1. Voor Revenant

Voor Revenant

Het is nu 22:04 en het is nog geen tien minuten geleden dat ik door mijn oom en tante ben afgezet van een familie-verjaardagsfeestje. Altijd interessant zijn de verschillen over hoe je oom en tante met hun zoontje omgaan en hoe mijn ouders met mij en mijn broertje omgaan. Echter, nog interessanter was het verschil tussen mijn iPod-luistergedrag en dat van mijn neefje. Ik zet namelijk een cd'tje op (ik ben zo iemand die alleen maar hele cd's op zijn mp3-speler heeft) maar hij wisselt van nummer naar nummer en luistert de nummers zelfs nauwelijks helemaal af.

Ongelooflijk storend als je naar dezelfde iPod luistert, maar wel herkenbaar: als iemand tegen me aan lult en hij/zij vertelt een ontieglijk saai verhaal, dan ben ik ook geneigd om mijn aandacht op iets anders te richten en wel het verhaal te horen maar er niet naar te luisteren, en het uiteindelijk af te doen met een ongeïnteresseerd 'Oh'. Of ik val hem/haar in de rede, of... Nou ja, je snapt het wel.

En stilaan moest ik denken aan Heavenly Sword. Aan Bioshock. Aan Super Mario Galaxy. Aan Gazillionaire Deluxe. Bedenk maar eens: Heavenly Sword speelde je in 6 uur uit, Bioshock was ook veel te snel weg te spelen. Super Mario Galaxy heeft wel een meer-dan-acceptabele levensduur maar bestaat uit kleine leveltjes die je in tien minuutjes tot een kwartier wel gecompleteerd hebt. En Gazillionaire Deluxe is zo basic dat je in tien minuutjes met het hele spel klaar kunt zijn. Ach...

En de afgelopen tijd zie je het steeds meer die kant op gaan: games zijn of (te) snel afgelopen, of de hele game bestaat uit een compilatie van kleine spelletjes die heel snel zijn afgelopen. Komt dit nou echt omdat we het moeilijk zijn gaan vinden onze aandacht ergens langdurig bij te houden?

Wat is de volgende stap in de reeks minigames? Games die nauwelijks nog met bewegende beelden werken, maar met foto's omdat met een diashow veel makkelijker het tempo erin gehouden wordt? Of spelconcepten die draaien om één ding en de rest compleet negeert, waardoor het tempo er door simpelheid ingehouden wordt en je niet continu hoeft stil te staan bij achthonderd verschillende opties?

Zalig Pasen.

Dit artikel delen

Over de auteur