1. Tales of Symphonia

Tales of Symphonia

Tales of Symphonia is een veelbelovende RPG van Namco. Het spel is de nieuwste telg uit de “Tales of …” serie en is voorlopig nog exclusief voor de GameCube verkrijgbaar.

In Tales of Symphonia begin je slapend in een oersaaie les in een klaslokaal. Je wordt wakker geschud door een fel licht en gaat, als de juf even niet oplet, op onderzoek uit met enkele klasgenoten. In dit groepje zit ook “The Chosen One”.

Wanneer je de oorzaak van het licht ontdekt hebt, begint je reis door de wereld van Sylvarant. Je komt overal terecht, van woestijnen tot paleizen en van prachtige meren tot vliegende steden. De reis door Sylvarant heeft als doel de “mana-voorraad” in de wereld te herstellen om zo al het kwaad uit te roeien.

Op je tocht kom je de nodige personages tegen en enkelen hiervan reizen met je mee. Hiervoor hebben ze allemaal een eigen reden en als zij hun taak hebben vervuld haken ze weer af. Anderen blijven wel de hele reis bij je. De groep waarmee je loopt kan zich uitbreiden tot wel 10 mensen. Echter zie je niet al deze mensen lopen, je groep wordt namelijk vertegenwoordigd door één personage dat jij mag uitkiezen. Met deze persoon loop je door de wereld van Sylvarant. Wanneer er echter wat belangrijks staat te gebeuren, krijg je een filmpje te zien waarin je elk lid van de groep apart ziet.

Het enige minpunt dat ik ben tegengekomen bij het spelen van Tales of Symphonia is de overworld. In tegenstelling tot de plaatsen die je bezoekt, is de grafische kwaliteit van de wereld waarin deze plaatsen liggen ver onder de maat. De plaatsen zijn allemaal tot in detail opgebouwd en allemaal erg afwisselend. Het land dat de plaatsen verbind is helaas veel minder gedetailleerd. De monsters die je tegenkomt zijn namelijk weergegeven als een soort grote, grijze vlek met ogen en een mond en het land is vaak niet echt gedetailleerd.

Hiermee komt ook weer een voordeel om de hoek kijken, want deze grote grijze monsters bewegen niet erg snel, waardoor je ze gemakkelijk kunt ontwijken. Hierdoor heb je geen last van veel ongewenste random encounters. Wanneer je wilt dat jouw personage een hoger level bereikt, zul je echter toch de nodige gevechten moeten doen. Gelukkig is het vechten erg leuk om te doen en duren de gevechten ook niet erg lang.

Het vechten in Tales of Symphonia gebeurt in realtime. Dit betekent dat je niet op je beurt hoeft te wachten met aanvallen zoals in bijvoorbeeld Skies of Arcadia Legends. Je kunt gewoon aanvallen wanneer je wilt en je zult dus ook goed moeten timen om de aanvallen van de tegenstanders te blokken. Wanneer je namelijk te lang blokt, slaat de tegenstander gewoon door je blok heen.

Een groot pluspunt is de tijd dat je met Tales of Symphonia bezig bent. Natuurlijk kun je snel door het verhaal heen scheuren en het spel uit spelen in 40 à 45 uur, wat ook al niet weinig is. Wanneer je ook nog geniet van de omgevingen en ook enkele of zelfs alle side-quests doet ben je al snel zo’n 80 uur met het spel bezig.

Wordt dat dan niet saai vraag je je af? Nee, integendeel zelfs. Het verhaal in Tales of Symphonia begint een beetje zoals vele andere RPG’s, maar later vinden er enkele zeer onverwachte plotwendingen plaats en wordt je als het ware in het verhaal gezogen. Het spel houdt je ook echt vast totdat je het spel hebt uitgespeeld.

Tales of Symphonia lijkt dus een zeer goed spel te worden dat later dit jaar ook zal verschijnen in de Europese winkels. De GameCube had dit ook wel nodig, want de laatste tijd zien we maar weinig goede spellen verschijnen op de GameCube. Tales of Symphonia lijkt zo ongeveer de eerste, écht goede RPG op de GameCube te worden en hier zijn wij natuurlijk erg blij mee.

Verder komt Namco in 2005 ook nog met het spel Baten Kaitos wat ook een RPG is. Namco lijkt dus voor ons het RPG tekort op de GameCube te gaan oplossen. Of Baten Kaitos net zo goed of misschien zelfs beter wordt dan Tales of Symphonia is echter nog maar afwachten. Tales of Symphonia is in ieder geval een waardevolle toevoeging aan het assortiment van GameCube spellen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • voor de fanboys zou dit wel een dope game zijn. Maar dus niet voor mij

  ik hou niet zo van rpg's en ik denk ook niet dat die goed gaat verkopen.

 • lijkt mij wel een coole rpg maar jah heb geen cube.

 • oef deze is voor mij! zo'n geweldig spel kan je gewoon niet missen!

 • voor de fanboys zou dit wel een dope game zijn. Maar dus niet voor mij

  ik hou niet zo van rpg's en ik denk ook niet dat die goed gaat verkopen.  Zei de xbox fanboy:/

 • Dit is echt ZOOOO'n goeie RPG, heerlijk! Tis geen Final Fantasy maar ik vind hem wel beter dan bijv Dark Chronicle of .Hack

 • No way dat Arcadia beter is he! Sfeer, verhaal en muziek zijn vele malen beter in ToS

 • Jup mijn soort games leeft dus toch nog:)

  De RPG :P

  lol lijkt me cker wel een goeie rpg :)

 • Ik heb em inmiddels al een tijdje uitgespeeld en het is echt een aanrader, neem dat maar van me aan. Het is een RPG zoals ie zou moeten zijn; leuk verhaal, veel te doen, lange speeltijd, mooie setting, veel geheime dingen, humor, enz. Heerlijk spel!

 • ik hou niet echt van rpg's maar deze lijkt me echt heel tof.

 • Weet iemand meschien van waar ik deze game kan importen?

  CC is geen probleem :)

 • ToS is echt goed. Heb hem helaas nog niet uitgespeeld omdat ik op een gegeven moment even geen zin meer had en hem toen vergeten was :O  Verder is het onverstandig om encouters vaak te vermijden. Hierdoor level je niet genoeg en zal je hoogstwaarschijnlijk dood gaan bij de eindbazen.

 • lijkt me wel een vet spel

 • Ik geloof dat ik al lang duidelijk heb gemaakt wat ik van dit spel vond in de topic over dit spel :)  FF snel samengevat (anders kan ik hier pagina's tekst pasten): Ik vind het een geweldig spel.  @ Aremas. DVDBoxoffice al geprobeerd? Verder heb je ook Dimensionplus, maar die zijn vrij duur.


 • omg deze game is te bruuuuuuuuut!

  Kan niet wachten

 • @ goodi3

  Niet alleen xbox fanboy maar ook ps2 fanboy :)

  i love gta sa & halo 2 ik kan niet wachten tot ze komen.

  -_-

 • Baten kaitos is veel en veel mastelijker dan tof Nou, dat weet ik nog niet hoor, BK speelt ook zeker erg lekker, maar het moet wel een erg goed verhaal hebben wil het beter zijn dan ToS.  De sfeer en setting zijn iig al wel in orde bij BK :)

 • Ik ga hem zeker halen. Hopelijk is het verhaal beter dan bij de gemiddelde (japanse) RPG van tegenwoordig.

 • Aangezien iedereen lyrisch is over dat spel en ik RPG's ook wel tof vind haal ik hem ook wel.  Heb bewegende beelden gezien en het ziet er erg goed uit. Lijkt me zeker een tof spelletje.

 • Ik denk dat ik toch maar de Amerikaanse of Europese versie ga kopen. Ik kom toch niet echt ver met de Japanse versie.  Is niet zo slecht spel.

 • Zag deze gisteravond op Gammo. Vrees dat ik alleen al voor dit spel een Gamecube ga kopen :P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren