1. Get on da Mic

Get on da Mic

We kunnen dit jaar zo onderhand wel uitroepen tot hét jaar van Singstar. Dit spel heeft in korte tijd vele stembanden laten doen swingen. Er was ook eigenlijk maar één nadeel aan Singstar: de muziek. Je moest de muziek op Singstar leuk vinden of je kon het spel maar beter links laten liggen. Het spel bevatte gewoon de ‘standaard’ meezingers. Sony heeft later aangekondigd dat er ook nog verschillende vervolgen zullen komen, met elk een eigen muziek smaak. De eerste nieuwe Singstar wordt Singstar Party maar veel anders dan het eerste deel zal het niet gaan worden. Eidos pakt het anders aan. Die komen nu met Get on da Mic. Get on da Mic is compleet gericht op de hiphop wereld en zal daarom een compleet andere doelgroep aanspreken.

In Get on da Mic is het doel eigenlijk heel simpel. Jij bent een jonge wannabe rapper die het moet gaan maken in de wereld van de grote jongens. Om daar te komen moet je rapbattles uitvoeren tegen andere rappers. Zodra je die battles hebt gewonnen, win je niet alleen het respect van de toeschouwers maar ook een aardige duit geld. Met dat geld kun je weer mooie huizen, vrouwen en natuurlijk auto’s kopen. Dit helpt weer mee aan je bling-bling status. Natuurlijk zal dit alles niet zo makkelijk gaan. Op een gegeven moment zul je het moeten opnemen tegen beroemde rappers zoals Jadakiss en Sway.

Je zult in dit spel in verschillende omgevingen moeten rappen. Dit verschilt van een straathoek tot een heuse concertzaal. Je zult in het begin eerst voor je eigen spiegel moeten oefenen, daarna zul je geleidelijk hoger opkomen en je kunsten moeten vertonen op een straathoek. Doe je het daar goed dan heb je een grote kans uitgenodigd te worden op een feestje en als je daar ook nog in slaagt, dan kun je mee gaan doen met de rapbattles.

De soundtrack van Get on da Mic bestaat natuurlijk compleet uit hiphop nummers. De eerste tien nummers van de soundtrack heeft Eidos al bekend gemaakt en dat zijn deze:

Sugar Hill Gang - "Rapper's Delight"

Sir Mix-A-Lot - "Baby Got Back"

Public Enemy- "Don't Believe the Hype"

Salt-n-Pepa - "Push It"

Dr. Dre - "Nuthin' But a 'G' Thang”

Tupac Shakur - "Dear Mama"

Snoop Dogg - "Gin and Juice"

Tupac Shakur - "Still Ballin' (Nitty Remix)"

Digital Underground - "The Humpty Dance"

Sir Mix-A-Lot - "Posse on Broadway"

Naast deze tien nummers zullen er nog ruim dertig bijkomen. Welke dat precies zullen zijn, is nog niet bekend. Wij kunnen jullie in ieder geval wel vertellen dat er ook nummers van Jadakiss bij zitten en Eminem met Lose Yourself zal ook van de partij zijn.

In het begin leek het erop dat Eidos alleen maar wilde inspelen op het grote succes van Singstar, maar ze gaan met Get on da Mic een heel andere kant op. Get on da Mic heeft er een grote schijn van om de hiphop fans met een PlayStation 2 voor een flinke tijd te vermaken. Ook mensen die de film 8 Mile goed vinden en een beetje van rappen houden zullen zich ook gaan vermaken, want het verhaal volgt ongeveer een groot deel van de verhaallijn van de film 8 Mile. Dus als jij de nieuwe Eminem of 50 Cent wilt worden, haal dan Get on da Mic in huis. Je moet alleen nog heel even geduld hebben, want in oktober komt dit spel naar Europa.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • cool hebben!

 • Ik snap niet dat alles tegenwoordige die afschuwelijke urban feel en muziek moet hebben. Ik heb niets tegen de mensen die dat wel leuk vinden maar t komt zo vaak te geforceerd over om er maar een beetje bij te horen gooien ze die urban sfeer er aar weer in.

 • best wel een beetje mee eens Fanel, maar zoals je zelf al zegt: Mensen vinden misschien rock ook klote wat ik weer goed vind. Iedereen heeft gewoon zijn eigen smaak…

 • ik houd niet zo van rap muziek maar ik vond 8mile wel een leuke film.

  ik ben ook wel benieuwd naar dit spel ik vind het idee in ieder geval

  erg leuk en orgineel. En dat zie je tegenwoordig niet zo vaak meer orginele spellen.tegenwoordig is het alleen nog maar ff12 of burnout 3

  allemaal wel leuk maar bedenk eens wat nieuws.

 • zeker 80% van die muziek is klote.. van die 80% wordt weer zeker 90% uitgezonden op tv.. kortom.. de goede 10% (klassiekers van o.a. Eminem, p. diddy, 2pac) hoor je zelden terwijl deze juist wel goed klinkt..

  Allemaal dat aggressieve 'gepraat' (ik kan t geen muziek meer noemen) is compleet doelloos.. (met uitzondering van o.a. Eminem e.d. die vind ik dan weer wel heel goed)

  Kunnen mensen wel weer gaan zeggen dat rock enz. ook geen muziek is.. mja.. Linkin Park, Muse & Evanescence behoren toch echt wel tot de beste en dan kun je wel weer doodleuk zeggen dat The Rasmus ook geen muziek is.. maar ze doen tenminste wel een poging tot.. op de 1ste plaats maken ze ook echt 'muziek' met hun instrumenten.. ten 2e proberen ze ook hun stem te gebruiken ook al lukt dit meestal niet echt:S

  Maar alles in de 'muziek'-wereld draait (vooral in de US) alleen maar om rap, hip-hop e.d.

  Daarom zal dit spel me ook niet boeien.. gewoonweg zonde van m'n geld..


 • mooi gezegd NEDgamer ik vind et ook wel een leuk idee maar of et een succes wordt vraag ik me af

 • "Ik snap niet dat alles tegenwoordige die afschuwelijke urban feel en muziek moet hebben. Ik heb niets tegen de mensen die dat wel leuk vinden maar t komt zo vaak te geforceerd over om er maar een beetje bij te horen gooien ze die urban sfeer er aar weer in. "  Dit klopt wel hoor. Ik ben zelf een liefhebber van hiphop, maar die hele urban shit is allemaal erg commercieel.

 • (klassiekers van o.a. Eminem, p. diddy, 2pac)  2Pac wil ik je wel geven, die maakte klassiekers.

  Maar Eminem en helemaal P.Diddy?!

  Ok Eminem maakt leuke nummers maar je zegt het zo als of hij al tientalle jaren meegaat aan de top.

  P.Diddy maakt poep imo.

  De echte klassiekers zie je staan bij Sugar Hill Gang - "Rapper's Delight" Snoop Dogg - "Gin and Juice" Public Enemy- "Don't Believe the Hype" Dr. Dre - "Nuthin' But a 'G' Thang” en in mindere mate

  Sir Mix-A-Lot - "Baby Got Back" en Salt-n-Pepa - "Push It".  Dat zijn klassiekers, Eminem gaat imo nog niet lang genoeg mee om van klassiekers te mogen spreken. (ookal zullen er een aantal van hem dat wel worden denk ik)

  P.Diddy is gewoon kut, maar jammer genoeg zal hij ook wel een aantal klassiekers spruiten in de toekomst.

  Maar je kan geen van beide klassiekers gaan noemen zonder de boven genoemde te vermelden.

 • Ok missing you wil ik je geven, maar de rest echt niet.

  Ik weiger ze ook te geven omdat die man het vertikt om zelf een beat of melodie te bedenken en dus maar steelt van andere artiesten.

  Ik zie P.Diddt dus ook niet als volwaardige artiest.

 • @ Freakylegend…. your just WACK.

 • Pdiddy is niet slecht, maar echte klassiekers heeft hij niet. Klassiekers zijn echt van die nummers zoals "The Message" van GrandMaster Flexz en een paar nummers van RunDMC ("It's like that" bv), dat zijn de 'echte' klassiekers, dat vind ik dan.  Maar Marcel volgens mij was die beat van "Bad Boy 4 life" door P. zelf gemaakt hoor, of door Bad Boy Entertainment.

 • GVD, waar is die mothafucka Vanilla Ice, das pas dope shit!  ;)

 • hard hard

 • @van Fanel  Jij moet helemaal niet praten over wat goede muziek jij luistert naar japanse muziek dat je niet eens verstaat.  En alle mensen die hiphop niks vinden dat is gebaseerd op wat jullie op mtv zien  ik hoop dat ze the message erin stoppen van grandmasterflash& the furious five
 • Mortal marcel snapt het…  eminem heeft echt geen klassiekers en p.diddy ook niet.  Hoop dat er dingen van NWA wu-tang nas en non phixion bij zitten ( die laatste zal wel niet :P )


 • het lijkt me wel lijp. maar het spreekt maar een bepaald gedeelte van de bevolking aan, dus of het nou echt een succes gaat worden: denk het niet. maar ik hou wel van rap dus als ik een ps2 had zou ik het wel gaan halen.

 • Eminem geen echte klassiekers.. whahaha :D

  Respect 4 2pac maar Eminem is imo de beste rapper.. maja wie ben ik.. Fanboy nr 1.. zelfs men nick gaat over M …  Enneuh eminem gaat toch ook al een aantal jaartjes mee.. en staat ook al heel wat jaartjes aan de top..

  Maar enkel lose yourself.. :( vind ik wel spijtig.. er zijn veel betere nummers…  Zen vorige cd was gewoon super van begin tot eind…

  Deze titel moet ik gewoon hebben omdat ik het ook in het echt deed.. het genre en de songs liggen me beter dan singstar :D die game is wel lol met vrienden als je bezopen bent :D  Slim Shady Rocks • So you can suck my **** if you don't like my shit….

  Dat is nog is een vet nummer van Eminem. Tja je kan em haten , maar die muziek doet t wel goed in de discotheken. Ik hoop dat er eerst een demo uitkomt, singstar is leuk, maar de nummers ben ik kotsbeu.

Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren