1. Advance Guardian Heroes

Advance Guardian Heroes

De Japanse ontwikkelaar Treasure staat er bekend om kwaliteitstitels te leveren met een hoge moeilijkheidsgraad. Volgende maand komt Gradius V uit voor de PlayStation 2, een spel waar Treasure maar weer laat zien waar ze voor staan. Er komt echter ook een totaal ander spel aan, namelijk Advance Guardian Heroes, een side-scrolling beat’em-up die door Ubisoft zal worden uitgegeven. Ubisoft staat erom bekend het laatste jaar veel degelijke titels op de markt te hebben gebracht en de combinatie met Treasure spreekt dan ook tot de verbeelding.

Advance Guardian Heroes is een vervolg op Guardian Heroes. Dit Sega Saturn spel verscheen in 1996, en werd destijds lovend ontvangen en het is dan ook niet vreemd dat er veel mensen met smart op dit vervolg wachten. Deze keer heeft Treasure de Saturn verwisseld voor de Game Boy Advance, en de naam veranderd in Advance Guardian Heroes.

http://www.insidegamer.nl/getimage.php?id=27793

Advance Guardian Heroes is een direct vervolg op Guardian Heroes en fans zullen dan ook kunnen genieten van karakters en andere verwijzingen naar de klassieker. Ook iedereen die Guardian Heroes niet heeft kunnen spelen zal met dit deel aan de haal kunnen gaan, het draait nu eenmaal meer om de gevechten dan om het verhaal. Je zal vele combo’s kunnen uitvoeren door een aanvalsknop plus een richting in te drukken. Deze bewegingen zullen zowel op de grond als in de lucht leiden tot intense gevechten. De gevechten zal je moeten strijden tegen een onophoudelijke stroom standaard vijanden en gigantische eindbazen. Ook kan je door middel van de schouderknop een aanval van een vijand pareren om vervolgens je combo op hem los te laten.

Een andere manier om je wat tijd te geven zodat je een combo uit te voeren zijn spreuken. Deze kunnen veel schade toe dienen aan groepen vijanden en je gelijkertijd tijd geven voor die ultieme combo. Als je op een gegeven moment veel schade hebt geïncasseerd zal je in een speciale modus kunnen gaan. Eenmaal in deze modus zal je voor een korte periode erg snel zijn en veel schade kunnen aanrichten. Wat soms net hetgeen is wat je nodig hebt tegen een eindbaas.

http://www.insidegamer.nl/getimage.php?id=27805

Wat Advance Guardian Heroes ook interessant maakt zijn de multiplayer opties. Zo biedt de Story mode plek voor twee spelers en kan er door middel van linkkabels met drie vrienden gestreden worden. Wat ook één van de redenen was voor Treasure om het spel voor de Game Boy Advance te maken. Om het spannend te houden kun je je vaardigheden verbeteren. Dit doe je door de kristallen die je verslagen vijanden opleveren in te ruilen voor ervaringspunten.

Advance Guardian Heroes is een vervolg op Guardian Heroes van de hand van Treasure en met als uitgever Ubisoft. Wat kan er nog fout gaan? Net zoals zijn voorganger zijn er vertragingen en ziet het spel er grafisch mager uit. Een keuze die door Treasure zelf gemaakt is, want de Game Boy Advance heeft natuurlijk ook zijn beperkingen. Wat we wel mogen hopen is dat Treasure ook zijn andere licenties een nieuwe kans gaat geven, een vervolg op Gunstar Heroes of Silhouette Mirage op de huidige generatie spelcomputers zou best wel interessant kunnen zijn.

Dit artikel delen

Over de auteur

David Kers Vindt games als Quest for Glory, Super Monkey Ball, Dark Souls bijzonder leuk.

Reacties

 • Misschien niet als je non-stop actie wil hebben met veel vijanden

 • Volgende week heb ik hem! De kans dat dit spel in Europa verschijnt is miniem.

 • kan leuk worden Wario World was ook al zo leuk.

 • Het ziet er zeker niet slecht uit, alleen onverklaarbare vertragingen…

 • lol deze had ik voeger op de sega saturn :D

  deze is echt vet en ik heb hem al :D

 • Ooh jammer deze spel komt voor de GBA (Game Boy advance) uit jammer nogmaals. maar ik hoop dat die binnenkort op de Emulateor als romz ze kunnen downloaden want ik heb geen GBA. Please stuur me een site waar ik deze site kunt vinden waar ik een GBA Games (Romz) ik kan downloaden.

 • gebruik www.google.nl nood :D

 • noob :S

 • Mehmet Ozkan verdient meteen een ban als het aan mij lag.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren