1. Vervelende blagen

Vervelende blagen

Vervelende blagen! Het is ook nooit goed hier in Nederland, men wil meer en meer. Je geeft ze een hand en ze nemen je arm, maar het is uiteindelijk nooit goed. Zo lijkt het in ieder geval wel als ik het grote deel van alle reacties bekijk inzake de Power Unlimited Awards 2004.

De heren van de Power Unlimited hebben hun stinkende best gedaan om voor de tweede maal een gamefestijn op te zetten, misschien dat het ditmaal iets minder groots was dan vorig jaar, maar het gaat erom dat het een gamefestijn is. Jongeren beginnen moord en brand te krijsen omdat het druk is, omdat er kleine koters rondlopen die eerder dan hun Halo 2 mochten spelen, men zit te zeiken dat het geluid te hard stond – misschien was dat ook wel zo, maar dat terzijde -, enzovoort.

Soms vraag ik me af of de gamers onder ons weleens gaan stappen, of dat ze misschien eens naar een groot feest zijn geweest als Innercity. Ik heb echt het idee dat ze nog nooit uit zijn geweest, volgens mij wordt de helft hier geweigerd omdat ze nog niet de juiste leeftijd hebben bereikt, en de andere helft gaat niet uit omdat ze sociaal niet zijn ingeburgerd en alleen maar achter hun supersnelle, ultrablitse pleecee zitten. En mochten ze daar niet achter zitten, dan zijn ze wel aan het gamen op één van de vele consoles.

Ik kan best begrijpen dat men begint te klagen over de enorme drukte rondom diverse stands, maar wat wil je, dat hoort zo. Als je gaat stappen is het ook druk, als je naar de E3 gaat is het ook druk. Je moet er niet vanuit gaan dat je de enige persoon op aarde bent, en je moet al helemaal niet beginnen over je ‘l33t skillz’ die je hebt vergaard met Counterstrike, want daar kijken de PR-mensen van de uitgevers dus echt niet van op.

Als je naar een festijn gaat, houd dan in je achterhoofd dat het druk is, dat er veel herrie is en dat je er vanuit moet gaan dat er veel jonge gamers zijn in Nederland. Helaas, maar het is toch echt waar, er zijn zelfs vrouwelijke gamers naar het schijnt.

Ik wil de heren van de Power Unlimited bedanken dat ze tijd en moeite steken in het opzetten van een dergelijk evenement. Uiteraard kunnen ze nog veel verbeteren, maar het begin is er tenminste. Er is een dergelijke stabiliteit behaald die nodig is om dit soort evenementen jaarlijks terug te laten komen. Ga zo door peepz...

En de PR-mensen van Microsoft wil ik speciaal bedanken, omdat ze hebben laten zien dat de Nederlanders niet alleen gierig, klagerig en nuchter zijn, maar dat ze ook een waanzinnig gevoel voor humor hebben. Het is gewoon schitterend om te horen dat er zoveel gamers zijn die zichzelf eens flink voor lul hebben gezet om 600 seconden Halo 2 te mogen spelen, of beter gezegd, proberen te leren besturen. Maar goed: tabee blagen, volgende keer ga ik ergens anders over klagen.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • Mooi stukje :D

 • nice :D mooi gezegd

 • Ik hoor dus echt niet bij die klagende mensen. Ik vond het te gek. Ik ben er om ik dat wil. Ik kan echt wel verwachten dat zo'n mega event druk is. Eigenlijk is het minder druk dan ik had verwacht. En ja. Ze hebben ook duidelijk vermeld dat er 9000 (of was het nou 2500 per dag?) waren en dat ie was uitverkocht. Dus dan is het wel een beetje logisch dat het druk was. Dat het kleiner was, daar kunnen zij niks aan doen. Ik bedoel, de jaarbeurs wordt niet meer zelden gebruikt. Er zijn echt wel meer events aan de gang. Zoals bijvoorbeeld een media event.

  Dan is het wel logisch. + Het kost ook geld. Dus ik weet niet wat de rest te klagen heeft. Maar ik was er meer dan tevreden over en dat is meer dan genoeg. Ik heb er games gespeeld, Veel vette dingen gezien en de awards bij gewoond en dat is meer dan genoeg voor mij om er een geslaagd event van te maken.

 • "De heren van de Power Unlimited hebben hun stinkende best gedaan om voor de tweede maal een gamefestijn op te zetten"  Drie jaar geleden was ik er ook bij hoor :P  "En de PR-mensen van Microsoft wil ik speciaal bedanken, omdat ze hebben laten zien dat de Nederlanders niet alleen gierig, klagerig en nuchter zijn, maar dat ze ook een waanzinnig gevoel voor humor hebben. "  Ik vind het sneu. Gozertjes van 10 jaar die gespaard hebben voor de Gameplay 2004 om vooral Halo 2 te gaan spelen. Maanden kijken ze naar het evenement uit, en dan komen ze tot de conclusie dat ze eerst de schoenen van een of andere, niet door Microsoft gescreende, trut moeten likken, of een aap moeten nadoen. Maar het maakte niet uit, ookal deden ze die aap na, gezien werden ze niet, omdat zweterige pubers in de weg stonden en de kleintjes omver duwden.  Tuurlijk is het leuk om de nieuwste games te spelen, die waren er genoeg, daarvoor probs. Maar doe het volgende keer anders, en stel het zaakje wat beter op. Sugarlee Hooper zou nu nog met haar reet vast hebben gezeten tussen de conga's op de Nintendo stand, al luisterend naar een schreeuwende rockband. Een opgeblazen condoom kon je in ieder geval niet horen knappen.


 • ik kan het initiatief ook wel waarderen maar heel veel jonge kids zien het volgens mij als een soort europese E3 ofzo, maar dat is het dus bij lange na niet…ik ben er niet geweest maar ik zou me ook kapot hebben geergerd aan alle (12-18-jarige) kids die alles vinden 0wn3n en shit! Het is dus wel leuk en aaridg zo'n beurs maar je moet je afvragen wat het nou eigenlijk voorstelt.

  Bij de awards: Gamecube beste console, kom op zeg…ik ben een nintendo fan maar het afgelopen jaar was echt slecht qua gamecube-games.

  Nee aan mij is het niet besteed, ik blijf wel lekker thuis, de games komen vanzelf mijn kant op.

 • Die awards zijn door de bezoekers uitgereikt hoor, je kon stemmen. En de meeste stemmen gelden, dus zal de GC wel de meeste stemmen gehad. De logica.

 • ja maar daarom juist alsof al die pubers objectief zijn…die vinden allemaal dat de gamecube 0wn3d!!!!! doe normaal man, als je echt objectief bent is de xbox beter en dat is geen fanboy gelul.

 • Ik zeg ook niet dat het objectief is. Ben het er eerlijk gezegd ook niet mee eens (als het nou om 2003 ging, dan wel), maar je kunt zoiets niet op de organisatie afschuiven.

 • Het staat gewoon vast dat Nintendo gamers gewoonweg meer gestemd hebben. Heb jij gestemd converge?

 • goed gezegd Wouter van Halen

 • nice nice ;)

  leuk stukje..

  begrijp dat ik blij moet zijn dat ik vergeten ben dat de PU gameplay day er was, anders had ik tussen honderde gillende koters gestaan ;)

 • Ik heb dan wel op de PS2 gestemd. Maar gamecube mocht van mij ook winnen. Ik ben tenslotte wel mijn gamelife bij nintendo's nes begonnen.

 • mooi stukje, ik was er ook en ik heb smakelijk gelagge om die

  pubertjes die daar als mongolen stonden te schreeuwen om

  halo 2 ff te proberen. ik vond de beurs trouwens goed opgezet.

  Respect voor de PU.

 • Aan DaanvS, ik denk niet dat Wouter het doet om te slijmen, maar hij overdrijft het geheel om aan te geven hoe zeikerig iedereen is over iets wat toch maar weer veel mensen een hoop werk (en geld) kost. Het is namelijk erg simpel om te zeggen dat iets zuigt, totdat je het zelf moet organiseren. Trouwens, over Microsoft: als niemand erop in gaat, dan is die grap snel afgelopen. Wouter keurt het niet goed, hij vindt het alleen grappig dat mensen gewoon doen wat ze gevraagd wordt voor 600 sec Halo 2.

 • @ anonymus: dit is een column, de persoonlijke mening van Wouter van Halen. Niet van IG zelf.

 • uhm ik moet zeggen dat eigelijk ook mijn eerste gedachte was "hoeveel krijgen ze hiervoor" want zoals het hier staat kom je gewoon over als een likker.

 • Ik vond het event leuk, er waren veel toffe games, maar het was niet echt speelbaar. En je zou zeggen dat het daar om draait als je het woord "gameplay" hoort.  Donkey Konga proberen te spelen met op 10 meter afstand een Extince optreden werkt imo gewoon niet. En ik ga ook geen aap nadoen om Halo 2 te MOGEN spelen, het is toch uiteindelijk reclame voor een game, ze zouden gvd gewoon 10 demopods moeten neerzetten…  Deel de shit gewoon op in een geluidsdichte zaal waar je games kan checken (veeel dempods) en een "lawaaihok" met optredens, contests, meetings en vreettentjes.  Dat er jong spul loopt, kan je verwachten, en is niet erg (vond zoiets zelf ook altijd geweldig) dat je moet wachten is ook niet vreemd, maar het lawaai en door elkaar geschreeuw aaarrggh dat is echt bagger!
 • Prachtig stukje! Of kiss ik nu ass?

 • @barcelona1007  Je mag zelf beslissen of je het goed of slecht vind. Dat is dus nooit ass.

 • Ik ben er geweest, vond het echt super. Maar heb niet eens moeite gedaan om halo 2 te proberen weinig kans dat je uitgekozen word. Net zoals bij de goodie hunts. (als je zag hoe dat ging :D) Dat met donkey konga was niet echt handig want je hoorde de muziek gewoon niet. Zoals bij alle spellen. Ik vond de nintendo stand het leukst omdat daar de spelletjes stonden die ik wou checken. Mario tennis vond ik echt super.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren