1. Op dun ijs

Op dun ijs

Op dun ijs begeef je jezelf al zeer snel wanneer je het gaming wereldje instapt. Je eerste stappen zijn onzeker, en hoewel je jezelf staat blind te staren op ‘die’ mooie console, met ‘die’ mooie spelletjes, je houdt altijd een onwennig gevoel over. Heb ik nou wel de juiste console gekocht, moet ik niet die andere console kopen omdat mijn beste vriend Sjaak Puistepukkel hem ook heeft? Hij zegt immers dat het de beste console is die er ooit is gemaakt, en dat je alleen maar met die console erbij hoort. Als je die andere console kiest, dan hoor je er niet meer bij, want dan ben je de vijand. Dan ben je in gamingland nog gruwelijker dan Osama Bin -buskruit aan het- Laden.

Dit somt wel aardig op hoe verwarrend het moet zijn voor sommige mensen als zij een console willen gaan kopen of als zij er net één hebben gekocht. Mensen worden mentaal aangevallen op het internet op diverse spelletjesfora indien zij een antwoord geven die niet overeen stemt met die van de anderen. Vaak worden ze een n00b genoemt, een wezen dat niet beter weet omdat ze nog nat achter de oren zijn. Deze personen kiezen vaak ook het hazepad nadat ze een aantal keer een reactie hebben gegeven op een bepaald onderwerp.

Nu is het goed mogelijk dat dit betreffende stukje de kant neigt op te gaan van het veelbesproken fenomeen ‘fanboyisme’, maar ditmaal kies ik één van de andere vele paden. Men moet eens leren rekening te houden met elkaar, wij hebben het geluk dat we in een welvarend land leven waar het mogelijk is om een console met spelletjes te kopen, terwijl in de derde wereld het woord ‘console’ nog moet worden uitgevonden. En waar gaan onze discussies over op sommige momenten? Juist, over wie het laatste en beste woord heeft.

Nu hoort dit proces bij ons leven, want het is uiteindelijk allemaal een leerproces. Maar in plaats van elkaar af te bekken op sommige momenten, hou dan in je achterhoofd dat er ook mensen zijn die het niet zo goed hebben zoals ons. Wees blij dat er mensen zijn die zich interesseren voor ‘ons’ gamingwereldje, wees blij dat er mensen zijn die graag meer willen komen te weten over welke spellen er nog moeten gaan komen en welke spellen er in het verleden zijn uitgekomen. We zijn allemaal als naar urinerende poepluier stinkende n00bs begonnen –ik val uiteraard buiten dit rijtje zoals jullie wel begrijpen- en aan ons is de taak toegewezen het verstand van deze buitenaardse wezens op te krikken.

Dus als straks de nieuwe generatie kern-game-oorlog uitbreekt, bedenk dan eens goed dat het niet uitmaakt wat iemand koopt, zolang diegene het maar koopt. Want hoe meer mensen zich interesseren voor het gamingwereld, hoe meer kans wij maken op een Halo 3, 4, 5, 6.. Begrepen stelletje ettertjes van me, laat de onwetenen ons steunen en sluit hun in onze nederige armen, zo maken wij immers meer kans op betere spellen in de toekomst.

Dit artikel delen

Over de auteur

Crew De redactie van InsideGamer.nl

Reacties

 • hoe meer kans wij maken op een Halo 3, 4, 5, 6Ja, daar zitten we op te wachten…

 • juist, en het punt was….? *sowieso, welke column gaat de lezer uitschelden - dat is immers het publiek-?*

 • Ehm…wat moeten we nou met dergelijke nonsens?  Ten eerste: als mensen fan zijn van iets of iemand binnen het gamingwereldje..dan laat je die mensen lekker. Ze geven immers veel geld uit aan originele games.  Ten Tweede: als iemand wordt uitgescholden of weet ik veel door een fanboy, dan moet die daar maar mee leren leven. Dat gebeurt niet alleen in dit wereldje..ook daarbuiten wordt veel gescholden. Of je bent een aansteller en je wilt er zo graag 'bij horen'..waarbij dan? de stoere gamers..:S  Ofterwijl…gooi dit artikel maar snel de prullenmand in.  Edit: Als je mentaal aangevallen wordt, dan moet je ook mentaal slap zijn om daar niet tegen te kunnen.


 • Ten eerste: als mensen fan zijn van iets of iemand binnen het gamingwereldje..dan laat je die mensen lekker. Ze geven immers veel geld uit aan originele games.Niet als dat ten kosten gaat van anderen. En dat is het kerngedeelte van Wouter z'n column. Denk dat deze column ook voornamelijk bedoelt is voor de mensen die hun gal over en weer spuiten. Vannochtend stond er in het GT4 nieuwsbericht namelijk behoorlijk lange posts waar de een de ander voor dingen uitmaakte die mijn vader nog nooit met mijn moeder gedaan heeft.

 • Ik ben geen ettertje :D  dun ijs, is dat niet meer iets voor de winter ??? :D

 • @ RoX BoX  Nee, fanboys zijn een stel honden die de hele dag niets anders doen dan te zeggen dat zijn console het pesten. Dat doen ze alleen maar omdat ze die console zelf hebben.

 • ik vind dit dus best wel een goede column ben best met veel dingen eens, niet alles maar dat hoeft ook niet.

 • ik wou als eertse even mijn complimenten even geven aan de schrijver van dit stukje ik vind het een leuk artikel. Ik ben het grotendeels wel met zijn standpunten eens alleen vind ik fanboy eigenlijk nergens op

  slaan. Je mag best je eigen spelcomputer erg leuk vinden en ook je

  eerlijke mening geven als je iets daarintegen niet zo heel erg leuk vind.

  Als je voorkeur naar wat serieusere games uitgaat en dus niet zo van kleurrijke games houd word je soms ook uitgemaakt voor fanboy. Dat is niet altijd even geinig maar als je niet tegen commentaar kan moet je ook niet gaan reageren op stukjes. Of reacties uit gaan lokken want dat doe je tog als je zo'n manier je mening geeft.

 • Ik moet er wel om lachen, hoor, al die felle reacties naar elkaar toe. Maar ik neem het voor geen meter serieus en zodra ik het topic verlaat, ben ik die shit echt wel weer vergeten.

  Het internet is natuurlijk een ideaal middel om elkaar eens lekker verrot te schelden. Allemaal anoniem natuurlijk. Ik vraag me af of men dat in het gewone leven ook doet.

  Ik moet zeggen dat ik al wat ouder ben en me misschien daarom niet in dit soort discussies meng, maar kom op nou, op al die console wars ga je toch niet serieus in? Ik begrijp de goede bedoeling van de schrijver van het stuk wel, maar om hier nou aandacht aan te schenken? Nou nee!!!

  Ik lach me rot om de reacties, sluit mijn brouwser en ga weer lekker verder gamen op de consoles die IK uitkies (en dat zijn ze toevallig allemaal!!!).  Game ze allemaal. • Wat een k*tcolumn zeg, het gaat echt nergens over..

 • Volgens mij is dit meer gericht op het forum dan op de gemiddelde IG lezer.

 • hahaha wat een grap, alsof halo 3,4,5,6 niet uitkomen als wij ons er niet in interesseren… microsoft zal dit tot de laatste cent uitmelken mocht er geen interesse meer zijn.. (ik zeg niet dat ze dit nu doen hé)  Collumn slaat op niet veel hé?!

 • Volgens mij is dit meer gericht op het forum dan op de gemiddelde IG lezer.

  Jij snapt het, ik snap het en misschien nog een paar anderen.

  Maar zoals we kunnen lezen wordt Wouter helemaal niet begrepen.

  Soms twijfel ik over de hersencapaciteiten van sommige mensen hier op de site.

  Goed stukje Wouter my lad!
 • Wat een k*tcolumn zeg, het gaat echt nergens over..  Precies!

  Mensen mogen hun mening toch wel geven, of moeten we altijd maar elkaars keuzes respecteren. Dan wordt het een mooie dooie boel op het forum…..  Daarom heet het waarschijnlijk ook DISCUSSIEforum.

  Ben overigens de houding "ik ben cool en de rest niet" van de poster van deze column meer dan zat….  termen als: "Begrepen stelletje ettertjes van me" zijn erg vervelend.


 • Mijn god zeg…

  Het is maar een column op een gamesite mensen!  Het is als of jullie eer gekrenkt is, stel je for the love of Mike niet zo aan en ga wat zinnigs doen.

  Als jullie je zo aangesproken voelen moeten jullie de poster van de column niet aan gaan vallen, maar eens goed naar jezelf gaan kijken waarom het jullie zo raakt.

  Want volgens mij spoort er iets niet helemaal bij jullie.

  @Koekiemonster  Van jou had ik beter verwacht dude, schat je altijd redelijk hoog in.

  Dacht wel dat je de achterliggende gedachte van deze column wel snapte. ;)

 • waarom gaan mensen van IG deze collumn verdedigen?

  er zijn discussies gaande die dan worden beeindigd door:

  -Soms twijfel ik over de hersencapaciteiten van sommige mensen hier op de site.

  -Het is als of jullie eer gekrenkt is, stel je for the love of Mike niet zo aan en ga wat zinnigs doen.

  -Want volgens mij spoort er iets niet helemaal bij jullie.  Als je de doelgroep van deze collumn moet gaan uitleggen waar het om gaat enzo is er duidelijk iets verkeerd.

  verder geen mening over de collumn zelf :)

 • Nou ik vind het niet egt een slechte column, als je bedenkt dat de schrijver tot een duidelijke conclusie komt (nl. dat het in feite niet uitmaakt welke console je koopt, want naderhand komen er toch spellen uit die aantrekkelijk zijn voor elke gamer).  Maar begrijp me niet verkeerd, want ik ben het het niet eens met zijn conlcusie. Je koopt namelijk spellen in de hoop dat het een goed speelbare game is. Als je dan een rotconsole hebt dat zich nog moet ontwikkelen in games, kun je dus alleen maar miskopen doen. Dat vind ik dan Echt zonde van het geld.  Het maakt zich dus duidelijk wel uit welke console je aanschaft. Je kunt de keuze maken door te vergelijken welke games elke console aanbied (maar dat zal ik wel niet hoeven te vertellen aan jullie gamers).  Maar op dun ijs begeef je je duidelijk wel!
 • ik had jhet niet beter kunnen zeggen:P

 • @mortal marcel:  ik weet wel wat er wordt bedoeld, maar voegt het wat toe?

  Ik bedoel, deze column opent geen ogen… en komt alleen verwaant over.

 • Als je de doelgroep van deze collumn moet gaan uitleggen waar het om gaat enzo is er duidelijk iets verkeerd.

  verder geen mening over de collumn zelf :)  Dat bedoel ik dus ook.

  Ik snap echt niet wat er uit te leggen valt, is toch duidelijk wat de achterliggende gedachte is.

  maar sommigen zien alleen maar wat ze willen zien blijkbaar en daar stoor ik me aan, ookal slaat het eigenlijk nergens op dat ik me aan zoiets banaals stoor.  Wouter gebruikt dat verwaande om reacties uit te lokken, dat is hem dus ook gelukt. ;)

  Wat mij iedere keer weer verbijsterd is het feit dat sommige mensen zich dit soort dingen zo persoonlijk aantrekken.  @Puma  Het maakt voor jou wel uit welke console je neemt, je kiest een console naar aanleiding van de games en of het je aanstaat/bij je past, maar het moet voor anderen niet uitmaken. (dat is de clue van het verhaal)

  Dat is wat onze lieve Wouter hier probeert te zeggen, maar dat wordt blijkbaar niet door iedereen begrepen.Plaats reactie

Wanneer je een reactie plaatst ga je akoord
met onze voorwaarden voor reacties.

Log in om te reageren