1. Oude vertrouwden in een nieuw jasje - deel 2 - Michael Jackson

Oude vertrouwden in een nieuw jasje - deel 2 - Michael Jackson

Velen onder ons zullen de personen op het beeld hierboven herkennen en zullen dan ook meteen weten welke kant ik op wil gaan met deze weblog. Hierboven ziet u allen namelijk Mr. Jefferson mooi in het midden van het plaatje afgebeeld. Hij wordt, aan beide zeiden, vergezeld door zijn bloedeigen zoon: Blanket. Beiden zijn het onderwerp van de dag in de South Park aflevering ‘The Jeffersons’. Deze twee humane wezens komen namelijk in South Park wonen, waarna er toch heel wat ‘ROFL-momenten’ volgen. Het verhaal zal ik jullie sparen; ik zal meteen ingaan op de essentie van deze weblog.

Mr. Jefferson is namelijk, zoals velen van jullie al wisten en anderen net zullen hebben gezien, een parodie op Michael Jackson. En ondanks dat ik deze man respecteer voor wat hij heeft gedaan en gemaakt, heeft hij niet voor niets de laatste jaren meerdere malen in een slecht daglicht gestaan. Over wat hij wel of niet met kinderen heeft gedaan is iets wat ik hier niet ga bespreken, wat ik wel ga bespreken is wat hierboven ook is afgebeeld. Zijn gezicht! Het was toch wel één van de mooiere momenten in de genoemde aflevering van South Park: Mr. Jefferson doet meermaals alsof hij Blanket’s neus pakt, waarna Blanket hetzelfde doet bij Mr. Jeffersen…and guess what? * Kijkt naar bovenstaande afbeelding. *

Ik denk dat de meesten het er wel mee eens zijn: The King of Pop heeft zijn gezicht gewoon helemaal aan gruzelementen geholpen. Als je op internet zoekt, vind je met gemak een site over de geschiedenis van MJ’s gezicht. Eigenlijk is het dus onlogisch om dit allemaal nog eens opnieuw te gaan documenteren. Ik heb hier echter gewoonweg zin in, maar geef er natuurlijk wel een kleine draai aan, want anders is het voor mij natuurlijk ook niet meer leuk. Alle sites geven MJ’s echte gezicht als maatstaf; ik daarentegen ga kijken hoe hij eruit zou hebben gezien als ik hem had getekend. Dus bij dezen kunt u zich gaan verblijden door mijn werk te aanschouwen:

Ik heb ervoor gekozen het voorlopig bij zijn ‘Original Face’, zoals het van nature was, en bij zijn ‘Can’t-be-worse-than-this Face’ te houden. Dit lijkt mij al erg genoeg voor jullie om jullie ogen mee te pijnigen. Verder ben ik inderdaad geen tekentalent en zijn het meer schetsen dan echte tekeningen, maar ook dat mag de pret niet bederven. Helaas heb ik het niet voor elkaar gekregen de ‘viesheid’ van zijn gezicht uit te beelden met de rechtse tekening.

En dit was dus deel 2 van mijn ‘Oude vertrouwden in een nieuw jasje’-serie. Dat ik hiervoor als onderwerp Michael Jackson heb gekozen is misschien wat onverwacht, en dat ik enkel tekeningen laat zien misschien nog wel onverwachter, maar ik vond het leuk om te doen en dat is uiteindelijk toch waarom ik er überhaupt aan begin.

Ik wil nog even terugkomen op iets wat ik ergens vooraan in deze weblog heb gezegd:

Over wat hij wel of niet met kinderen heeft gedaan is iets wat ik hier niet ga bespreken,…

Ik vond de desbetreffende South Park aflevering namelijk zo leuk, dat ik ook nog even snel dit in elkaar heb geflanst:

Dit artikel delen

Over de auteur