1. Bioshock VS Call of Duty 4

Bioshock VS Call of Duty 4

Een weblog schrijven kan ik wel, maar door mijn irritatie jegens al die verdomde naïeve casual gamers heb ik geen zin om er een lang verhaal van te maken. Je hebt mensen die een voorkeur hebben voor de Playstation 3, de Xbox360 of de Wii; dat is nu eenmaal zo. Zo zijn er ook mensen met een voorkeur voor ajax of misschien wel voor feyenoord. Ieder mens heeft een bepaalde mening en een bepaalde voorkeur. De één hecht meer waarde aan graphics, terwijl de ander zich meer bezig houdt met de gameplay. Ik heb me altijd geprobeerd te verdiepen in andermans mening en voorkeur, puur om te kijken wat andere mensen bezig houdt en om misschien mijn eigen mening bij te schaven.

Ik heb altijd al een voorkeur gehad voor de Xbox van Microsoft, maar onlangs toch een Playstation 3 aangeschaft om te zien wat al die sonyboys toch zo goed vinden aan het beestje! Door deze aanschaf ben ik een stuk positiever geworden over de Ps3. Zo ben ook IK bereid om, wanneer dit relevant is, mijn mening bij te stellen.

Nu zijn Bioshock en Call of duty 4 al een tijdje uit en vanaf het begin heb ik me al geërgerd aan alle mensen die Call of Duty 4 verkozen boven de in mijn ogen legendarische game Bioshock. Ik heb alle delen van de Call of Duty serie gespeeld en vond ze allemaal waardeloos! De A.I. was kut, het was veel te lineair en op veteran waren ze nauwelijks uit te spelen. Mijn voorkeur tegenover het 4e deel uit de serie was dus bij voorbaat al niet best. Nu heb ik een week geleden deel 4 gekocht en circa 20 minuten geleden uitgespeeld op Veteran.

Mijn conclusie: deel 4 is ongetwijfeld het beste deel uit de serie, het ziet er redelijk goed uit, de A.I is goed, er gebeurd ontiegelijk veel tegelijk op je scherm, de MP zit geweldig in elkaar en de game is op Veteran gemakkelijk uit te spelen. Maar... en ja, daar komt de maar; dat mensen deze game durven te verkiezen boven Bioshock maakt mij nog steeds zo boos! Call of Duty 4 zou geweldige graphics hebben? Sorry, maar kijk eens naar de lucht en de omgevingen! Bijkomende het feit dat de game nog steeds hartstikke lineair is! het is en blijft gewoon een standaard shooter, terwijl Bioshock een geweldig verhaal heeft, een ongekende sfeer op je scherm tovert met zijn prachtige graphics en daarnaast ook nog lekker weg speelt door de goede gameplay!

Ik wil daarom.. een half jaar na dato, nog even tegen al die mensen zeggen die Call of duty verkozen boven Bioshock: Schaam je, want jullie hebben echt totaal geen verstand van games en kwaliteit!

Dit artikel delen

Over de auteur