1. Ik ben een aandachtshoer

Ik ben een aandachtshoer

Ok, ik heb het een kans gegeven. Na het ‘aandringen’ van Revenant bij mijn laatste inhoudsloze weblog, dat is dus ‘Gedachteflitsen’ en niet, voor zover ik hoop de ‘Voor Revenant’-weblog, heb ik getracht een weblog te schrijven die ergens over ging. Een weblog die eens niet draait om leuke anekdotes en grof taalgebruik.

Wat was ik naïef. Van de veertien reacties in totaal is er geen één die de gehele weblog bestrijkt. En er zijn maar liefst zeven reacties die alleen over de speelduur gaan.

Ok, ik zal het toegeven: ‘speelduur’ beslaat een groot deel van die weblog, maar ‘Voor Revenant’ gaat over meer dan alleen de speelduur. Ik heb het toch ook over alternatieven? Ik heb het eigenlijk alleen maar over ‘de gevolgen van dat wij onze aandacht er minder lang bij kunnen houden’.

En hier kan ik dus niet tegen. Mensen die mijn blog maar half lezen of hem maar half begrijpen. Of mensen die alleen ingaan op de (verkeerd geïnterpreteerde) reacties van een ander.

Hieruit kan ik alleen maar concluderen dat ik een aandachtshoer ben. Ik doe moeite voor die weblogs en jullie snappen ze niet, maar gaan in plaats daarvan op elkaar in. WELKE HUFTER SCHRIJFT ER NOU DIE WEBLOG?! Ik, ja. En ik vraag me af of jullie het eens zijn met wat ik schrijf! Of dat misschien iemand een ander idee heeft, wat een bodem is voor een vruchtbare discussie.

Bedank je mede-member maar. Op de grappige weblogs werd positiever en vaker gereageerd én voelde het leuker, ook als er niet op mijn werk werd gereageerd. Fuck inhoud, inhoud verlangde naïevelingen. Jullie zijn achterlijk als jullie denken dat dat echt beter is.

Dit moest ik even kwijt om de verbaasde reacties te vermijden, als ik ooit een leuke anekdote voel opborrelen. Zo ergerlijk, die mensen die zich afvragen 'waarom' iets er niet meer is, terwijl het logisch is dat mensen van alles met een reden doen en die wel eens voor zich (willen) houden.

Dit artikel delen

Over de auteur