1. Met liefde in het hart

Met liefde in het hart

Je hebt van die dagen dat je het gewoon eventjes niet meer weet. Je weet niet meer hoe de vork in de steel steekt. Vandaag is het eigenlijk voor mij zo’n dag. Ik heb werkelijk geen flauw idee waarom ik de afgelopen weken niet achter mijn Xbox heb gezeten, en waarom ik de site zo weinig heb gecheckt. Nu ben ik eens in mijn luie hangstoel liggend –een gamer is nou eenmaal lui- gaan nadenken over dit dilemma. Na een tijdje aan vreemd groen gras en vader alcohol te hebben gezeten, kwam ik tot een aantal conclusies;

Tequila en cola samen is niet te zuipen.

Tequila met zout en citroen daarentegen wel.

Ik begin een soort van volwassen te worden. Niet té serieus nemen, want ik blijf een kleine kutblaag in hart en nieren.

Hoe defineer ik ‘volwassen’? De logica van volwassen is ver te zoeken bij mij, aangezien de combinatie “Wouter en volwassen” niet direct samen gaat bij mij. Ik ben geestelijk ergens rond mijn kinderjaren blijven hangen –vraag maar aan mijn vrienden, die kunnen dit wel beamen-, maar ik begin wel meer aan mijn toekomst te denken. Ik merk dit vooral door het feit dat alles voor mijn baan gaat, zelfs het gamen. De tijd die ik normaliter besteed aan gamen is voor mij veranderd in een aantal uurtjes extra slaap. Jaja, een gamer die niet gaat gamen tot in de late uurtjes, maar gaat slapen. Ben ik dan nog wel een gamer?

Uiteraard ben je al een gamer als je überhaupt spelletjes speelt op één van de vele spelletjes platformen maar voor iemand die een lange tijd een rasechte gamer is geweest en gebleven, is dit toch een dubieus gevoel. Ik game minder dan ooit tevoren en ik mis het momenteel niet echt. Misschien ben ik mijn jeugd aan het ontgroeien voor een klein gedeelte of is dit alles een nare droom en wordt ik straks wakker op Hawai, liggend tussen twee prachtige dames, wier huid zo zwoel als de zomernacht is, en een zonnesteek rijker.

Hoe dan ook, of het nu allemaal een nare droom is of een tijdelijke inzinking vanwege de zomer, ik mis het gaming gevoel niet echt. Als ik echter aan Fable of Halo 2 denk, dan begint mijn hart wel sneller te kloppen. Bonk, bonk, bonk... Maar niet zo snel als vroeger... Het enige moment wanneer mijn hart echt sneller begint te bonken is als ik denk aan de volgende generatie games en platformen. Ik kan niet wachten tot ik me weer op dun ijs bevind en mag kiezen tussen de nieuwste consoles en de nieuwe generatie games. Misschien dat ik dan weer eens lekker doorgesmeerd wordt en weer als vanouds kan gaan gamen, met liefde in het hart.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Die inzinking heb ik ook weleens :) Kan me er ook helemaal in vinden, behalve in het laatste stuk. Ik kijk juist helemaal nog niet uit naar de volgende generatie aangezien deze generatie nog zoveel te bieden heeft (muv de PS2, die zit aan zijn max).

 • Damn ik herken dit zo erg! :D  Maar ik zuip gewoon Tequila en Bacardi Cola door elkaar. :P

 • Alcoholisten. :X

  Maarre, groei ze Wouter.

 • Tequila en cola samen is niet te zuipen.

  Dat is wel te zuipen :P

 • Ik ken dit ook heel erg dan heb ik opeens geen zin in games ofzo en dan weet ik het ook niet meer helemaal. Dit duurt niet zo lang en dan pak ik de controller weer en dan ben ik weer herboren! ;p

 • Tequila en cola samen is niet te zuipen.

  Dat is wel te zuipen :P

  Heidennen!

  Tequila drink je puur(citroen en zout zeg maar)  Nee maar even terug ontopic.

  Ik moet eerlijk toe geven dat ik van het zelfde last heb soms, het is niet dat ik gamen niks meer aan vind, verre van, maar ik zit er weldegelijk minder achter.

  Waar ik iedere dag wel een uur of 3 gamde zit ik er misschien nu 2 of 3 keer per week achter.

  Tja het heet volwassen worden, gaddamn voel me misselijk, en het hoort erbij.


 • Ik herkend het heel duidelijk. Ik heb wel vaker zo'n inzinking m.b.t. gamen. Ik ben 27 en zou volgens velen allang de weg naar volwassenheid gevonden moeten hebben. Denk dat dat ook wel gelukt is, en het is waar. Je gaat absoluut minder gamen, maar dat ligt denk ik niet alleen aan het feit dat je volwassen wordt en dat het gevoel van gamen daarom minder is geworden.  Je hebt minder tijd, je werkt vaak 5 dagen in de week, sommigen besluiten om bij moeder de gans te vertrekken en al spartelend zelf de wereld te verkennen. Sommige nemen zelfs een wezen van het vrouwelijk (of mannelijk) geslacht mee om daarmee het gemis van mama enigzins te compenseren. Dan gaat het gamen minder worden, damn ik zit 8 uur per dag achter mijn pc en als ik thuis kom heb ik niet veel zin om te gaan gamen. Vroegah had ik alle tijd om te gamen, en had ik niet zoveel zorgen. Nu moet je zelf aan van alles denken, van alles doen en je moet ook niet te lang te weinig slapen aangezien je werkgever dat niet echt grappig vindt (gamen vinden ze vaak geen geldige reden om te laat te komen, geloof me). Ik weet zeker dat wanneer ik 16 was geweest en thuis woonde en al deze games en consoles en mogelijkheden (Live anyone) tot mijn beschikking had die ik nu heb, dat ik waarschijnlijk nooit meer van mijn slaapkamer afkwam tenzij echt noodzakelijk…..  Jah, ik word ouder en krijg steeds meer andere intresses maar ik ben en blijf een gamer. Het wordt minder maar als ik WE8 in mijn PS2 stop, dan ben ik weer net een jochie van 16… Het zal nooit helemaal verdwijnen, maar de aankondiging van PES4 op Live betekend dat mijn werkgever mij weer wat vaker een beetje laat zal zien verschijnen!!!
 • Heidennen!

  Tequila drink je puur(citroen en zout zeg maar)

  Oh ik dacht dat hij bedoelde dat je geen Tequila kan drinken en kort daarna Cola. Net als met Bailies en Bier bijvoorbeeld.  Verder drink ik Tequila zonder zout! :D

 • Oooookeee…  Te veel vreemd groen gras gesnoven ofzo?

 • Quote:

  Tequila drink je puur(citroen en zout zeg maar)

  hehe helemaal mee eens dit weekend ging ik all1 maar die zooi drinke kwas flink van de kaart :P:P

  mja volges mij hebben veel mense zo'n dipje ik heb nu sinds een tijdje weer een spel wat me echt boeid (chrono trigger) maar zoals vroegah op me N64 uren lang spellen spelen zal het nooit meer wezen :(.

 • laatste allinea:

  ik heb ook zo'n beetje hetzelfde gevoel

 • Achja, het gevoel nu zal anders altijd minder zijn dan vroeger imo, toen ik gewoon de hele middag SM64 kon doen…  Nu heb ik vandaag nog maar 1,5 uur kunnen gamen en dat zal ik waarschijnlijk niet meer kunnen doen vandaag ook, dankzij die fokking school. Lijkt me later alleen maar erger te worden als je een baan en vriendin hebt, dus ik begrijp je wel een beetje.

 • Same here…  Behalve dat ik een heel warm gevoel krijg als ik aan San Andreas en Fable denk.  Ik heb nu iets van drie weken geen controller aangeraakt. Ik ben gisteren nog naar de dokter geweest!


 • zoooo op insidegamer komt een artikel te staan en opeens! heeft iedereen het gevoel dat ze de laatste tijd niet zo heel veel meer aan gamen denken…hmm vreemd?:P nee grapje, ik zelf heb een gamecube, ps2, gba, pc (duh!) maar kheb op me ps2 al een.. ff denken een jaartje of zo niet meer gespeeld en de gamecube heb ik sinds het begin van de zomervakantie niet meer aangeraakt.. maar speel nog wel veel fps spellen op de pc.. maar wil niet zeggen dat ik niet meer op consoles speel ik w8 tot de absolute vette games zoals mp2, paper mario, mario tennis etc, etc op de cube uitkomen:D

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren