1. NBA Live 2005

NBA Live 2005

Zo onderhand begint NBA Live een automatische handeling te worden. NBA Live 2005 wordt alweer het tiende seizoen van de reeks. In totaal is NBA Live maar liefst al 20 miljoen keer over de toonbank gegaan. Gelukkig komt het spel wel elk jaar met nieuwe eigenschappen, betere beelden en een andere kunstmatige intelligentie. Zoals elk jaar is er een hevige concurrentiestrijd tussen Sega en Electronic Arts. Deze twee staan elk jaar aan top als het om basketbalspellen gaat. Tussendoor kunnen we nog genieten van andere basketbaltitels, zoals NBA Starting Five en NBA Ballers. Alleen lukt het deze spellen (bijna) nooit om de legendarische top twee in te komen.

De concurrentiestrijd tussen Sega en EA gaat steeds verder. Dit jaar probeerden beide uitgevers de beste basketballers te strikken voor een plaatje op de boxshot. Sega komt dit jaar met kampioen Ben Wallace en EA komt met de olympische Carmelo Anthony. Sega had al sinds 2000 een contract met Allen Iverson voor de boxshots, alleen dit jaar kozen ze toch voor de sterspeler van de Detroit Pistons. Maar natuurlijk kunnen we niet uitmaken aan de boxshot welk spel het beste is. In de voorgaande jaren bleek dat er geen echte winnaar uit de bus kon komen. Elk spel had weer zijn eigen voor en nadelen. EA’s tactiek is bijna hetzelfde als die bij FIFA: ze zorgen ervoor dat zij het mooiste spel op de markt brengen met de meeste extra’s. Sega is meer een Konami, die er alles aan doet om het spel zo realistisch mogelijk te maken.

Natuurlijk beschikt elk deel weer over nieuwe extra’s. Dit jaar kunnen we gebruik gaan maken van tip-ins en ook heeft EA een freestyle air systeem aan het spel toegevoegd. Met dat laatste kun je dus, wanneer je springt, kiezen tussen verschillende bewegingen. Ook is het mogelijk om op verschillende soorten manieren te dunken. Dat kon al, maar alleen deze keer kun je zelf bepalen hoe je wilt dunken. Niet alleen aanvallend heeft dit systeem voordelen, maar ook op verdedigend vlak. Het is nu nog makkelijker om de schoten van je tegenstander te blokkeren. Andere veranderingen in dit deel zijn onder andere de nieuwe grafische spelmotor, uitgebreidere freestyle control, een compleet vernieuwde straatbasketbal modus en een uitgebreidere dynasty modus.

Zoals genoemd zal het spel beschikken over een uitgebreidere dynasty modus. In die modus run je jouw eigen bestaande NBA team. Een paar veranderingen zijn het gebruik van een PDA, waarop je het laatste nieuws kunt lezen, het gemakkelijker onderhandelen over contracten en de mogelijkheid om 25 seizoenen lang door te spelen. De grootste verandering is dat het coachen gebruiksvriendelijker is geworden. Je kunt nu tijdens een wedstrijd beter inspringen op de dingen die jouw team fout doet. Ook is het makkelijker om van strategie te wisselen en zo je tegenstander te verrassen.

In de PlayStation 2, PC en Xbox versies van NBA Live 2005 zal het ook mogelijk zijn om online van dit spel te genieten. Door middel van de zogehete coast-to-coast modus kun je het online opnemen tegen andere mensen. Er zal een uitgebreid menu in het spel zitten die ervoor zorgt dat jij spelers kunt ontmoeten, met hun chatten, samen met hun toernooien organiseren en het één-tegen-één tegen elkaar op kunt nemen. Ook wordt jouw score bijgehouden, zodat je precies kunt zien hoe goed jij bent in NBA Live 2005. Doordat het spel online ondersteund wordt zal het ook mogelijk zijn om de roosterwijzigingen in de NBA te downloaden. Dit is van groot belang als jij een zo realistisch mogelijke spelervaring wilt hebben.

In de voorgaande delen van NBA Live 2005 was de kunstmatige intelligentie van de tegenstanders behoorlijk slecht. Nu heeft EA nog niks verteld over de veranderingen op dat gebied, maar mocht het EA lukken om ook nog deze laatste grote fout uit het spel te halen, dan zou het best wel eens kunnen gebeuren dat Sega de nummer twee wordt.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • zou ik nooit kopen

 • hehe hij gaat online. Mooi zo, wie weet haal ik hem

 • Moeilijk te beoordelen dit.  NBA 2k5 en Live hebben allebei hun voordelen. Op grond van het verleden zou je willen zeggen dat NBA 2K5 het beste speelt, maar als online game is de AI veel minder van belang. Het gaat dan vooral om wie je de meeste mogelijkheden biedt om een eigen spel te ontwikkelen.

 • lijkt me best chill spel.. enne ff vraag hoe kun je zorge tot je broettje nie op je acc gaat spamme?

 • NBA Live 2004 speel ik nog steeds :P  Amareeeeeeee Stouuuudamire!!!!

  Shauuuuunnnnn Maaarioonnn!!!

 • @ Ultra-Shadow: hem de volgende keer een klap op ze bek geven :D

 • mieren neuk modus: bij product info staat, Online game mogelijkheid : nee

 • fixed

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren