1. Jackie Chan Adventures

Jackie Chan Adventures

Je zou denken dat een ontwikkelaar zijn product zo goed mogelijk wil maken. Dit doel kan hij bereiken door de speler prachtige graphics voor te schotelen. Of wat dacht je van puzzels die de hersenen doet kraken. Boven alles moet een spel echter leuk zijn. De ontwikkelaar van Jackie Chan Adventures heeft van deze filosofie geen kaas gegeten, want slechter dan dit kan bijna niet…

Jackie Chan Adventures is gebaseerd op een gelijknamige tekenfilmserie, waarin Jackie Chan een hoofdrol speelt. Helaas moet het spel het zonder de stem van de actie-held doen, wat jammer is. Chan is een agent van een geheime overheidsorganisatie en zijn taak is simpel: de wereld redden van een aantal Chinese demonen. Maar voordat dat gelukt is zal hij samen met zijn elf jaar oud nichtje een aantal ‘avonturen’ beleven. Alleen is het avontuur in het spel geen echt avontuur. Nee, het avontuur bestaat uit saaie ‘lopen, zoeken, vinden, vechten’ herhalingen.

Tijdens de missies zal Jackie een twaalftal talismannen vinden. Elke talisman zal Jackie een nieuwe speciale vaardigheid geven, waarmee speciale vijanden verslagen moeten worden en tevens zal je er een paar simpele puzzels mee moeten oplossen. Verder zal de speler tijdens het spelen getrakteerd worden op Eye-Toy minispellen. Helaas heb ik deze modus nog niet kunnen bekijken, maar vooralsnog lijkt het de meest interessante toevoeging aan het spel.

Jackie Chan Adventures maakt gebruik van cell-shaded graphics, die we onder andere uit Zelda: The Windwaker kennen. Door deze techniek blijft het spel trouw aan het tekenfilm uiterlijk. Jammer genoeg laat Jackie Chan Adventures alleen maar zien hoe deze techniek niet gebruikt moet worden. Omgevingen lijken erg op elkaar, details zijn er nauwelijks om nog maar te zwijgen over de barslechte animaties.

Alsof het nog niet slechter kon, is het spel ook nog zo saai als wat. De stemmen van de karakters hebben een vreselijk Chinees/Amerikaans accent, wat al snel tot irritaties leidt. Erger is het met het speelplezier gesteld, een element dat de makers er blijkbaar uitgeschrapt hebben. De actie, voor zover dat aanwezig is, is zo simpel en repetitief, dat je het na vijf minuten gezien hebt. Een paar interessante, uitdagende eindbazen hadden hier misschien wat aan kunnen doen, maar de eindbazen die ik tegenkwam waren dat absoluut niet.

Gelukkig bestond de versie die ik onder ogen kreeg maar uit één level, zodat ik me niet al te lang met het spel hoefde te ‘vermaken’. En misschien was dat ene level gewoon slecht en de rest van het spel uitstekend. Maar de kans dat die droom werkelijkheid wordt, acht ik zeer klein. Bij deze wil ik alvast mijn excuses aanbieden aan het crewlid dat het spel straks moet recenseren. Het is niks persoonlijks…

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • deze kreeg toch iets van een 3 in de pu

 • Hele slechte game. Hoe durven ze dat de gamers aan te doen.

 • deze krijgt van mij een 2

 • lol wat een saai spel als ik het lees krijgt het voor mij een dikke 0!

 • zit er goed uit maar ben te lui om het verhaal te lezen ;)

 • srry fout goed is niet het goede word geinig ja geinig :D

 • Strontspel.  En vamp, omdat de posts hier bij je postcount opkomen, lijkt 't me niet de bedoeling te dubbelposten.

  Dus edit.

 • En toch is de tekenfilm wel ok..al hadden ze het niet aan jackie moeten hangen..

 • Jacky Chan the man! Maar game lijkt me geen kont aan.

 • Die serie heeft ook al weinig met Jackie Chan te maken.

 • Ze hadden beter een spel over Jackie Cheung kunnen maken, dat was nog leuker fgeweest

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren