1. Final Fantasy XI: De rassen

Final Fantasy XI: De rassen

In een MMORPG moet je enorm veel keuzes maken. Ga ik met malloot A op stap om een boos monster te verslaan? Zal ik mijn prachtige zwaard ruilen voor een waardeloze steen? Is het advies van de onbetrouwbare zuiplap wel 10.000 gil waard? Maar de belangrijkste keuze maak je in het begin. Dan kies je namelijk jouw karakter en ras. Een keuze die je het gehele spel met je meeneemt. Final Fantasy XI beschikt over vijf rassen waaruit de speler een keuze kan maken. Wij kijken alvast vooruit naar de soorten rassen en de verschillen tussen de rassen.

Hume

Het is eerste ras waar we naar kijken is de Hume. Deze op de mens lijkende wezens zijn verantwoordelijk voor de economisch en industriële groei van het land Bastok, wat tegelijkertijd hun thuisland is. Voor iedereen die op zoek is naar een uitgebalanceerd karakter is het Hume ras een goede keuze. Qua kracht en intelligentie zijn ze geen uitschieters, maar zeker geen achterblijvers. Tevens hebben ze de mogelijkheid om een groot aantal vaardigheden aan te leren.

Elvaan

Het Elvaan ras staat bekend als een groep trotse vechters. Ooit waren zij heersers over het werelddeel Quon, maar hun trotsheid bleek al snel hun zwaktepunt te zijn, waarna ze werden teruggedreven naar het koninkrijk van San d’Oria. Je herkent de Elvaan aan hun lange, slanke lichamen en spitse oren. Een betere zwaardvechter dan een Elvaan lid zal je in het spel niet vinden. Ze zijn trouw, geloven in hun doel en houden van eer. Helaas zijn ze in vergelijking met andere rassen net wat ‘dommer’.

Taru Taru

De Taru Taru is klein van formaat, maar groot qua daad. Ze hebben de lengte van een kind, maar qua magie zijn ze onovertroffen. Ze wonen samen met de Mithra vredig in Windurst. Het grootste gedeelte van hun tijd spenderen ze aan het bestuderen van de wereld en alles wat daar in gebeurd. Het zijn ijverige karakters, die alles willen perfectioneren en zich niet snel uit het veld laten slaan. Liefhebbers van magie zullen in de Taru Taru hun gelijke vinden, terwijl krachtpatsers maar beter naar een ander ras kunnen kijken.

Galka

Het land Bastok kent naast de Hume nog een bevolkingsgroep, namelijk de Galka. De arme Galka’s woonde ooit op Sevwell Island, maar werden daar door de Anticans verdreven. Qua uiterlijk doet de Galka mannelijk aan, maar eigenlijk zijn ze ‘geslachtloos’. Voortplanting gebeurt daardoor in de vorm van reïncarnatie. Qua kracht zijn ze gelijk aan de Elvaan, maar als het aankomt op uithoudingsvermogen kun je het best voor de Galka kiezen. Bovendien maakt hun enorme verschijning indruk op andere spelers.

Mithra

Het laatste ras dat je in Vana’Diel (de wereld van Final Fantasy XI) kunt vinden is de Mithra. Deze bevolkingsgroep woont net als de Taru Taru in Windurst en staat bekend om zijn snelheid en behendigheid. Daarom zal je in Final Fantasy XI de Mithra vooral terugzien in de rol van dieven of jagers. Tevens zal je niet snel een mannelijke Mithra tegenkomen, aangezien alleen de vrouwen de wijde wereld in trekken. De Mithra is een ideale keuze voor hen die van snelheid en actie houden.

Tot zover de vijf rassen uit Final Fantasy XI. We hopen dat we je op deze manier een beetje hebben kunnen informeren over de verschillen en achtergrond van de karakters. En als je toch het verkeerde karakter hebt gekozen, geen nood. Voor één dollar kun je zo een tweede karakter creëren.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Eén dollar per maand overigens, dus het kan prijzig worden. Overigens gebruiken veel personen een extra char om hun spul in te dumpen. 70% van de chars op de servers zijn level 1 :)

 • ik word elvaan of tarutaru als ik hem heb ;)

 • Mithra is overigens bijna net zo geschikt voor magie als een Taru Taru.  Overigens als je met je character in hun standaard woonplaats start krijg je nog wat extra's wat in het begin wel de moeite waard is.

 • Wtf zeg de eigenaar van IG is wel verslaafd aan Final Fantasy zeg…:|

 • @ snappie 1 dollar per maand?

  volges mij behoorlijk wat meer hoor, plus geld betalen om nog een character te maken :S.. het lijkt me echt een prachtig spel maar om al mijn geld hierin te stoppen lijkt me ook nie echt..  Het spel kost geloof ik 10 tot 15 euro per maand. Je kan met meerdere poppetjes spelen maar een extra poppetje kost 1 euro per maand.

 • Betaald IG ook je account als je het spelt wint ? ,)  Anders zal 99% van de deelgenomen mensen er geen bal aan hebben….

 • als ze er een CC bij geven bennik blij :P

 • lol ik snap niet dat zoveel mensen hier geen ouders/ooms/opa's of what ever met een cc hebben…

 • goeie TheOneGamer!!

 • Ik doe mee voor de sleutelhanger.

 • nee ik heb geen cc, ik wil wel.. alleen me ma wilt er geen 1 kopen…

 • Hume en Elvaan… hoe origineel ;).

 • Je moet wat… zit nog steeds te denken welk ras ik ga nemen. Ik wordt black mage, maar ik wil niet zo'n kleine k*t Taru Taru worden. Denk Elvaan :]

 • 15 euro per maand vind ik te duur!!! :S

 • @Snappie88  Een elvaan die BLM wordt?

  Een Elvaan is een pure str char.:P

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren