1. Welkom in mijn Log

Welkom in mijn Log

Stel je toch eens voor, dat de letters die je nu leest in beweging komen. Een soort eigen wil krijgen en emotioneel kwetsbaar zijn, emotioneel verschillend. Letters tollen alle kanten op en vormen een beeld. Wat dat beeld is, daar zal je zelf achter moeten komen. Laten we eens een kijkje nemen in onze verbeelding, kom maar naar binnen en wees niet verlegen!

Zo, nu de deur dicht is kan onze verbeelding niet meer ontsnappen. Langzaam worden er creaties gevormd. Laten we eens een kijkje nemen, en deze blauwe deur openen. Ah, daar is Luxor, de talentvolle ober. Laten we dan maar gelijk doorlopen naar de bar, om hem de moeite te besparen. Links staan tafeltjes en stoelen, met bestek en alles. Rechts is de bar met een paar hete meiden! We maken een praatje met de dames en komen er al gauw achter dat ze al bezet zijn. Ach, dan maar een drankje van het huis.

Na een verfrissing is het nu wel weer tijd om terug te gaan naar de grote lege ruimte. Met een paar hersenspinsels word er nu een rode deur gevormd. Na de deur te hebben geopend aanschouwen we een ongelovelijk grote ruimte, waar de muren met rode bevervacht zijn bewerkt en het bestek op de ongelooflijk grote eikenhouten tafel van massief goud zijn. De tafel is rijkelijk gevuld als we aanschuiven en dankzij een paar gedachtes is de kamer binnen een paar ogenblikken gevuld met prachtige muziek. Er worden deuren gecreerd, deuren waar gasten massaal uit komen lopen. Iedereen schuift aan en geniet van een heerlijk avondmaal. Een avondmaal met alleen maar lekker eten! Nu we ons buikje rond hebben is het tijd om afscheid te nemen en worden we uitgezwaaid als we de ruimte weer verlaten.

Eenmaal terug in de grote lege ruimte, met slechts een paar deuren, zorgt onze verbeelding voor een derde deur. Deze deur is groen en lijkt een bescheiden ruimte te verbergen. Na het openen van de deur zien we een ruimte die gevuld is met ongelooflijk comfortabele zitzakken. In alle kleuren, waardoor we niks meer van de vloer zien. Het kacheltje staat heerlijk warm en dankzij een hersenspinsel komt daar nog het geknisper van een knusse openhaard bij. Plasmaschermen verschijnen aan de muren en consoles vliegen in het rond. Controllers worden in onze handen gedrukt en we hebben nu alle ruimte om te gamen en eens even flink uit te rusten. Uren later is het tijd om weg te gaan, nadat de lust van het gamen eraf is.

Maar dit keer is het anders. De lege ruimte is nu alleen maar gevuld met leegte en er is geen spoor van gekleurde deuren. Een afschuwelijk geluid scheurt de dromerige ruimte in stukken en ons avontuur word abrupt beeindigt. Ik ben weer terug op mijn stoel in de woonkamer en merk dat het mijn zusje was die mijn droom beeindigde.

Gelukkig kan ik altijd terug naar deze prachtige wereld, want verbeelden is misschien wel het mooiste dat er is...

Dit artikel delen

Over de auteur

Mad