1. Otogi 2

Otogi 2

Otogi: Myth of Demons was één van de meest unieke Xbox games van 2003. Dankzij zelfs voor Xbox begrippen fenomenale beeldkwaliteit, prachtige Japanse muziek en een in mijn ogen fantastische speelbaarheid was het spel enorm leuk om te spelen.

Otogi: Hiyakki Toubatsue Maki, een spel dat wij voor het gemak even aanduiden als Otogi 2, komt met een geheel nieuwe visuele engine. From Software is daarnaast niet bang om wederom een unieke game op de markt te brengen, aangezien Otogi 2 veel verder gaat dan zijn voorganger.

In Otogi nam je de rol van Raikoh op je, de ondode zwaardvechter die, naast het verslaan van gigantische demonen, met zijn wapens ook hele gebouwen tot brokken steen sloeg.

In Otogi 2 is Raikoh niet meer. Althans zo lijkt het, aangezien je het spel begint met de priesteres Seimei. Deze vrouw, gekleed in traditionele Shinto kledij vecht met twee krachtige waaiers en nadat zij zich langs enkele demonen heeft gevochten komt ze aan bij de laatste rustplaats van Raikoh, een gigantische kersenbloesem. De vier strijders die meevechten aan haar zijde offeren zich na een gruwelijke zelfdoding op om Raikoh’s lichaam te herstellen.

Raikoh zal ditmaal met Seimei’s metgezellen door het land der doden trekken om het op te nemen tegen demonen. Later in het avontuur zal Seimei nog ontsloten kunnen worden, maar voor nu richten wij ons op de andere strijders aan Raikoh’s zijde.

De vier unieke, en zeer interessante karakters in het spel vechten ieder voor zich met hun eigen unieke wapen en hebben allemaal zowel hun sterke als zwakke punten. Kintoki als eerste is een gigantische man met een leeuw die op zijn borstplaat is afgebeeld. Hij vecht met een gigantische bijl die hij met kracht heen en weer slingert en demonen wegslaat alsof het niets is. Daarnaast kan hij vijanden grijpen en hen met kracht tegen objecten of andere demonen aanwerpen. Kintoki is echter behoorlijk langzaam en is daarnaast niet in staat een dubbele sprong uit te voeren. Gelukkig maakt zijn enorme kracht dit meer dan goed. Shina is de snelste van het stel. Dit karakter met het hoofd van een hond vecht met twee zwaarden. Zijn snelheid is ongeëvenaard, evenals zijn bijna niet te volgen aanvallen die echter niet zo veel schade doen. Sadamashi is een jongedame die echter niet moet worden gezien als een meisje dat weinig in te brengen heeft. Haar massieve zeis verraadt haar ware kracht. Als laatste is er de enorm vreemde Suetaki. De boom kan enorm hoog springen, en praktisch door het luchtruim vliegen. Hoewel Suetaki het zonder armen moet stellen, is het wezen in staat om met zijn enorm scherpe en draaiende wiel op zijn rug vijanden enorme schade toe te doen.

v.l.n.r Suetaki, Kintoki, Seimei, Shina en Sadamashi

Vier unieke karakters dus die net als Raikoh een enorme aantrekkingskracht lijken te hebben. De karakters zijn niet het enige dat veranderd is aan het spel. Ook het uitkiezen van een stage gaat er veel minder lineair aan toe dan in Myth of Demons. Omgevingen worden nu niet achter elkaar uitgespeeld, maar iedere keer kan er gekozen worden uit een aantal stages waar je met de verschillende strijders mag gaan vechten. Vind je een bepaalde omgeving te pittig dan kun je een ander karakter kiezen om het daarmee te gaan proberen. Sowieso is de moeilijkheidsgraad ten opzichte van Otogi een flink stuk opgeschroefd. Wees echter niet bang dat het spel je direct in het diepe gooit, aangezien de moeilijkheidgraad tijdens het spelen gaandeweg wordt opgevoerd.

Otogi Hiyakki Toubatsue Maki werd eind vorig jaar in Japan uitgebracht en zal komend jaar zeer waarschijnlijk in ook in Europa verkrijgbaar zijn. Enig punt van kritiek is een camerastandpunt zijn die je soms het overzicht ontneemt, maar het zoeken naar spelden in een hooiberg is bij Otogi 2 helemaal niet van toepassing. Het Japanse geluid dat de game ondersteunt zorgt voor een mythische ervaring in prachtige omgevingen. Waarschijnlijk zal het spel samen met Myth of Demons worden uitgebracht in pakketvorm zodat er weer een reden bijkomt om From Software het voordeel van de twijfel te gunnen. Oók Hiyakki Toubatsue Maki is het waard om aan je collectie toe te voegen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

  • Ik hou van dit soort stijlvolle hack&slash games. Makes me hot! hehe…    Anyway, Ninja Gaiden is het meest interessante hack&slasher op dit moment. De demo zou razend goed moeten zijn.

  • Hmmm, cool, leuke impressie. Spel ziet er erg goed uit, alleen Otogi spreekt me niet zo heel erg aan. Ziet er wel cool uit.

  • Het eerste deel heb ik met plezier gespeeld. Otogi is zo ontzettend sfeervol en het hack & Slash werk is verslavend.    Ik hoop wel dat er in het 2de deel meer moves komen. Of tenminste meer mogelijkheden in combinaties. Die waren er in het eerste deel niet genoeg naar mijn mening.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren