1. De Burnout 3 Experience

De Burnout 3 Experience

Om het spel Burnout 3 te promoten, besloot Electronic Arts een klein feestje neer te zetten. Een feestje gelegen in de buurt van het Belgische Ieper, op het ovale circuit van Warneton. De borrelnootjes, de slingers en het gebruikelijke hoera gezang ontbrak, maar in plaats daarvan mochten we een stukje racen.

Maar voordat het zover was, moesten er een aantal grove obstakels overwonnen worden. Het begon allemaal in Utrecht, waar de bus rond de klok van negenen klaar stond. Dat betekende dus dat we op een vervloekt tijdstip op moesten staan. Gelukkig waren wij, in tegenstelling tot een niet nader te noemen TV programma, op tijd, zodat de dames en heren van Electronic Arts ons met een glimlach verwelkomden. Tijdens de busreis naar het zonnige zuiden werden we getrakteerd op blikjes cola, zakjes chips en een film. Het was net alsof we weer op de basisschool zaten.

De busreis heen duurde een uurtje langer, aangezien de buschauffeur geen idee had waar we moesten zijn en ons uiteindelijk Frankrijk in dirigeerde. Nadat we tot twee keer toe waren omgekeerd en in ons beste Frans de weg vroegen, kwamen we uiteindelijk op de plaats van de bestemming aan. De buschauffeur greep vervolgens de kans van zijn leven en scheurde de ovalen baan op, om daarna de bus rustig op de parkeerplaats te zetten.

Eenmaal aangekomen kregen de mensen van de pers en een aantal prijswinnaars hun naamplaatje en werden we in groepen ingedeeld. Iedere groep kreeg omstebeurt een andere activiteit voor zijn kiezen. Zo begonnen wij met de car-dropping. Een Smart auto werd naar boven gehesen, om vervolgens op een meter of twintig losgelaten te worden. Natuurlijk zat het ding wel aan een elastiek vast, anders had je Kris en mij van de grond kunnen geven. Het gaf een behoorlijke kick, waarna Kris meteen smeekte om nog een keer te gaan.

Maar daar hadden we geen tijd voor. Er moest namelijk met collega’s, mensen van Electronic Arts en prijswinnaars gebabbeld worden. Na de sociale contacten bijgewerkt te hebben en de nodige versnaperingen achter onze kiezen waren verdwenen, was het tijd voor het racegeweld. Eerst kregen we een demonstratie van een drietal racemonsters die het circuit onveilig maakte, om vervolgens zelf achter het stuur te kruipen in een twee persoonsrace bakkie.

Jammer genoeg was de race niet meer dan achter de instructeur aan rijden. Ik had namelijk maar al te graag mijn geliefde collega’s van de baan af willen rammen. Overigens ging het Kris beter af dan mij, aangezien ik de motor tot twee keer toe af liet slaan. Maar ja, als je niet anders gewend bent dan in een camper rond te rijden, dan kan je zulke acties verwachten.

Al met al was de Burnout 3 Experience een leuke ervaring. Lekker eten, lekker programma en ook nog eens lekker weer. Kortom, ons hoor je niet klagen en de prijswinnaars al helemaal niet.

Dit artikel delen

Over de auteur

Reacties

 • Nu nog een publiekelijk event van EA. :p



  Ik moet zeggen, je staat wel 'stoer' op die foto Jelle. =]

 • Ja, we moesten stoer kijken. Jelle is zo'n chagrijnige zak, dus dat komt wel goed, maar ik moet met die blije kop van me echt moeite doen stoer te kijken ;)

 • Iemand… raap me op :P

 • Jay!: is mijn wallpaper atm

  David: het weerspiegelt perfect het verschil tussen jelle en kris ^_^

 • jammer van die witte schoenen Jelle, ziet er niet uit…. :lol:

 • Word up :D

 • Lol, pimpin' hoor :D

 • Wie zoekt er ruzie met mij?

  He? He? He?

 • Maar het was wel tof dus :).

 • Foto is idd erg goed :)

 • Hebben jullie nou een band om jullie nek :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren