1. Rockstein speculeert over: Maplestory DS

Rockstein speculeert over: Maplestory DS

Eigen mening, spellingsfouten en interpuncties allert!!!

Op de E3 van 2006 werdt aangekondigt dat de (misschien niet zo) bekende koreaanse MMO Maplestory naar de DS zou komen. 9 Januari 2007 was de game speelbaar. Nu zijn we in 2008 en dit jaar zou de game uit moeten komen. Helaas staat de game alleen nog gepland om uit te komen in Korea. Maar hoe vet zou het zijn om Maplestory te kunnen spelen op je DS?

Wat is Maplestory?

Voor mensen die Maplestory niet kennen zal ik een korte uitleg geven. Maplestory is een gratis MMO afkomstig uit Korea. Wat opmerkelijk is aan deze MMO is dat het een 2D Beat 'm Up/Shoot 'm up is. Dit brengt hele andere manieren van gameplay en strategieën met zich mee. Zo zul je over je vijand heen kunnen springen en deze vervolgens een klap in de rug verkopen. De meest voornamelijke reden dat je deze game niet heb gespeelt is van de vele slechte berichten over de game. Maplestory heeft namelijk een nogal "kiddy" stijltje. Maar dit is niet zozeer een slecht iets. De game heeft zijn eigen stijltje en later zien characters er erg vet uit. Als je de game een keer uit wilt proberen, is hier de link: http://en.mapleeurope.com/Maple.aspx Probeer het een keer uit :) Het is gratis ^^

Waarom dan voor de DS?

De eerste reden om deze game te halen zou zijn dat dit de eerste MMO voor de DS wordt. Maar daar ontstaat ook gelijk het eerste probleem. Zou de game ook offline speelbaar zijn? Zou je tijdens lange reizen deze game nog kunnen spelen. Daar draait het namelijk voor mij om. Als ik thuis zit, speel ik liever Maple op de PC (tenzij de game wat leuke extra's met zich mee neemt). Maar het zou wel erg vet zijn als deze game echt online zou gaan. Maplestory is een game die erg geschikt is voor de DS. Het stijltje is erg toepasselijk (niet te zieke 3D shizzle), en de game is een platformer, waar Nintendo bekend om staat (Mario, Donkey Kong, etc.).

Waar ik wel op hoop is dat ze de gameplay van het orgineel niet veranderen bij de DS versie. Uit de beelden van de speelsessie uit 2007 blijkt helaas juist dat. http://youtube.com/watch?v=MjH5HyQYH8U

Of het gewoon een quest is, of een willekeurig level weet niemand. Wat ik wel weet is wat er nu al verbeterd kan worden. Als eerst mag de camera wel iets verder weg. Je kunt nog geen 3 virtuele meter voor je kijken. Ook valt op dat je niet kan corrigeren bij het springen, wat erg lastig is als je ergens omhoog wilt klimmen.

Verder ziet de game er wel veel belovend uit. Het behoud hetzelfde stijltje van het orgineel en de manier van de game doorlopen ziet er nog wel hetzelfde uit. Hoewel er wat verbeterd kan worden moeten we in ons achterhoofd houden dat dit nog maar de eerste speelsessie is. Er kan al van alles verandert zijn. Waar ik nu bang voor ben is dat de game alleen in Korea uit komt. Dit zou het doorlopen van de game wat moeilijk maken, zeker om te kijken wat je moet doen om een andere job te krijgen. Ik zelf hoop echt dat deze game in Europa zal uitkomen. It would be a dream come true. En niet alleen voor mij, maar ook voor de paar miljoen spelers die nu online zijn.

Bedankt voor het lezen :)

Dit artikel delen

Over de auteur