1. Final Fantasy XI

Final Fantasy XI

Square-Enix staat al jarenlang aan de basis van één van de meest indrukwekkende RPG-series aller tijden: Final Fantasy. Van die serie zijn we gewend dat de delen voorzien zijn van een goed verhaal, turn-based gevechten en alleen een optie om in je eentje te spelen. Het was dan ook even wennen toen Final Fantasy XI verscheen. Dat is namelijk een heuse MMORPG die al eerder in de Verenigde Staten en Japan verscheen en vanaf 16 september dankzij Ubisoft ook in Nederland te koop is.

In Final Fantasy XI kunnen duizenden spelers tegelijk in de wereld Vana’diel avonturen beleven. De honderden omgevingen, waaronder bergen, bossen, rivieren en kastelen, zorgen ervoor dat spelers niet snel uitgekeken raken op de titel. Bovendien is het voor de echte liefhebber een zegen dat verschillende Final Fantasy elementen terugkeren naar dit spel. Zo kan er gereisd worden op de rug van een Chocobo en doen talloze bekende vijanden mee aan het geheel. Overigens is de Europese versie van het elfde deel uit de beroemde reeks voorzien van twee bonussen: ‘Rise of the Zilart’ en ‘Chains of Promathia”.

Final Fantasy XI is momenteel beschikbaar voor de PC en beslaat liefst zeven CD’s. Bij de retailversie zit een proefperiode van 30 dagen, daarna moet met een creditcard een vast bedrag per maand betaald worden. Tijdens deze zevendaagse themaweek kun je op InsideGamer onder andere meedoen aan een prijsvraag, alles te weten komen over het genre MMORPG en een recensie lezen van deze aparte Final Fantasy.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren