1. Betalen voor Downloadable content?

Betalen voor Downloadable content?

Je vraagt je soms af: 'Is het nou echt nodig om voor die content te betalen?' De ene vindt het wel ok, terwijl anderen grote moeite hebben met het aanschaffen van Downloadable content voor een prijsje. Ik heb er zo mijn eigen mening over en die wil ik jullie graag laten horen.

Het moest zo'n vier jaar geleden zijn toen de 'Lord of the Rings' collectie uitkwam. (je weet wel, die drie films bij elkaar in een grote doos) Aangezien ik die films nog niet op DVD had, twijfelde ik er niet aan ze toch maar eens aan te schaffen. Opmerkelijk genoeg waren die drie films apart nog goedkoper dan die collectie in een doos. Echter koos ik voor de collectie. Waarom? In hemelsnaam waarom kocht ik die collectie? Vanwege wat extra cutscenes en intervieuws, dat eigenlijk ook extra content genoemd kan worden!

Of dat een paar Eurotjes meer waard is is een tweede, maar zo zie je dat je in heel veel industrieën gewoon moet betalen voor wat extra's. Uitbuiterij ten top? Nee, zo werkt de algehele markt. Om het even in economische begrippen uit te drukken leidt arbeid tot kapitaal. Bedrijven willen maximaal profiteren van hun eigen product. Als je een grote aanhang hebt rondom jouw game, waarom zou je dan geen geld vragen voor jou werk? Waaom zou Infinity, de maker van COD, niet gewoon geld vragen voor hun content? Ze zouden immmers werk voor niets verrichten als ze geen geld zouden krijgen en twijfelaars, die deze game wellicht niet hebben gekocht, gaan echt geen COD kopen speciaal voor de nieuwe maps. Zo zit de Economie in elkaar. Arbeid is kapitaal, voor kapitaal verricht je arbeid.

Na dit zeer positieve stukje over betalen voor content, wil ik toch kritiek leveren op Microsoft. De zogeheten 'Gold Members' betalen al €7 per maand en het zal voor de Gold bzitters ook minder aantrekkelijk zijn hier ook voor te betalen. Lullig van Microsoft vind ik vooral die Gamerpics en Themes. Het is een schande dat je voor een pakketje van vijf pics toch al twee euro moet betalen. Sluw van Microsoft is ook dat stel: Je hebt Blue Dragon, en je wilt daar wat gamerpics van, moet je niet €2 betalen, maar gelijk €6, omdat dat de minimale hoeveelheid punten is die je aan kan schaffen.

Zo kruisen bij mij twee van mijn standpunten. Microsoft mag geen geld vragen voor content en in dit geval Infinity, mag wel geld vragen voor hun content. Maar Infinity heeft toch zijn content op Xbox Live? Ja, daarom vind ik dat Microsoft géén geld mag vragen voor content, en dat Infinity wel geld moet vragen via PSN. De prijs die je voor content betaalt op Xbox live, hoort gewoon in het maandelijks Xbox Live Gold bedrag inbegrepen te zijn!

Dit artikel delen

Over de auteur