1. TGS: In totaal 462 spellen op de Tokyo Game Show

TGS: In totaal 462 spellen op de Tokyo Game Show

Op de Tokyo Game Show zijn er 462 spellen aanwezig. Deze spellen kunnen op verschillende manieren aanwezig zijn zoals een filmpje of gewoon compleet speelbaar. Hieronder staat het overzicht, gesorteerd op platform:

1. (1)PlayStation 2 145 (83)2. (2)PC117 (34)3. (5)Spelletjes voor GSM's72 (12)4. (9)Overige58 (81)5. (4)Game Boy Advance34 (19)6. (Nieuw)PlayStation Portable12 (-)6. (6)Xbox12 (5)7. (3)GameCube9 (19)8. (Nieuw)Nintendo DS2 (-)9. (Nieuw)Dreamcast1 (-)
De PlayStation 2 en PC staan nogsteeds bovenaan het lijstje. De spelletjes voor de mobiele telefoons zijn sterk gestegen. Grote verliezer in dit rijtje is de GameCube. Nintendo komt niet naar de show waardoor het aantal titels voor de GameCube sterk gedaald is.

Dit jaar zijn de PlayStation Portable en Nintendo DS voor het eerst te bewonderen. Ook de Dreamcast staat weer in het lijstje. Hieronder staat ook nog het overzicht gesorteerd op genre:

1. (9)Overige171 (134)2. (1)Actie133 (57)3. (2)RPG's58 (27)4. (3)Simulatie25 (18)5. (4)Adventure23 (11)6. (5)Puzzel22 (7)7. (6)Schietspellen19 (6)8. (7)Sport17 (6)9. (8)Racespellen7 (5)

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • zo heej dreamcast toch nog wel 1 spel :D :P

 • Dat spel voor de dreamcast is van SEGA zelf en is hetzelfde spel wat sega gister aankondige voor de GameCube, een port van een Naomi shooter.. erg cool dus :D  WOW, mobiele telefonie gaat het echt helemaal worden (beter als er veel windows smartphone 2002 compatible games tussen zitten)!!!  Ds is telleurstellend in aantal, PSP doet het daarintegen erg goed. GBA is duidelijk nog steeds king op portable gebied! Gewoon 34 titels voor een console die veel 'gamers' al hebben afgeschreven!


 • Nintendo was er ook niet bij hé, vandaar het teleurstellende aantal.

  Ninty is duidelijk zelfverzekerd als ze zoiets overslaan, kan alleen maar goed zijn want titels komen ze niet tekort op de DS!

 • Het is dan wel weer van "grote verliezer nintendo" maar Microsoft doet het amper beter hoor..

 • nintendo is japan

  microsoft is usa  voor microoft was het dus te verwachten zij hebben nooit voet aan land gekregen in japan. japan is echt een nintendo land en dan valt het toch wel even vies tegen…

 • voor de oplettende lezer.

  nintendo was er niet bij omdat ze zelf een eigen tour gaan doen daar door het land.

 • dat word dus naar japan toe straks :)

  en voor de cube hoef ik er tog niet heen.

 • Wat een ontiegelijk aanbod voor de ps2 nog. Zo te zien kan iig de ps2 en pc gamer nog wel een tijdje vooruit. Al is het natuurlijk altijd de vraag hoeveel games nu daadwerkelijk de moeite waard zijn.

 • Nintendo toont niks over de DS op TGS omdat ik ze denk ik alles gaan showen op hun eigen Nintendo World (of hoe heet dat?) denk ik.

 • Het verbaasd me dat Xbox zou klein uitpakt daar, maar het zal wel goed zijn :)

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren