (GC2 en GBA2 lijken er voor te moeten wijken voorlopig).

 • ik denk dat het wel mee valt met de (slechte) staat van nintendo. het is even afwachten. zelf denk ik dat ze het zo gezegt hebben om ff te benadrukken dat het tijd word voor een flink succes bij ninty. maar dnek niet dat de DS de steunpilaar is hoor. bedenk maar eens hoeveel ninty verdient heeft met de pokemon franchise.

 • Waarom zou je nou die DS moeten kopen? Het is toch niet de opvolger van de GBA? Dus dan zou je over 2 jaar weer een nieuw ding kunnen kopen.  JULLIE ZIJN WEL DOM HOOR!!! Nintendo naait je in de @$$ en pist in jullie bek. GBA kort daarna GBA SP nu DS en straks weer een nieuwe en jullie kopen het maar omdat er een paar kleine veranderingen komen. Ze lokken jullie wel met 2 schermpjes maar het zal wel net zoveel nut hebben als connectivity…

 • he notorious, ff normale taal graag.

 • Ja is toch zo…

 • Hmmm hoe meer ik dit lees (jullie replies en die van Nintendo) hoe de DS de toekomst van Nintendo kan bepalen hoe meer ik denk dat de DS gaat om dat "Beeld boven scherm dankzij 2 schermpjes technologie" waar tot nu toe alleen Nintendo en Namco interesse in hadden (die de enige waren tot nu toe of zo die zeker games gingen maken voor de DS.

  Ben ff vergeten wie die projectie techniek gemaakt had waar Namco en Nintendo op bezoek gingen. Stond iig tijdje geleden op deze site.

  Anyway als het dus gaat om die projectie techniek in de DS te verwerken, kan het een heel leuk dingetje worden en dat zal Nintendo ook zeker wel een boost geven. Maar goed of die projectie techniek in de DS komt is nog speculatie. It would woop the PSP if they did :)

  (daar zijn immers de specs al (redelijk?) van bekend)

 • Nintendo moet echt gas geven. Ik hoor de laatste tijd helemaal niks van Nintendo. Geen details helemaal niks. Het is wel erg stil bij de big N. Misschien dat daar een verandering in komt.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren